• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşında ki oğlumun agresif davranışları:(((

Tuugsell

T.C.şirinee:)çapulcudur
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
437
3
26
Hatay
merhaba kızlar fikri olan herkese ihtiyacım var.nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum.en çok üzüldüğüm konu ise ben bir kreş öğretmeniyim ama oğluma faydalı olamadığımı düşünüyorum.aslın da herzaman olan bir sorun bu bizim için ama hiç bu kadar sertleşmemişti.oğlum 3 yaşında ama çok agresif hele bu aralar anlıyamadığım bir sinir var üstün de acyipte inatçı.hiç vurma huyu yoktu bu aralar ben hariç(bana da eli kalkıyo ama vurmuyor)herkese sinirlendiğin de ya da istediği bir şey olmadığında direk vurmaya kalkıyor,vuruyorda.öğretmenine de sordum"son zamanlarda bana bile vurur oldu"dedi.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım acayip kafaya takıyorum.çocuktur dönem geçiriyodur olur böyle şeyler diyorum ama bir türlü geçmiyor sanki gün geçtikçe daha da agresifleşiyormuş gibi geliyor(kendimi rahatlatamıyorum).uyumlu bir çocuktur aslında kaynaşmayı sever ama ne oldu bilemiyorum.öyle yanında kavga eden,ses yükselten anne-baba da diyiliz.bu aralar ters giden bişey de olmadı.sadece ben biraz fazla kuralcıyım ve onunla elim de olmadan inatlaşıyorum,bu da etken olabilir.tıkandım..kızlar beni rahatlatıcak ve yardımcı olucak tüm fikirlere ihtiyacım var umarım derdimi ifade edebilmişimdir...yorumlarınız benim için önemli şimdiden teşekkürederim...

merhaba, oğlunuzun şu an yaşı itibariyle bencil tutumlar sergilemesi çok normal. olabilecek tek düşüncenin kendi düşüncesi olduğunu sanıyor siz de görmüşsünüzdür mutlaka gelişim süreçlerini üniversite döneminizde ben de psikolojik danışmanlık okuyorum şu an. bencilce davranıp sadece kendi isteği olsun istemesi normal fakat el kaldırması ya da vurması anormal bir durum. Aile içinde gördüğünü sanmıyorum(?) fakat çocuk şu dönemde tv de gördüğü şiddet içeren görüntüleri bile taklit edecek yaşta girdiği ortamlar da önemli. Sizinle inatlaşması sizin onunla inatlaşmanızdan kaynaklanıyor çünkü sizi rol model olarak alıyor siz ona nasıl davranırsanız o da size öyle davranacaktır. Biraz daha esnek davranmaya çalışın çünkü oğlunuz sizin kurallarınızı algılayamayacak kadar çok küçük.

ben bu konuda uzman degilim fakat yinede fikrimi belirteyim..Oglunuz bana göre birini taklit ediyor.ilk önce evde huzusuzluk oldugunu düsündüm fakat öyle birsey olmadigini söylediniz..o zaman ya ögretmeninde problem vardir yada kresteki diger arkadaslarindan etkileniyordur..kisaca mutlaka bunu baskasindan görmüstür..söyle örnek vereyim ben ilkokuldayken ögretmenimiz sinifta ders calismayan ögrencilere siddet uyguluyordu bende evde ögretmenicilik oynayip bebeklerimi dövüyordum..yillar sonra farkettim ki ögretmenimi taklit ediyordum..umarim biran önce bulursunuz..

benim kızım da 3buçuk yaşında bir süredir inatçı ve sinirli.çok fazla vurmuyor ama çok sık bağırıp çağırıyor.belki yaşlarından dolayı dönemsel birşeyde olabilir ama benim kızımın böyle olması biraz da babası sizin de dediğiniz gibi çok kuralcı ve çocukla inatlaşıyor.ya da onu kızdırarak sevmeyi çok seviyor.bunlarda etkili olur bu davranışlarda.bence çok inatlaşma.çok fazla kural da çocukta ters tepki yapıyor.bu sefer hiçbir kuralına uymamış oluyor.az ve öz kural olmalı.bir de sürekli çocuğa birşeyi yapması için tekrarlamak bir işe yaramıyor.mesela
-elinden bırak o bibloyu
-bırakmam.
-lütfen bırak yavrum hadi,
-hayııır
-hadi canım bak oyun oynarız
-istemiyoruuum
-bırak çabuk beni dinleyeceksin!!bu şekildeki konuşma uzar gider inatlaşmaktır işte.bıraktırmak mı istiyoruz hadi kızım onu bırak yanıma koş hızlı koşabilecekmisin ya da elinden bir anda bibloyu alıp aa bu benim biblom değil mi sen ne arıyorsun burda bakayım diye bibloyla konuşmak sesini de komikleştirerek sonra yerine koymak.ve hiç vakit kaybetmeden dikkatini dağıtacak bir soru sormak.bunlar gerçekten işe yarıyor.birşey mi istedi şimdi yapamam falan filan açıklamak yerine dikkatini dağıtacak sorular veya hareketler gerçekten işe yarıyor.
bir de stresi okuldaki birşeyden kaynaklanıyor olabilir mi o da mümkün.ben de anasınıfı öğretmeniyim.kimi çocuklar okuldaki bir arkadaşının ufacık bir davranışından etkilenip mesela okula gelmek istemiyor veya içine kapanabiliyor.olabilir yani.okuldaki çocuklar 3 yaş grubu mu

Sakın bu durumu kucumsemeyın bu çogu zaman normal değildir özellikle erkek çocugu için.

Benım kardeşim de boyleydı hırcın ınat agresıf gun gectıkce bu daha da arttı ve arttı yaş ilerledikce kendını daha fazla gosterdi .

Huyudur dedik ustunde durmadık okula basladı dıkkat eksıklıgı oldu neden cunku cok hareketlı neden cunku ınat çalış dersen çalışmaz.

Doktora göturduk hiperaktif dedi 10 yasında iken ilaç verdi kullanmadık ilacı ama en son 11 yasında ıken çok unlu bı prof goturduk

prof bunu sakın kucumsemeyın bır cocuk anneye el kaldırma iç gudusune sahıp olabılıyorsa bu asla normal olmaz ve ilerde çok buyuk sorunlar dertle açar dedi . ve derslerınde basarılı olamaz dedı

ilaç verdi bu sorun 17 yasına kadar gecmesı gerekıyor dedi .

kardeşim de acaip duygusal vbı cocuk bı kedı gorse usuyen gunlerce aglar .

Bu anlattıklarım aklınızda bulunsun 3 yas daha çok kucuk zaten bunun ıcın ama 5-6 yasına geldıgınde hersey belli olur

merhaba, oğlunuzun şu an yaşı itibariyle bencil tutumlar sergilemesi çok normal. olabilecek tek düşüncenin kendi düşüncesi olduğunu sanıyor siz de görmüşsünüzdür mutlaka gelişim süreçlerini üniversite döneminizde ben de psikolojik danışmanlık okuyorum şu an. bencilce davranıp sadece kendi isteği olsun istemesi normal fakat el kaldırması ya da vurması anormal bir durum. Aile içinde gördüğünü sanmıyorum(?) fakat çocuk şu dönemde tv de gördüğü şiddet içeren görüntüleri bile taklit edecek yaşta girdiği ortamlar da önemli. Sizinle inatlaşması sizin onunla inatlaşmanızdan kaynaklanıyor çünkü sizi rol model olarak alıyor siz ona nasıl davranırsanız o da size öyle davranacaktır. Biraz daha esnek davranmaya çalışın çünkü oğlunuz sizin kurallarınızı algılayamayacak kadar çok küçük.

kusura bakma anca cvp yazabildim.biraz boğazım şişmiş misafir de var.konu ya el attığın için teşekkürler ben üniversite mezunu diyiliz liseden sonra 2yıl olgunlaşmada eğitim gördüm ama bitirdikten sonra farklı yerlerde öğretmenlik yaptım.ama sen psikolojik danışmanlık okuyormuşsunuz bana daha net fikirler verebilirsin.bu aralar ben de de var agresiflik olur olmaz sinirleniyorum budurum yansımış olabilir ne dersin??

Sakın bu durumu kucumsemeyın bu çogu zaman normal değildir özellikle erkek çocugu için.

Benım kardeşim de boyleydı hırcın ınat agresıf gun gectıkce bu daha da arttı ve arttı yaş ilerledikce kendını daha fazla gosterdi .

Huyudur dedik ustunde durmadık okula basladı dıkkat eksıklıgı oldu neden cunku cok hareketlı neden cunku ınat çalış dersen çalışmaz.

Doktora göturduk hiperaktif dedi 10 yasında iken ilaç verdi kullanmadık ilacı ama en son 11 yasında ıken çok unlu bı prof goturduk

prof bunu sakın kucumsemeyın bır cocuk anneye el kaldırma iç gudusune sahıp olabılıyorsa bu asla normal olmaz ve ilerde çok buyuk sorunlar dertle açar dedi . ve derslerınde basarılı olamaz dedı

ilaç verdi bu sorun 17 yasına kadar gecmesı gerekıyor dedi .

kardeşim de acaip duygusal vbı cocuk bı kedı gorse usuyen gunlerce aglar .

Bu anlattıklarım aklınızda bulunsun 3 yas daha çok kucuk zaten bunun ıcın ama 5-6 yasına geldıgınde hersey belli olur

teşekkürler önerilerin için dikkate alıcam..

benim kızım da 3buçuk yaşında bir süredir inatçı ve sinirli.çok fazla vurmuyor ama çok sık bağırıp çağırıyor.belki yaşlarından dolayı dönemsel birşeyde olabilir ama benim kızımın böyle olması biraz da babası sizin de dediğiniz gibi çok kuralcı ve çocukla inatlaşıyor.ya da onu kızdırarak sevmeyi çok seviyor.bunlarda etkili olur bu davranışlarda.bence çok inatlaşma.çok fazla kural da çocukta ters tepki yapıyor.bu sefer hiçbir kuralına uymamış oluyor.az ve öz kural olmalı.bir de sürekli çocuğa birşeyi yapması için tekrarlamak bir işe yaramıyor.mesela
-elinden bırak o bibloyu
-bırakmam.
-lütfen bırak yavrum hadi,
-hayııır
-hadi canım bak oyun oynarız
-istemiyoruuum
-bırak çabuk beni dinleyeceksin!!bu şekildeki konuşma uzar gider inatlaşmaktır işte.bıraktırmak mı istiyoruz hadi kızım onu bırak yanıma koş hızlı koşabilecekmisin ya da elinden bir anda bibloyu alıp aa bu benim biblom değil mi sen ne arıyorsun burda bakayım diye bibloyla konuşmak sesini de komikleştirerek sonra yerine koymak.ve hiç vakit kaybetmeden dikkatini dağıtacak bir soru sormak.bunlar gerçekten işe yarıyor.birşey mi istedi şimdi yapamam falan filan açıklamak yerine dikkatini dağıtacak sorular veya hareketler gerçekten işe yarıyor.
bir de stresi okuldaki birşeyden kaynaklanıyor olabilir mi o da mümkün.ben de anasınıfı öğretmeniyim.kimi çocuklar okuldaki bir arkadaşının ufacık bir davranışından etkilenip mesela okula gelmek istemiyor veya içine kapanabiliyor.olabilir yani.okuldaki çocuklar 3 yaş grubu mu

sagol dikkate aldığın için...ben de söylediklerini uyguluyorum ama bazen sinirlerime hakim olmayıp sesimi yükseltiyorum biliyorum yapmamam gerekiyor ama elimde diyil.özellikle regli dönemlerim de çok yansıtıyorum.ne kadar dikkat etsem de olmuyor işte.benim aslında rahatlamam gerekiyor da bakma sen:)) bu arada 3-4yaş karışıklar aslın da arkadaşları ile arası iyi ama bir anı diyerine tutmuyor işte. bazen faaliyetlere filan katılmak istemiyormuş..bir de acayip gece diş gıcırtmaları var sizin kızınız da da var mı?bu problem..

Her çocuğun yabancı birilerinden utanma çekinmesi olur. Oğlunuz öğretmenine de el kaldırıyorsa psikiyatri bölümüne goturmenizi tavsiye ederim. Allah korusun ileride daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilir.

..bir de acayip gece diş gıcırtmaları var sizin kızınız da da var mı?bu problem..

Dişlerini gicirdatan çocuklar çok yaramaz olurlarmis. Gecede enerjilerini bu şekilde harcarlarmis. Sinirlilikten de olabilir.

Son düzenleme:
sagol dikkate aldığın için...ben de söylediklerini uyguluyorum ama bazen sinirlerime hakim olmayıp sesimi yükseltiyorum biliyorum yapmamam gerekiyor ama elimde diyil.özellikle regli dönemlerim de çok yansıtıyorum.ne kadar dikkat etsem de olmuyor işte.benim aslında rahatlamam gerekiyor da bakma sen:)) bu arada 3-4yaş karışıklar aslın da arkadaşları ile arası iyi ama bir anı diyerine tutmuyor işte. bazen faaliyetlere filan katılmak istemiyormuş..bir de acayip gece diş gıcırtmaları var sizin kızınız da da var mı?bu problem..

ses yükseltmemek mümkün mü hepimiz yükseltiyoruz.evet diş gıcırdatması var ve ben de buna çok üzülüyorum.bu kadar stresli olması için sebep ne olabilir ki diye düşünüyorum
.bence sizin probleminiz okulda olabilir.faaliyetlere de katılmak istemiyormuş,birşey hoşuna gitmiyorsa stres yapabilir.çalışıyor musun okula göndermek zorundamısın.eğer zorunluluğun yoksa gönderme.anasınıfı eğitimi 1 sene yeterli bence.zorundaysan da öğretmeni inşallah bilinçlidir ve iyi bir öğretmendir.farkeder az çok neyi stres yaptığını.benim bir öğrencim vardı,evde çok huysuzlaşmış okula gelmek istemiyormuş.meğer yemek zamanını stres yapmış.yemek seçen yemeyen bir çocukmuş.baskı yapmam ama hadi bitirelim yemeklerimizi diyorum ya benden çekinmiş.herşey olabilir yani.öğretmeni dışında mesela eve gelen bir misafire veya başkalarına da vuruyor mu?

Son düzenleme:
ses yükseltmemek mümkün mü hepimiz yükseltiyoruz.evet diş gıcırdatması var ve ben de buna çok üzülüyorum.bu kadar stresli olması için sebep ne olabilir ki diye düşünüyorum
.bence sizin probleminiz okulda olabilir.faaliyetlere de katılmak istemiyormuş,birşey hoşuna gitmiyorsa stres yapabilir.çalışıyor musun okula göndermek zorundamısın.eğer zorunluluğun yoksa gönderme.anasınıfı eğitimi 1 sene yeterli bence.zorundaysan da öğretmeni inşallah bilinçlidir ve iyi bir öğretmendir.farkeder az çok neyi stres yaptığını.benim bir öğrencim vardı,evde çok huysuzlaşmış okula gelmek istemiyormuş.meğer yemek zamanını stres yapmış.yemek seçen yemeyen bir çocukmuş.baskı yapmam ama hadi bitirelim yemeklerimizi diyorum ya benden çekinmiş.herşey olabilir yani.öğretmeni dışında mesela eve gelen bir misafire veya başkalarına da vuruyor mu?

bu aralar herkese vuruyo canım büyük küçük farketmiyor yani...etrafında hiç kendi yaşıtı yok bir ara pedegoga götürdüm uyku terörü geçiriyodu hemen düzenli bir yaşama geçmesini istedi,ben tek başımayım oğlum konusunda yardımcı olucak çok kimsem yok açıkcası yetemiyodum ve kreşe başlattım.küçük bir yerde oturuyorum toplam ana okulu kreş belki 10 parmağı geçmez.3_4 tanesi özel aralarından en iyisi diyebilirim.ben öğretmenin hep şans olduğunu düşünmüşümdür...aslında dediğim gibi iyi gidiyordu fakat dönemsel bir süreç geçiriyoruz şuan. ben de biraz hassas davranıyorum nedense çok takıyorum kafama;((( öyle işte nebiliyim zor bir süreç ikimiz için de...:((

benim kızımda 3 yaşında ve çok fazla bağırıyor kendini yerlere atarak ağlıyor dışarıda da bunu yapıyor :(
sadece bana ve babasına vuruyor başka hiç kimseye vurmuyor hatta oyuncak bebeklerine bile tam anne şefkatiyle yaklaşıyor
ve maalesef diş gıcırdatma bizde de var :( kreşe verdim ama gitmek istemediğini açıkça belli etti bende zaten evden çalışıyorum hemen aldım kreşten sırf kötü etkilenmesin diye
şimdide 1 haftadır hava yağışlı karda falan dışarı çıkardımda yağmurda çıkamıyoruz apartmanda da sadece 1 arkadaşı var oda 1 haftadır anneannesinde daha beter olduk valla :50::50:

benim kızımda 3 yaşında ve çok fazla bağırıyor kendini yerlere atarak ağlıyor dışarıda da bunu yapıyor :(
sadece bana ve babasına vuruyor başka hiç kimseye vurmuyor hatta oyuncak bebeklerine bile tam anne şefkatiyle yaklaşıyor
ve maalesef diş gıcırdatma bizde de var :( kreşe verdim ama gitmek istemediğini açıkça belli etti bende zaten evden çalışıyorum hemen aldım kreşten sırf kötü etkilenmesin diye
şimdide 1 haftadır hava yağışlı karda falan dışarı çıkardımda yağmurda çıkamıyoruz apartmanda da sadece 1 arkadaşı var oda 1 haftadır anneannesinde daha beter olduk valla :50::50:

dediğimgibi çocuklar zor bir dönem geçiriyorlar fakat bizi de tüketiyorlar😞senin de işin zor...bu diş gıcırdatma meselesini doktora sordum oğlumun enerjisini atamadığını ve rüyalarının da etkisi olabileceğini söyledi.oglum hareketli bir çocuk bazı günler gecelere kadar koşturuyor ama yine de enerjisini bitiremiyor:( dediğim gibi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım😕..bir çözüm bulabilirsen bana da yardımcı ol olur mu??

Dis gicirdatmak psikolojik bir sorun diye biliyorum..
hem öyle hem diyil bazen genetikte olabiliyor,bazen de benim oğlum gibi enerji fazlalığı yüzünden de oluyor...

Diş gıcırtması varsa içine attığı bir sinir hali vardır. Bakıcı yoksa okuldaki arkadaşlarından ya da komşu çocuklardan şüphelenin derim. Çocuğun yanında kurtlar vadisi izlemeyin. Vurdulu öldürmeli bilgisayar oyunları oynamayın.

Kocanız da karşısında evlilik çağına erişmiş bir erkek varmış gibi davranmasın bir zahmet. Azıcık alttan alın çocuğu.

Diş gıcırtması varsa içine attığı bir sinir hali vardır. Bakıcı yoksa okuldaki arkadaşlarından ya da komşu çocuklardan şüphelenin derim. Çocuğun yanında kurtlar vadisi izlemeyin. Vurdulu öldürmeli bilgisayar oyunları oynamayın.

Kocanız da karşısında evlilik çağına erişmiş bir erkek varmış gibi davranmasın bir zahmet. Azıcık alttan alın çocuğu.

teşekkürler yorumunuz için.. Bizim ev de o dizi asla izlenmez,vurdulu kırdılı diziler de seyredilmez.sanırım bu geçiş dönemi ve enerji fazlalığı sorunu.biraz benim abartmış olmam da üstüne eklendi.buraya konu açmamın sebebi biraz rahatlamak benim gibi sorunları olanların neler yapıtını öğrenmekti.eşim her koca gibi akşamları ancak etkili olabiliyor.oğlumuzu alttan alıyoruz zaten sadece değişik çözümler arıyoruz...

Ne güzel öğretmensiniz ve bilinçli bir annesiniz....Ama oğlunuza karşı her davranışınız doğru olsa bile inatlaşmanız çok çok yanlış inanın...
Benim de 2,5 yaşında kızım var ve çok uyumlu ve de çok aklıllı..Çünkü her zaman iki arkadaş gibiyiz onunla..

Back
X