3 kez kromozom anomalisi ..

iki kürtajdan sonra tüplerimi kaybettim tüp bebege geçtim iyi ki de geçmişim. eşimle benim testlerim temiz olmasına rağmen oluşan embriyoları genetiğe yolladığımızda kromozom anomalili geliyordu. transfer olmuyordum tabiki. üçüncü yumurta toplamada bulduk iki tane genetiği sağlıklı, ki onların da biri tutmadı diğeri tuttu. genetikli embriyo ile tüp bebek yapmanızı öneririm çünkü karyotip analizinden sonuç sorunsuz gelse dahi döllenme aşamasında embriyoda kopmalar olabiliyor, bizde de sorun yoktu ama embriyolar hep hastaydı.

Çok çok teşekkür ederim hikayenizi paylaştığınız için. İnanın sizin adınıza çok mutlu oldum umarım sağlıkla kucağınıza bebeğinizi almak nasip olmuştur. Biz de bu yola karyotip testi ile giricez ama sonuç ne gelir bilmiyorum.. Yine de tüp bebekten yanayım artık. Daha fazla bu işi şansa bırakamıcam .. Psikolojim el vermiyor artık.. Daha sağlam yöntemlerle inşallah yola devam ..

Merhabalar,

1,5 yıllık evliyim ve dün itibari ile 3. Kürtajımı oldum. İlk kayıbım ile başlayayım; geçen sene nisan ayı..

İlk gebeliğim düşük ile sonlandı 6-7 hafta arasıydı. Kalp atışı yoktu. Ne test yaptırdık ne birşey.. Doktorlar çok olağan olur öyle dedi gönderdi.

İkinci gebeliğimde geçen sene eylül ayı; 5+4 de kalp atışı geldi.. Ancak bir hafta sonra kanamam başladı kalbi durdu ve yine 6-7 hafta arası sonlandı. Bu defa bebeğe test istedim neden öldüğünü bilmek istedim.. Sonuç Trizomi 22 geldi.

Bu iki düşüğümde geçen sene 2024 aynı sene içinde oldu.Yeni evli olarak bir yılda iki kürtajın ne kadar zor olduğunu anlatmak bile istemiyorum.

Acele etmedik ve bize tüm söylenen testleri yaptık. Bunun içinde kromozom testi de vardı çünkü iki bebek de açıkcası anormaldi.. kalp atışı bile olsa ikincide yolk kesesi olduğundan daha büyüktü.. Yani eşleşme , embriyo kötüydü buna da kromozom anomalisi deniyor.. Hatta tüm bu yapılan testlerde tek bir sonuç elde ettik o da bende homozigot yani kan pıhtılaşma sorunu olduğu..

Üçüncü bebekte yani dün veda ettiğimiz.. Daha beta hcg 100 lerdeyken Clexane kan sulandırıcı iğne her sabah, akşamına Coraspin kan sulandırıcı hap kullandım. Ancak kan pıhtışaşma sorunu, bozuk bir embriyoyu tamir edemiyormuş.. Yolk kesesi fazla büyümüş ve bebek içinde 6 haftalık kalmış. İki tane doktor da bebeği teste göndermeye gerek yok çok net kromozom anomalisi bu dediler.. Kaybettik.

İşin kötü tarafı şu üçüncü bebeği kaybettikten sonra bize sanki tıp bunu bugün bulmuş gibi yeni bir test önerdiler. Hatta bunun pahalı olduğunu ilettiler. Ve bu testi söylemek için üçüncü düşük olmasını beklemişler. Bunu gerçekten benim aklım almıyor.. Bilmiyorum bir kürtajın para ile karşılığı olabilir mi ? Biz bunu yaşamayalım diye onca test yaptık ? Şimdi üçüncü kayıpla hayatımıza KARYOTİP testi girdi. İlla bunun için benim üçüncü kürtajı yapmam mı gerekiyordu, HAYIR. İkinci düşükten sonra da bakılırmış..

Sırf bunun için paylaşıyorum.. 2 gebeliğinizde kromozom anomalisi ile sonlandıysa, üçüncüye kumar oynamayın karyotip testi yaptırın.

Biz bu süreçte hem perinatolog ile hem kadın doğum ile çalıştık. Ama üçüncüde kesin olur, tekrar trizomi 22 olmaz , ihtimal çok düşük yine kromozom anomalisi olmasının dediler.. AMA OLDU. Keşke ikinciden sonra böyle bir test var deselerdi de kararı bize bıraksalardı..

Bilmiyorum dördüncü bebek de giderse aa bakın şöyle de bir test var diyip yeni kapılar mı açılacak ?

3 tane kromozom anomalisi olup, bebek sahibi olan birileri var mıdır onu da bilmiyorum. Yaşım 36 oldu. İsyan etmiyorum ama süreç çok yorucu

Çok çok teşekkür ederim hikayenizi paylaştığınız için. İnanın sizin adınıza çok mutlu oldum umarım sağlıkla kucağınıza bebeğinizi almak nasip olmuştur. Biz de bu yola karyotip testi ile giricez ama sonuç ne gelir bilmiyorum.. Yine de tüp bebekten yanayım artık. Daha fazla bu işi şansa bırakamıcam .. Psikolojim el vermiyor artık.. Daha sağlam yöntemlerle inşallah yola devam ..
Yaşadığınız sey cıdden çok üzücü aynısını yaşamış biri olarak söylüyorum. Bır çocuğum var . Onın gebeliginde bir sorun yaşamadım çok şükür. Somra ıkımcı çocuk yapmaya karar verdık . Gebelıgım çok zordu bulantılı ama herhangi Bır kanama yoktu gebelık kesesinin arkasında Bır kanama alanı vardı sadece oda doktor geçer dedı . Cınsıyet ogremecem dıye gttıgım kontrolde 12+5 haftalık bebegımın kalbımın durudgunu ogremdım. Ardında doktorum normal olabılıyor dedı 3 ay somra gebe kalabılırsın herhangi Bır sorun yok dedı. 3 ay sonra tekrar gebe kaldım bu sefer 14+2 de kalbî durmus dedıler . Sız eyasadogım seyı tarıf edemem. Çok zor Bır kürtaj doneöo gecırdım buradakı arkadaşlar etkilenmesın dıye yazmayacam . Doktor sımdı pıhtılaşma testlerı yapacağız dedı sızın dedıgınız gibi neden ilk kayıptan somra soylenmedı de ben tekrar tekrar yaşadım dıye düşünmeden edemıyorım . Oglımda sorın yaşamadım bunlarda nıye böyle oldu onuda anlamıyorum ve şunu demek ıstıyorım asla ısyan etmiyorum ama artık ogremmek ıstıyorım f. Fikirleriniz varsa yazarsanız sevımırım . Hepimiz ınsallah ozlemını cektıgimiz melekleri kucağımıza alırız

Back
X