Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ovitrelle yapiyorsunuz sonra 2 gün sonra yumurta toplanıyor anestzide .sonra 5gune gitderse yapiyorlar. Benimki tutmadi. :-(Canim konuyla alakali bilgim yok bende tup bebege basladim merak ettigim birsey var onu sormak istedim yumurta toplama oncesi ne yapiliyor kan tahlili vs isteniliyor mu anestezi icin bide catlama ignesi ovitrelle mi vuruluyor
Döllenen yumurta sayısına gore karar veriliyor genelde. Döllenen yumurta sayısı az ise riske atıp beşinci güne bekletelim demiyorlar. Ücüncü gün embriyosu olsun en azından anne adayı transfere gidebilsin. Embriyonun ufak tefek fragmantasyonları varsa anne karnında kendini onarıp sağlıklı bir sekilde ilerleyebilir diyor embriyologlar. Tabi laboratuvar kaliteside burada etken. İyi labı olan bir merkez beşinci güne kadar bekletmek ister tutunma ihtimali en yuksek olan embriyodur blastosist denilir beşinci gündeki embriyo haline. Devlet hastanelerinde ozellikle üçüncü gün taze transfer yapılır yada dondurulur. Cunku lab kalitesi yeterli değildir beşinci güne bekletmek için.Merhaba embriyolar bi 3 bi de 5 günde transfer oluyor ya 3gün olanı neye göre transfer ediyolar yada 5gün olanı neye göre bekletiyolar belki 5gğne gitmicek ama 3güne gitmiş onu transfer edelim neden demiyorlar
Umudunu kesme canım allah büyüktürOvitrelle yapiyorsunuz sonra 2 gün sonra yumurta toplanıyor anestzide .sonra 5gune gitderse yapiyorlar. Benimki tutmadi. :-(
Yumurta toplama oncesi eşli olarak enfeksiyon testleri isteniliyor. Hiv hepatit vs. Bu testleri önceden devlette yaptırabilirsiniz. İstenilen testleri hemsire size verecektir.Canim konuyla alakali bilgim yok bende tup bebege basladim merak ettigim birsey var onu sormak istedim yumurta toplama oncesi ne yapiliyor kan tahlili vs isteniliyor mu anestezi icin bide catlama ignesi ovitrelle mi vuruluyor
Bunları yaptik canim tedaviye başladim baska test isteniliyor mu pekiYumurta toplama oncesi eşli olarak enfeksiyon testleri isteniliyor. Hiv hepatit vs. Bu testleri önceden devlette yaptırabilirsiniz. İstenilen testleri hemsire size verecektir.
İnsallahUmudunu kesme canım allah büyüktür
Bazı klinikler de toplama oncesi hormon degerlerine bakılıyor. Birde opudan en az üç gün once esinizin cinsel perhize girmesi gerekiyor. En az iki. Bu konuyu bazen unutabiliyor hemşireler o yuzden yazıyorum.Nedeni spermlerin sayısını artırmak.Bunları yaptik canim tedaviye başladim baska test isteniliyor mu peki
Çok güzel anlatmışsın eline sağlık teşekkğr ederimDöllenen yumurta sayısına gore karar veriliyor genelde. Döllenen yumurta sayısı az ise riske atıp beşinci güne bekletelim demiyorlar. Ücüncü gün embriyosu olsun en azından anne adayı transfere gidebilsin. Embriyonun ufak tefek fragmantasyonları varsa anne karnında kendini onarıp sağlıklı bir sekilde ilerleyebilir diyor embriyologlar. Tabi laboratuvar kaliteside burada etken. İyi labı olan bir merkez beşinci güne kadar bekletmek ister tutunma ihtimali en yuksek olan embriyodur blastosist denilir beşinci gündeki embriyo haline. Devlet hastanelerinde ozellikle üçüncü gün taze transfer yapılır yada dondurulur. Cunku lab kalitesi yeterli değildir beşinci güne bekletmek için.
Eğer Döllenen yumurta sayısı yeterli sayıda ise embriyologlar beşinci günü bekler, veya kadın ilk denemesinde üçüncü gün transferi olmustur tutmamıstır dru derki bu sefer risk alıp blastosist embriyo için beş gün bekletecegiz.
Burada amac olusan embriyoların kalitesinide öğrenebilmek sorunun nerede oldugunu gorebilmek aslında. Çünkü yumurta kalitesi üçüncü güne kadar götürür embriyoyu, üçüncü günden sonra sperm faktoru devreye girer. Bir embriyo blast olamıyorsa yani üçüncü güne cogu dollenen yumurta cıkıyor ama üçüncü günden sonra canlılıgını yitiriyorsa demekki sorun sperm faktorunde spermin kalitesi iyi değil diyorlar. Bir embriyo 3.gün ama birinci kalite olmasının pekte onemi yok yani. Zaten ne oluyorsa üçten sonra oluyor. Ya dördüncü güne yani morula evresine geçemiyor yada beşinci güne cıkamıyor embriyo. Biraz uzun oldu umarım anlatabilmişimdir.
Sagol canim bilgi icinBazı klinikler de toplama oncesi hormon degerlerine bakılıyor. Birde opudan en az üç gün once esinizin cinsel perhize girmesi gerekiyor. En az iki. Bu konuyu bazen unutabiliyor hemşireler o yuzden yazıyorum.Nedeni spermlerin sayısını artırmak.
Hayırlı olsun guzel sonuclar alın ins.
Bize perhiz sırasında eşime karbonatlı su içsin dediler ama nedenini bilmiyorumBazı klinikler de toplama oncesi hormon degerlerine bakılıyor. Birde opudan en az üç gün once esinizin cinsel perhize girmesi gerekiyor. En az iki. Bu konuyu bazen unutabiliyor hemşireler o yuzden yazıyorum.Nedeni spermlerin sayısını artırmak.
Hayırlı olsun guzel sonuclar alın ins.
İlk defa duyuyorum hemşirenize sorun öğrenmiş olursunuz..Bize perhiz sırasında eşime karbonatlı su içsin dediler ama nedenini bilmiyorum
Hemşire yok benle ilgilenen bi tek doktorla görüşüyoruz o da ınstagramdan cevap veriyo o zaman sormak aklıma gelmedi zaten transfer içinde adeti bekliyorumİlk defa duyuyorum hemşirenize sorun öğrenmiş olursunuz..