3 yaşındaki kızımı anasınıfına gönderiyorum, sizce sorun olurmu?

anneoldummutluyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
239
7
46
Kayseri
selam bayanlar, 3 yaşında bir kızım var beslenme düzeni, sosyal aktivite ve özgüven kazanması amacıyla kızımı bakıcıdan almaya karar verdim. aslında bakıcımızda çok iyi bir insan çok merhametli çok sevecen... ama birtakım zorluklarımızda var. mesela kızım onun evine gidiyor ne yiyor ne içiyor kontrol edemiyorum, pişirip gönderdiğimde oldu ama bundada hem onu hemde orda pişen yemeği yediği oluyormuş. en iyisi düzenli bir hayatı olsun dedik, eşimle evimize ve eşimin işyerine yakın olması sebebiyle özel bir kolejin anasınıfına kaydını yaptırdık :( şimdi derdim ne, birincisi bakıcıya bnasıl söyleyeceğim çok üzülüyorum, ikincisi sınıfta daha çok 4-5-6 yaş olacakmış benimkızım eylülde 3 yaş 2 aylık olacak sorun yaşarmı acaba, üçüncüsü orda uyuma yok, müdür bey uyku donuk zekaya yol açıyor 3 yaşından sonra çocuklarımızın uyumasının hiçbir anlamı yok dedi, normalde uyuyor inşallah çok yorulmaz yavrum, bunun haricinde senelik ücret 5500 tl. sizce fiyat nasıl, bize normalde 7500 tl diyor size indirim yaptım diyor (eşimin amcası meb da müfettiş) anasınıfına gönderen varmı özellikle kayseride fiyat nasıl? teşekkür ederim okudugunuz için...

Selam sekerim,

Bence fiyat kalitesi iyiyse uygun. Bakiciyla tek basina olmasindansa sosyallesmeye baslamasi ve diger cocuklarla iletisim icinde olmasi daha iyi, hem de onlarla oynar ne guzel iste.

Lakin ben yas meselesine takildim, 3 yasindaki bir cocukla 4 yasindaki bir cocuk gelisim acisindan ne kadar farkli, ne kadar benzer bilemiyorum. Bu konuyu bilen birine, cocuk gelisimci ya da bir pedagoga sormalisiniz bence.

selam ben lise öğretmeniyim uzmanlık alanım olan bir yaş grubu değil küçük çocuklar ama ben de çocuğum olursa 3 yaşından itibaren anasınıfı kreş yuva tarzı bir yere vermeyi düşünüyorum.

neden derseniz bakıcı bir hanımın çocuğuma yeterli eğitimi veremeyeceğini düşünüyorum. biz de çocukken bakıcıda kaldık çok kötü günlerdi hala düşündükçe içim sıkılır :(

ki en iyi bakıcı bile televizyon karşısına çocuğu koyup öyle saatlerce zaman geçirmesine izin veriyor maalesef. kreşe gidince hiç değilse arkadaşları olur, oyun oynar, resim yapar, bir sporla ya da müzik aletiyle ilgilenir. o yüzden bence doğru bir karar vermişsiniz. yalnız çocuğunuzu gönderdiğiniz kurumun güvenilir olmasına dikkat edin ve sık sık baskınlar yapın. ne olur ne olmaz aklıma getirmek bile istemiyorum ama her şey olabilir dikkatli olmak lazım.

çocuğun sosyalleşmesi , paylaşmayı öğrenmesi ve ilerde ayağını yere sağlam basması için kreşe gönderebileceğiniz en uygun yaşta şuan.

Yaş konusunu çok takmanın çünkü bu tip kayıtlarda içinde bulunduğu yaşı söylüyorlar. Yani onların 4 yaş dedikleri zaten 3 yaşını bitirip 4 ün içinde olanlar. Ama yine de ana sınıfı yerine bu sene kreşe, seneye anasınıfına yollasanız daha iyi olurdu. Çünkü kreşler daha esnektir ve alışmaya daha uygundur.

düşüncen harika
çocuğun daha aktif daha sosyal daha dışa dönük olur ki bu gelişimi için mükemmel olur
fiyat inan çok makul benim erkek kardeşim özel okula yazdırdık bu sene 4. sınıfa 21.000 tl ye anlaştıkki anasını fiyatı 12.000 di
okul hakkında araştırma yaptıysan dışardan olumlu tekiler aldıysan bi problem yok
okulda uyumaması iyimi bilmiyorum eve gelince uyur uyku düzeni oluşurmu bilemem bi çocuğum yok henüz
ama verdiğiniz karar takdire şayan
bakıcı işinide dert etmeyin ki zaten o da biliyorki bu çocuk okula başlayınca bakıcıya ihtiyaç olmayacak...
okula seneye de gönderirseniz artışı % 10 mu yapıyorlar bu arada
kardeşim öyle yazılmıştı sizinki nasıl...

cnm aynı sınıfta karma olması çok garip geldi bana.kolej yerine özel bir kreş düşünebilirdin kendi yaşıtları ile vakit geçirebileceği.3 yaş ile 6 yaşın becerileri gereksinimleri çok farklı bunu bir anasınıfı öğretmeni olarak söylüyorum.geçen sene sınıfta hem 2007 li hem 2008 li öğrenciler vardı bu sene ayrı tutmayı düşünüyoruz .

bende aynı sebeplerle 3,5 yaşındaki oğlumu önümüzdeki hafta kreşe veriyorum
bakıcımız artık yetemiyor ona çünkü
kreşte diğer çocuklarla vakit geçirmesi sosyalleşmesi açısından iyi olur diye düşündük
fiyat olarak bizimki senelik 6000 sanırım heryerde ortalama böyle
neden uyutmuyorlar acaba benim baktığım tüm kreşlerde öğle uykusu vardı
umarım çocuklarımız için hayırlı olur bence kararınız çok yerinde

kesinlikle bakıcı elinde olmasındansa güvenilir bir yerde, yaşıtlarıyla, sosyal becerilerini geliştirebileceği bir yerde olması daha güzel. tek sorun yerin nasıl bir yer olduğundan emin olmak sanırım. o konuda da emin olunduktan sonra bence o yaştaki bir çocuk için olabilecek en iyi alternatif bu.

anne değilim ama çok hoşuma gitti, ben de fikrimi belirtmeden edemedim.

Bence hicte erken bir yas degil hic merak etme..
Benim oglum agustosta tam 2.5 olucak ve anaokuluna baslicak. Aksam sekizde yattigi icin artik oglen uykusunada ihtiyaci yok. Kendinden birakti ogle uykusunu..
Ayrica daha cok sosyal ortamda olucak bu sayede..

güzel bi konu olmuş tam benim ihtiyacım olan şey,benimde agustosda kızım 3 yaşına girecek, yemek düzenimiz yok yani bişey yedirmek zor oluyor tek tek yediremediğim bir çok şey var , hala karışım yiyor. bende hem aktifleşsin hemde orda yemeklere alışır,hem arkadaş çevresi olsun istiyorum birde ikinci bebeğim gelecek, o doğmadan kreşe vermek istiyorum ama çok da tedirginim, bir çok insan evde yemeyen çocuk orda da yemez senin gibi ilgilenmezler, aç bırakırlar vs sözlerle kreşe gönderme fikrimden soğutuyorlar. lütfen gerçekten memnun kalan varsa tavsiyelerini,eleştirlerini, düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. çünkü gerçekten kızıma düzen istiyorum yaşıtlarına göre çok zayıf, bu durumda beni üzüyor ,ikincide olunca çok zorlanacağım o yüzden doğum yapmadan kreşe yollamak istiyorum anneler yardımcı olun sevgiler...

Benim kızım 2,5 yaşındaydı anaokuluna başladığında. O kadar gelişti ki 2 senede. 3 yaş tam zamanı kesinlikle gönder bence ama okul da önemli. Benim kızım 4,5 yaşında hala öğleyin uyur bence öğleyin uyuması hem ihtiyaç hem de büyümesi için gerekli en azından beş yaşına kadar. Diğer kızımı da öbür Eylül'de başlatmayı düşünüyorum 2 yaşında olacak ama benim şansım annem de anaokulununda müdüre olarak görev yapıyor bir eli hep üzerlerinde. Okulda 1,5 2 yaşında bile çocuklar var yemeleri düzenli kendileri özbakımlarını yapabiliyorlar bir süre sonra kesinlikle bakıcıdan daha iyi bir karar olmuş. Hiç şüpheniz olmasın doğru bir karar verdiğinizden

Uç yasında bır cocuk anaokuluna verılmez canım. Her yasın ayrı sınıfı olan bır kreşe ya da yıne yas gruplarına göre ayrılmış bağımsız ana okullarından bırıne vermelısın. 4-5 yasındakı cocukların arasında çok ezılır ufaklık.

Uyku meselesıne gelınce, cocukların 6 yasına kadar öğle uykusu uyuması gerekır dıye bılıyorum. Senın gıttıgın yer kolejın ana sınıfı oldugundan bina icinde yatakhane yapmamıslardır buna da kendılerınce bır kılıf uydurmuşlar ıste. Devlet okullarında bıle yatakhanesı olmayan okullar sabahcı ve oglencı olarak egıtım verırler. Bıraz daha araştır derım ben.

Benim oglumda eylulde 3 yas 7 aylik olacak
Onu orada doverler diye kafam cok karisik

kreş çok uygun diyen arkadaşlarım, benim asıl sorunum benim göndereceğim yer kreş değil ne yazıkki özel kolejin anasınıfı bölümü. bunu bazınız fark etmiş bazınız kreşe veriyorum sanmış. kreşe göndermeyi bende isterdim ama kızım sabahları geç uyanmaya alıştı 8 gibi kalkıyor. (babasıyla uyuyolar ben erken çıkıyorum eşim geç çıkıyor) oturdugum yerdede kreş yok, servislede gidip gelemez diye düşündüm -servisler 7 gibi alıyorlarmış- burası evimizede eşimin işyerinede yakın işe geçerken bırakacak ya dediğim gibi benimkinin çok değil az daha doğrusu düzenli yemesi gerekiyor. yeme-içme ve fiziksel olarak ezileceğini düşünmüyorum boyuda kilosuda maşallah 5 yaş gibi. benim sorunum acaba aynı ortamda 4-5-6 yaş çocuklar beraber oynadıklarında bizximki ruhen ezilirmi? öğretmen ona göre ona aktivite verir diyor müdür bey. geçen yılda böyle bir kızımız vardı hiç problem olmadı diyor. "onu döverleeerrr" diyen arkadaşım bilemiyorumda müdürü yılarca milli eğitimm müdürlüğü yapmış kaymakamlık yapmış 15 yıldırda aktif olan özel okulda sanıyorum öğretmen buna izin vermez. korkutma beniii :)))

cnm aynı sınıfta karma olması çok garip geldi bana.kolej yerine özel bir kreş düşünebilirdin kendi yaşıtları ile vakit geçirebileceği.3 yaş ile 6 yaşın becerileri gereksinimleri çok farklı bunu bir anasınıfı öğretmeni olarak söylüyorum.geçen sene sınıfta hem 2007 li hem 2008 li öğrenciler vardı bu sene ayrı tutmayı düşünüyoruz .

Bencede kres daha uygun olurdu
Hem yasitlariyla oynardi.
Bence krese yazdirmalisin

selam bayanlar, 3 yaşında bir kızım var beslenme düzeni, sosyal aktivite ve özgüven kazanması amacıyla kızımı bakıcıdan almaya karar verdim. aslında bakıcımızda çok iyi bir insan çok merhametli çok sevecen... ama birtakım zorluklarımızda var. mesela kızım onun evine gidiyor ne yiyor ne içiyor kontrol edemiyorum, pişirip gönderdiğimde oldu ama bundada hem onu hemde orda pişen yemeği yediği oluyormuş. en iyisi düzenli bir hayatı olsun dedik, eşimle evimize ve eşimin işyerine yakın olması sebebiyle özel bir kolejin anasınıfına kaydını yaptırdık :( şimdi derdim ne, birincisi bakıcıya bnasıl söyleyeceğim çok üzülüyorum, ikincisi sınıfta daha çok 4-5-6 yaş olacakmış benimkızım eylülde 3 yaş 2 aylık olacak sorun yaşarmı acaba, üçüncüsü orda uyuma yok, müdür bey uyku donuk zekaya yol açıyor 3 yaşından sonra çocuklarımızın uyumasının hiçbir anlamı yok dedi, normalde uyuyor inşallah çok yorulmaz yavrum, bunun haricinde senelik ücret 5500 tl. sizce fiyat nasıl, bize normalde 7500 tl diyor size indirim yaptım diyor (eşimin amcası meb da müfettiş) anasınıfına gönderen varmı özellikle kayseride fiyat nasıl? teşekkür ederim okudugunuz için...

Merhaba canm ben okul öncesi öğretmeniyim benım cocugum olsa ben 3 yasında gondermem sahsen.. Sonucta sonra yıne gtmesı gerekecek ve sıkılıyorlar.Benım gozlemledgm bu. Ayrıca uyuma olmaması kotu olmus eger tum gun bı yerse kesınlıkle uyku olmalı. Uyumadan o cocuk ne hale gelır. Ben devlette calısıyorum sabahcıyım ınan eve kendımı zor atyrm uykum gelıyor. Sınıfta uyuyan cocuklar oluyor. Fıyatı uygunmus ama canm. Keske her yas grubuna ayrı bı sınıf olustursalarmıs. Bu bazen sorun olabılıyor. Umarım ıyı karar verırsınız. Sevgiler..

güzel bi konu olmuş tam benim ihtiyacım olan şey,benimde agustosda kızım 3 yaşına girecek, yemek düzenimiz yok yani bişey yedirmek zor oluyor tek tek yediremediğim bir çok şey var , hala karışım yiyor. bende hem aktifleşsin hemde orda yemeklere alışır,hem arkadaş çevresi olsun istiyorum birde ikinci bebeğim gelecek, o doğmadan kreşe vermek istiyorum ama çok da tedirginim, bir çok insan evde yemeyen çocuk orda da yemez senin gibi ilgilenmezler, aç bırakırlar vs sözlerle kreşe gönderme fikrimden soğutuyorlar. lütfen gerçekten memnun kalan varsa tavsiyelerini,eleştirlerini, düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. çünkü gerçekten kızıma düzen istiyorum yaşıtlarına göre çok zayıf, bu durumda beni üzüyor ,ikincide olunca çok zorlanacağım o yüzden doğum yapmadan kreşe yollamak istiyorum anneler yardımcı olun sevgiler...

Acıkcası ben yemeyen cocugu cok fazla zorlamıyorum canm, genelde butun ogretmenlerde aynı seyı yapıyor..Benm bu yılki öğrencilermin çoğu peynir zeytın yemıyordu başta çok ısrarcı oldum ama yıne yemedıler bende ustelemedm.

Back
X