Davranış Bozuklukları 3 yaşındaki kızımda takıntı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Hzl-01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2017
260
118
103
33
merhaba arkadaşlar , problemimiz şu ki . 2 yaşından beri bazı takıntıları vardı ben fazla önemsememiştim , şuan itibariyle çok arttı . Mesela gece uyumadan önce hadi annecim yatıyoruz diyorum . Tamam diyor koltuktan iniyor ve yarı yoldan dönüp tekrar indigi koltuğa oturuyor . ' bir,iki,üç ' diyor tekrardan iniyor , söyleme tarzını ve koltuktan iniş şeklini begenmezse bu durumu cok fazla kez tekrarlayabiliyor , yatağa yatarken bir çok takıntısı var , tv yi ben kapatırsam kumandayı alıyor tv yi açıyor kendisi kapatıyor kumandayı brnim koydugum yere koyuyor . Sabah uyandıgında yatagın diger tarafından iniyorsa trkrar yataga yatıp her zamanki indigi taraftan iniyor , babası işe giderken vedalaşırken kapıda 15 dakika esir edebiliyor , ağlamadan iki yanaktan öp , burundan öp , alından öp, gıdıdan öp , çak yapmadım , sarılmadım , bebeğim de canım kızım de yumuşağım de gibi bir çok söz , begenmezse yeniden başa dönüyor . Bu güne kadar eşimde bende olumsuz tepki vermedik cunku nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyorduk cevremizde bu şekilde hiçbir cocukta görmedik açıkçası , kücük şehirde yaşıyoruz yaşadıgımız şehirde malesef pedagog yok . Ama gerekiyorsa mutlaka götüreceğim. , siz anneler böyle bir durum yaşadıysanız sizden tavsiye ve tecrübelerinizi bekliyorum . Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin

Son düzenleme:
Kimse yazmamış bence bi uzmana götürün ben ilk kez böyle şeyler duyuyorum kızım 3 yaşında benimde

benim yiğenimde de düzen takıntisı vardi hatta hatırlıyorum daha yeni yurüdügü donemde bile yalpalaya yalpalaya gidip kıvrilan haliyi duzeltmeye çalışıyordu. dolapların kapısi acik unutulunca cildiriyor hepsi kapalı ve duzgun durana kadar sakinleşmiyordu. simdi 13 yaşinda fakat odasını bile toplamıyor. o eski halinden eser kalmadı.. bunu şunun icin anlatıyorum obsesif bozukluk bir yetiskin hastalıgı. o yaştaki cocukta herhangi bir takinti hastaligi olmaz olsa olsa fitratindan gelen bir meyil olabilir. belki de lider fitratli yada zeki bir çocuktur ... Tabi gene de zor bir cocuk ve ona nasil davranacaģıniz konusunda yardim almanız iyi olabilir bence de

Back
X