Tuvalet Eğitimi 3 Yaşında Oğlum Neredeyse Gözümün İçine Baka Baka Yapıyor Kakasını

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Oğlum Ağustos ayında 3 yaşını doldurdu. Haziran ayının ortası gibi bez kullanmayı kendisi reddetti ama o güne kadar kendisini hiç zorlamadım. Lazımlık alındı fakat istemediği için hiç kullanılmadı, seçimi ona bıraktık. Geçiş dönemi çocuk için de ebeveynler için de gerçekten zor ve uğraş gerektiren bir durum. Ben sadece şunu yaptım; babası onu cezbedecek desenli bir boxer kilot aldı, her altını değiştirdiğimde bir elimde bez diğer elimde boxer ona seçenek sundum ' hangisini istiyorsun oğlum, bez mi bağlayalım yoksa bunu giymek istermisin?' ve bir gün beni şaşırttı ve boxer kilodu tercih etti. Alışma dönemi tabii ki sancılı geçti. Heryere işedi, altına kakasını yaptı. Ama ben ve eşim onu hiç utandırmadık, küçükken biz de senin gibi altımıza kaçırıyorduk, alışacaksın, öğreneceksin, üzülme, tamam temizleriz önemli değil ama sen de dikkat et, tuvaletin gelince hemen haber ver gibi. Ve inanın kendisi çabaladı ve başardı. Bu onun başarısı, bizim değil. Tuvalet konusundaki zorlamalar ve benzeri hareketler özellikle oğlan çocuklarında ileriki yaşlarda cinsel problem yaşama boyutunda kendini gösterebiliyor. BİZ ONLARA DOĞMAK İSTERMİSİN DİYE SORMADIK, KENDİ EGOLARIMIZ İÇİN ONLARI DOĞURDUK.
Sevgilerle,

benim oğlumda 14 aylık önerin için teşekkürler deneyeceyim bende...:49:

bizdede benzer sorunlar vardı, oğlumuz tuvalete girmek istemezdi. sonunda tuvaleti araba resimleri ile donattık. şimdi severek giriyor. gerçi misafirler gülüyor ama olsun.

bizim problemimiz biraz daha farklı.kızım 29 aylık hala beze yapıyor,önemli değil alışır diyeceğim ama 1 ay sonra kardeşi doğacak ve benim işim çoooook zorlaşacak.3 yaşına kadar sarkacak o da problem değil 3 yaşında tamamen öğrenebilse yine razıyım ama biraz dirençli bu konuda sanki.zorlasam ters tepecek,tamamen bıraksam iyice tembelleşecek,ne yapacağımı şaşırdım walla:50:

5 yıllık konuyu hortlatayım.
Herkes sıkıntısını güzelce dile getirmiş ama devamında sorunu nasıl çözdüğünü yazmamış.
Aynı dertten ben de muzdaribim. Oğlum 3 yaşını geçeli 3 hafta oldu ve 2 haftadır bez takmıyoruz. Bu iki haftalık zaman zarfında birkaç defa hariç hiç kakasını tutmadı. Hep kiloda yaptı. Ama yapınca gelip kaka diyor. Bu bile bir gelişme bana göre. Çiş konusunda sıkıntı yok. Gelince kaçırmıyor ve doğrudan lazımlığa koşuyor.
Ama kaka? Ya kaçırıp söylüyor ya da tamamen yaptıktan sonra söylüyor. Oysa ki kaka zamanı hemen hemen belli. Lazımalına oturtup eğlenceli zaman geçiriyoruz ama yapmıyor, 15 dk sonra geliyor kaka diyor. Bakıyorum altına yapmış. ..
Şimdi öneriniz nedir? Bu iş böyle böyle normale döner mi yoksa strateji mi değiştirmem gerek? Herşeyi basit cümleler ile anlatıyorum da ama boş boş yüzüme bakıyor. Anlamıyor. Hatta dikkat eksikliği var beni dinlemiyor bile. Bir uzmandan yardım mı alsam

5 yıllık konuyu hortlatayım.
Herkes sıkıntısını güzelce dile getirmiş ama devamında sorunu nasıl çözdüğünü yazmamış.
Aynı dertten ben de muzdaribim. Oğlum 3 yaşını geçeli 3 hafta oldu ve 2 haftadır bez takmıyoruz. Bu iki haftalık zaman zarfında birkaç defa hariç hiç kakasını tutmadı. Hep kiloda yaptı. Ama yapınca gelip kaka diyor. Bu bile bir gelişme bana göre. Çiş konusunda sıkıntı yok. Gelince kaçırmıyor ve doğrudan lazımlığa koşuyor.
Ama kaka? Ya kaçırıp söylüyor ya da tamamen yaptıktan sonra söylüyor. Oysa ki kaka zamanı hemen hemen belli. Lazımalına oturtup eğlenceli zaman geçiriyoruz ama yapmıyor, 15 dk sonra geliyor kaka diyor. Bakıyorum altına yapmış. ..
Şimdi öneriniz nedir? Bu iş böyle böyle normale döner mi yoksa strateji mi değiştirmem gerek? Herşeyi basit cümleler ile anlatıyorum da ama boş boş yüzüme bakıyor. Anlamıyor. Hatta dikkat eksikliği var beni dinlemiyor bile. Bir uzmandan yardım mı alsam
Ne yaptiniz cozebildiniz mi lutfen paylasin benim kizimda cisi ogrendi ama kakayi asla oturup yapmiyor hep camasirina yapiyor..lutfen neler yaptiniz paylasirmisiniz

Kasımda 3 yaşına girecek bizim oğlan.bir türlü alıştıramadım.
tmm annecim bi daha söyleyecem.....
söz anne söyleyecem....
bi daha beze yapmıcam anne...vs.vs. hep böyle napcağımı şaşırdım. yaptıktan sonrada bana diyoki anne seni çok seviyorum. gülermisin ağlarmısın ya...
örneğin kahvaltıyı yaptık dimi yaklaşık 15-20 dk içinde yapar..oturtuyorum lazımlığa yapmıyo bekliyo....aradan zaman geçince beze yapıyo..delirecem.
1 ay sonrada doğumum var ilgilenemiyorumda fazla artık...
nolur bişeyler söyleyin....
Aradan baya zaman gecmis ama nasil cozdunuz sorununuzu bizlere de yol gosterebilir misiniz???

Back
X