3 lü test

doktor 3lü test yapalım dedi haziranda gideceğim.bazı arkadaşlarımda yaptırmamış kafanı karıştırma diyorlar yanlış da çıkabiliyormuş.bende kararsız kaldım şimdi

Ben bu testi esim pek istememsine ragmen yaptirdim ve cok pisman oldum. Ilk seferde bebek profilini göstermeyince ense sivisini yukaridan ölctü baska gün ölcmeyi önermedi. Daha sonra arastirdigimizda bu testin sadece profil görüntüsüyle yapilabilecegi bu sekilde yapilamayacagini ögrendik. Kan degerleri de kötü cikti yasta malum 35 olunca ortalama deger en düsük 1/ 500 olmasi gerekirken bizde 1/138 oldugunu söyledi ve amniyosentez ya da yeni cikan panaroma adli kan testini önerdi. Haberi aldigimda is yerindeydim ve dünyam alt üst oldu bir hafta boyunca sürekli agladim ve arastirdim. Yillardir hamile kalmaya calisiyorum ve bebegimden de vazgecmek istemiyordum.Tüp bebek yöntemi ile yillardir bekledikten sonra hamile kalabildim. Kendimi kandirilmis hissediyordum bu test karsiliginda 180€ ödeme yaptik ve yeni önerdigi Panaroma testi icin de 700 € ödeme istiyordu. Maddiyat bir tarafa yeni testi de dogru yapip yapamayacagindan emin degildik icin kötüsü 14. haftamiza girmistik ve 3lü test icin baska bir doktordan randevu alamiyorduk. Bulundugumuz sehirde amniyosentez konusunda uzman olan doktora yazip durumu anlattik. Hemen bizimle iletisime gectiler ve hemen ertesi günü genetik uzmanlarindan randevu verdiler. Testin yaplma seklini anlattigimizda bu sekilde yapilamayacagini iletip eski kan degerleri ve yeni ultrason sonuclarini kullanabilecekleri yeni bir test önerdiler. Sansimiz vardi süre gecmemisti ve ensedeki sivi hala ölcülebiliyordu bebegimiz de yardim etti burun kemigi ve tüm degerler net olarak görülebildi. Ortalama deger 1/350´ye yükseldi ki bu 35 yas icin olmasi gereken degermis. Halen diger testi yaptirsak mi soru isaretlerimiz var , simdi keske hic bu 3lü testi yaptirmasaydik diyordum :(

Gecmis olsun canim yaa.cok uzuldum.seninki 2 testmis sanirim.yani oyle biliniyor.15-16dan sonra yapilan test de 3 lu veya 4lu test olarak biliniyor.benim 2li test sonucum iyi geldi cok sukur ama gercekten sonuclar cikana kadar cok stres oldum.gelecek hafta 3lu testi yaptirmayi dusunuyoruz umarim yine iyi gelir.testi yaptiran arkadaslar yok mu.tecrubeleri nelerdir...

Insaallah sonuclariniz iyi gelir Allah kimseye o stresi yasatmasin. Almanya´da buna 3´lü test diyorlar kan degerleri, ultrasonda baktiklari degerler ve annenin yas durumu sigara kullanip kullanmadigi genetik yapisi dikkate aliniyor Sanirim Türkiyede iki kez yapilan kan testi burada bir kerede yapiliyor cünkü bizim sonuclarimizda da B-HCG degerlerine bakmislardi ama farkli da olabilir. Insaallah yaptiran herkes iyi sonuc alir Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Back
X