Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Cok mu gec kaldim? Oglum israrla tuvalete yapmiyor cisini. Lazimliga da hicbir seye. Dayanamaz hale geliyor yerinde duramiyor yine de yapmiyor. Ilk alistirmaya basladigi gun cisim geldi diyordu gidip oturuyorduk bir iki damla yapiyordu. Ne olduysa bicak gibi kesildi. Simdi yapmiyor. Yahu herkes nasil beceriyor bu isi ne zormus.
Ve yine özlüyorum...
Kayıtlı Üye
Gercekten zor cocugun istemesi lazim benim iki kızim hic ugrastirmadan kendileri istedi cok zor olmadi yani ama yigenim nerdeyse 5 yasinda alıştı doktorada goturduler zorlamayin bekleyin kendi istedigi zaman olsun dedi hala gece bezleniyor cok sabirli olmalisin cok sakin yaklasmalisin mumkunse 1 hafta falan evde kal iyice alışsın klozete takılan cocuk kapakları var renkli falan onla heveslendirebilirsin
Beni üç numaram da 3 yasında öğrendi çişi..ablaları erken öğrenmişti...inattı biraz şımarık bi çocuk ama 4. Çocuğum dünyaya gelince çok zorlandım bu nedenle birden bir gün kesin karar verdim bugün öğrenecek diye ben de inat ettim bezini çıkardım kesinlikle bağlamadım ve lazımlığı oturmaya alıp tüm gün oturttum...3-4 halıya üstüne işemeden sonra öğrendi bir günde....gecede bağlamadım 2-3 saatte uyandırıp lazımlığa oturttum....gece de bir iki kaçırmadan sonra yapmamaya başladı...şunu anladım çiş eğitiminde dozajında sert olmalı benim kız şımarık laf dinlemezdi ama çiş konusunda ısrarcı ve sertliğimi görünce bıraktı şükür
Benimki inatla klozete ya da lazimliga yapmiyor. Yoksa cisini ve kakasini tutabiliyor. Gece islanmadan kalkiyor. Gel gor ki kendini tuta tuta dayanamaz hale gelince birakiyor ki bu da sadece gunde 2 defa cis yapmaya tekabul ediyor. Hasta olacak diye korkuyorum. Kabizlik ilaci veriyorum arada. Tutmaktan taslastirmasin diye. Sanki korkuyor cisini birakmaktan.
Benimki de korkuyordu ısrar ettim saatlerce oturttum bir kez yapınca alkışlar tebrikler rahatladı....düzelir inşallah netice de geç de olsa bu işi başaracak
Sonunda kurtulduk. Gercekten birazcik sabir gerekiyormus.ilk baslarda devasa bi problem gibi. Tekrar tekrar basa donebiliyorsunuz. Ama bitiyor. Darisi tum ugrasan annelerin basina.