• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yasindaki bir cocuk insanin hayatini bukadar olumsuz etkileyebilir mi????

Ne ironisi yahu. Eskiden delileri döverek soguk suyla islatarak iyilestirirlermis. Hakikaten de fiziksel olarak kotuysen psikolojini dusunemezsin ve zihnini durdurursun.
Sanırım sizi öyle iyileştirmeye çalışmışlar, yazık ki pek te başarı sağlayamamışlar:deli:Buradan gözüken bu:işsiz:

Lütfen susar mısın artık? Küçücük çocuğa değil vurmak bağırdığında dahi iç dünyasında ne fırtınalar kopuyor. Saçmalıklarını içinde yaşa.

Şiddetin dozu da yaşa göre olur heralde. Küçücük cocugu dövecek hali yok. Ben genel bir durumdan bahsediyorum. Seviyorsan sevgini goster dedim. Niye totonuza gelen kısmı algilayacak kadar diz boyu sığlıktasınız çoğunuz böyle ya. Gercekten bu ülkenin erkekleri bu kadar aptal degil. Kadinlari adeta forrest gump.

Şiddetin dozu da yaşa göre olur heralde. Küçücük cocugu dövecek hali yok. Ben genel bir durumdan bahsediyorum. Seviyorsan sevgini goster dedim. Niye totonuza gelen kısmı algilayacak kadar diz boyu sığlıktasınız çoğunuz böyle ya. Gercekten bu ülkenin erkekleri bu kadar aptal degil. Kadinlari adeta forrest gump.

Bir kere o salak kelimesini sana iade ediyorum zira verdiğin öneriye bakarsak sana daha çok yakışıyor. Sen bilir kişi misin kim sığ kim değil bileceksin?
"Çocuğunu seviyorsan göster sevmiyorsan.." diye başlayan korkunç bir cümlenin sahibisin. Ne anlatıyorsun sen?

Bir problemi yoksa çok dert etmeyin.Zamanla durulur.Bazı çocuklar o yaşlarda daha zor olabiliyor.Yine de bir pedagoga götürün. Sorun yoksa siz de içinizi ferah tutun artık.

Ne ironisi yahu. Eskiden delileri döverek soguk suyla islatarak iyilestirirlermis. Hakikaten de fiziksel olarak kotuysen psikolojini dusunemezsin ve zihnini durdurursun.
konudaki bir çocuk ve henuz bebeklik cagindan yeni çıkmış. dayakla dizginlemek falan gerçekten bu aklı mi verdiniz? ironi olsaydı keşke. doverek mi zihnini canlandirirsin super.

Son düzenleme:
Bu nasıl bir ironi derken !!!!gerçekten söylemiş şaşkınlık icindeyim
söylemiş birde karsi cikanlara hakaret etmis.
siddetin dozuda cocugun yasina gore ayarlanirmis, yazik ya.
diyelim cocuk almamasi gereken birseyi aldi vurdun eline ne değişecek cocuk onu yapmaya devam eder. dahada inatla yapar birdahakine. hircinlasir dahada icine kapanir agresif olur. siddetin küçüğü büyüğü olmaz. bunlari guya eğitimli bir kadin akıl olarak veriyor. önermesi gereken pedegog vs olmasi gerekirken.

Şu an hatırlamadığım bir yerde okumuştum. Bazı insanlar da bir saldırganlık geni varmış fakat bu geni taşıyan her yetişkin saldırgan olmuyormuş. Yapılan araştırmalara göre bu genin çocukken şiddet gören yetişkinlerde etkisini gösterdiği tespit edilmiş. Aman diyeyim kaş yaparken göz çıkarayım demeyin ,pedagogtan başka çaresi yok .şiddet şiddeti doğurur. Belki şimdilik ise yaramış gibi görünür ama siddeti normallestirdigi icin büyüdüğünde eşine çocuğuna uygular

Arkadaşım boşver sen dayağı falan benim kızım da otistik hiperaktif olanlar ağlarmış öyle veya bu davranışları sergiler mi bilmiyorum ama otizm olma şüphesi uyandırdı bende inşallah değildir zaten 3 yaşında belli olan bir rahatsızlık kesinlikle bir uzmana göster çocuk ve ergen psikolojisi uzmanına başta bende dayanamiyordum ama böyle üzülmek çözüm değil çocuğa 4 elle sarılmak lazım ona sürekli sevdiğini söyle yemek yerken siz oturun masaya orada sorun bize katılmak ister misin diye oyun oynayın cagrilmaktan hoslanmiyorsa siz onun gözünün önünde kendiniz oynayın resim yapın bir süre sonra merak edip katılmak isteyecektir kendisi birde çocuklar tras köpüğü oynamayı çok seviyor masanın üzerine sıkın biraz dağıtsın masanın üstüne ama önce siz yapın görsün nasıl yapılacağını oynarken çok mutlu görünün ki eglendiginizi farketsin

Bnce tek sebebi konusamamak.. Kendini ifade edemedigi icin hircinlik yapior gorun bakin konusmaya baslayip o kelimeler arttikca o hircinlikda kaybolacak.. Onunla surekli goz temasi kur onu anladini hissettir ona hersey degisecek emin ol.. Bebek oldukdan snrada yanliz birakma sakin onu sen bebekle yatiorsan babasi onunla yatsin bole cozumler bulun.. En kisa zamanda cozersiniz ins..

Bu arada kızım 5 yaşını yeni doldurdu 3 buçuk yaşında tanıştık otizmle bu yaşta sadece anne baba gibi 4 veya 5 kelimesi vardı allaha bin şükür şimdi daha iyi özel eğitimle inşallah dahada iyiye gidiyor
Bizde de belirtiler 3 yaştan sonra başladı 2012 doğumlu hatta bi ara çocuğa gizli biri bişey mi yaptı da sustu,çok tv seyrtti yoksa ondan mı,aman halasıda böyleydi zaten gibi birçok kılıflar uydurduk bilmeden.
Hangi dr a götürsek bişey yok dedi hatta birisi tohum otizm vakfının danışman doktoru düşünün yani...
Ama insan anlıyor yaşıtlarına bakınca.tamam her çocuk bir olmaz ama bu daha farklı diyor.
Şimdi iyi bir özel eğitimci arıyoruz anladık ki başka yolu yok tabi birde meşhur diyetimiz var.Dolayısıyla konuyu okuduğum anda direk aklıma otizm geldi ki umarım değildir.

Allah yardimciniz olsun, birara dadi diye bir program vardi. Eve gelip boyle cigrindan cikmis cocuklari duzene sokuyordu aklima o geldi. İzleyin netten bilgilendirici bir programdi

Bu hareketleri hiç normal değil, farklı sebepleri olabilir çok arkadaşın dediği gibi iyi bir pedagog bu işi çözer...

Birde bir tanesi ile baş edemeyip öfke patlaması yaşıyorsunuz 2.çocuk mantığı bana ters geldi, çift olarak bu sizin kararınız ama inşallah umduğunuz gibi olur yoksa işiniz 2 kat daha zor...

Back
X