- Konu Sahibi gulcicek61_67
Oğlum Ağustos ayında 3 yaşını doldurdu. Haziran ayının ortası gibi bez kullanmayı kendisi reddetti ama o güne kadar kendisini hiç zorlamadım. Lazımlık alındı fakat istemediği için hiç kullanılmadı, seçimi ona bıraktık. Geçiş dönemi çocuk için de ebeveynler için de gerçekten zor ve uğraş gerektiren bir durum. Ben sadece şunu yaptım; babası onu cezbedecek desenli bir boxer kilot aldı, her altını değiştirdiğimde bir elimde bez diğer elimde boxer ona seçenek sundum ' hangisini istiyorsun oğlum, bez mi bağlayalım yoksa bunu giymek istermisin?' ve bir gün beni şaşırttı ve boxer kilodu tercih etti. Alışma dönemi tabii ki sancılı geçti. Heryere işedi, altına kakasını yaptı. Ama ben ve eşim onu hiç utandırmadık, küçükken biz de senin gibi altımıza kaçırıyorduk, alışacaksın, öğreneceksin, üzülme, tamam temizleriz önemli değil ama sen de dikkat et, tuvaletin gelince hemen haber ver gibi. Ve inanın kendisi çabaladı ve başardı. Bu onun başarısı, bizim değil. Tuvalet konusundaki zorlamalar ve benzeri hareketler özellikle oğlan çocuklarında ileriki yaşlarda cinsel problem yaşama boyutunda kendini gösterebiliyor. BİZ ONLARA DOĞMAK İSTERMİSİN DİYE SORMADIK, KENDİ EGOLARIMIZ İÇİN ONLARI DOĞURDUK.
Sevgilerle,
Sevgilerle,