3 yıl sonra oluşan sıkıntı

dishekimim

Primum non nocere
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
613
354
133
arkadaşlar merhaba. Ben 3 yıl önce ameliyat olmuştum. Ameliyat sonucumdan da memnundum gayet doğal bi sonuca ulaştım. Ancak eskiden ara ara söylenen “burun deliklerin eşit değil” sözünü artık çok sık duymaya başladım ve evet ben de çok iyi farkındayım ki biri diğerine göre küçük gerçekten. Ondan da önemli bi problemim var ki delirmek üzereyim bunu yaşayanınız var mı nolur aydınlatın. Kamerayla fotoğraf çekildiğimde burun ucum eğri çıkıyor sanki bi yöne doğru yönelmiş gibi. Ama aslına bakarsanız aynada böyle bi görüntü görmüyorum. Instagramda ön kameradan fotoğraf çekildiğimde de böyle bir sıkıntı yaşamıyorum çünkü zaten instagramda da ön kameradan çekildiğimizde aynada gördüğümüz gibi fotoğrafı çevirmeden bize gösteriyor. Fakat artık kimsenin telefonundan fotoğraf çekilmek dahi istemiyorum sanki burnum eğri gibi duruyor ama aynada baktığımda değil çıldıracağım. Var mı bunu yaşayanınız ???

Merhaba,
Ben ameliyat olalı 3 ay olacak,
Benimde fotograflarda burnumun iki delik arasındaki kıkırdak egri cıkıyor ve deliklerde asimetri var,
Bende aynadan baktıgımda egrilik görmüyorum ve deliklerdeki asimetrim resimdeki kadar iç karartıcı degil,
Bilemiyorum.
Ödemdir diyorum
Degişir diye umut ediyorum,
Sizin burnunuz kaçıncı aydan sonra oldugu gibi kaldı ?

Ya aynı sorun bende de var sonunda birini buldum şaka gibi aynaya bakınca Yok ön kamera da Yok ama arka kamerada fotoğraf çekince farklı duruyo üstelik benim daha 3ayım dolmadı sizin o kadar zaman geçmesine rağmen düzelmemesine üzüldüm doktorunuza sordunuz mu ?

Merhaba canım aynaya baktığında eğrilik yoksa eğri değildir o zaman helede ön kameradan çekildiğinde bile eğrilik yoksa hiç yoktur çünkü en çirkin çıkabilecek foto ön kameradandır. bir foto atabilirsen daha iyi yorum yapabiliriz.

Merhaba kızlar :) @Tweety @tubikcom biz hemen hemen aynı dönemde ameliyat olduk çoğu konuda karşılaşıyoruz benim 4 ayım dolmak üzere ve ödemim devam ediyor milim inmedi diyebilirim ara ara karamsarlığa kapılıyorum 1 yıl olmadan inse bu ödem inşallah yoksa ruh sağlığım elden gidecek benimde ilk zamanlardan beri burun deliklerimin biri daha büyük ama eskisine göre çok daha iyi olduğu için takılmıyorum bir ara daha küçük olan taraftan nefesimi tam alamıyordum kafama takmıştım ama bir kaç haftadır iki taraftanda nefes almam eşitlendi ve burun deliklerimin arasındaki fark iyice azaldı çok dikkatli incelemedikçe anlaşılmıyor bile
şu aralar sıkıntım devam eden ödemimle şiş ve sertlik ayrıca burun deliklerimin yüze birleştiği yerde konuşunca keskin bir acı oluyor mesleğimden dolayı tüm gün konuşup mimik yapıyorum konuşmayınca bir acı yok sizde de oluyormu böyle ağrı sızı ?? oysa ben atel varken bile her şeyi yiyip içtim sert yiyecekler dahil burnum hiç acımamıştı kemikler tam olarak ne zaman kaynar acaba? D dishekimim canım senin ameliyatının üzerinden baya geçmiş burun ucun esnek mi?

Merhaba,
Bende agrı sızı adına birşey yok burnum ilk günler emanet gibi hissediyordum ama şimdi öyle degil,
İlk günler ellemeye korkuyordum ama şimdi dokunuyorum tabi yinede dikkat ederek,
Mendille falan silmiyorum tabi daha,
Ödemlerim benimde var tam inmiş degil ama ilk bantlar cıktıgındaki kadarda degil.
Tek sorunum asimetri biri yuvarlak digeri üçgen,
Ön kamera arka kamera farketmio benim fotorgraflarda o iki delik arasındaki sorunu görüyorum dedigim gibi aynada sorun göremiyorum ama ben ameliyat olmadan önceki burnumuda resimlerdeki kadar kötü görmüyordum
Umarım geçer umarım ödemdir bi şekilde düzelir,
Tekrar bi ameliyat istemiyorum yani onunda sonucu istedigim gibi olmazsa diye cok korkuyorum.

Burun deliklerim eşit onda sıkıntı yok ama.
sırf selfie cekerken hep soldan cekiniyordum sagdan cekinirken eğri cıkıyor diye 2.ameliyatı oldum 13 ay arayla.
Dediğin gibi aynada belli değildi.
Megerse burunum cok hafif yamulmuş sola o yüzden fotolarda öyle cıkıyormuş.muayenede doktorum söyledi istersen bida yapalım dedi.tmam dedim.ilk ameliyatım Süper gecmişti hiç ağrı sızı kanama yoktu cok süper gecmişti.o yüzden korkmadım 2.ameliyata güle oynuya girdim.
İstersen yeni sekil veririz dedi doktorum.yok sekilnden memnunum yamukluk düzelse yeter deedim.sadece yamukluk düzeltildi.şuan foto cekinirken o sıkıntıyı yaşamıyorum.4 aylık ameliyatlıyım şuan .

Tweety aynen canım bende tekrar ameliyat olup bu sıkıntıları tekrar yaşamak istemiyorum zaten her yeni ameliyat daha zor ve riskli oluyormuş inşallah sürecin sonunda memnum olabileceğimiz bir burna sahip oluruz

Canım bende agrı sızı fazla olmuyo ama burun ucum hala taş gibi ve şiş delikler desen eşit değil bi asimetri var mecbur bekleyeceğiz 6ay bakalım neler olacak doktorum masaja devam et dedi masaj yaparken yanlar biraz acıyo inşallah düzelir burunlarımız ve psikolojimiz elden gitmez bana foto atabilir misin merak ettim canım özellikle burun deliklerini

bence bazı şeyleri fazla kafaya takıyoruz. insan içinde size gelip burnun yamuk mu diye soran oluyor mu? benim burnum kırık olduğu için yamuktu ve kemerliydi yaptırdım şuan ki burnumda da hafif sağa doğru hala eğrilik var ama ben artık takılmıyorum. öneki burnum gibi çirkin durmuyor. insan içine çıkabildiğiniz normal bir burnunuz varsa dert etmeyin derim. kusursuzu bulmaya çalışmayın psikolojinize yazık

Ayni sorun ben de var. Soldan yamuk..ikinci kez amelt. Oldum.lkinde yamuktu 2. Ameltda gene yamuk..degisen seyse sirti. Ilkinde dusuktu simdi biraz daha yuksek..

Benimde ameliyat öncesi telde hep yamuk cikardi ki zaten öyleydi ama aynadan tam farkedilmezdi suan 5 haftalik ameliyatliyim telden cekilince egrilik yok kemigim dümdüz sadece sag tarafta hafif ödem var oda inince cok daha iyi olacak ben ameliyattan bir hafta sonra cok rahatlikla burnumla oynayabildim tas gibi degildi hala daha öyle gayet yumusak burun etlerim aynalarmi yoksa tel kameralarimi dogruyu gösteriyo bende anlamadim ama isigin burnuma yansimasi ile tamamen düz bir kemigim var artik

Kızlar benim doğuştan yamuk.Burun ucum sağa dogru egri aynada degilde fotoda bnmde asimetrik duruyor.Onun disinda kemikli cikintili fln degil gayet duz ve kucuk sizce ucdaki hafif yamukluk icin deger mi amelyat olmama kararsizim??

Sizin s
Kızlar benim doğuştan yamuk.Burun ucum sağa dogru egri aynada degilde fotoda bnmde asimetrik duruyor.Onun disinda kemikli cikintili fln degil gayet duz ve kucuk sizce ucdaki hafif yamukluk icin deger mi amelyat olmama kararsizim??
Orun sadece kikirdakta demekki belkingenel anesteziye bile gerek kalmayabilir eger yamukluk farkediliyorsa bi dr gidin akliniz kalmasin derim nerden katiliyosunuz

Revizyon ameliyatımı oldunuz ?

merhaba canım böyle bir sebepten kesinlikle ameliyat olma hani hep dişler için derler ya kendi dişinin yerini en güzel yapma diş bile tutmaz diye burun ondanda öte asla kendi sağlıklı burnunu elletme sonuçta cerrahi bir işlem ve riskleri var çok iyi doktorların bile hatalı ameliyatları oluyor onu da geç burnun eskisi kadar esnek işlevsel olmuyor benim sonucum istediğim gibi olmasa da çok problemli bir süreçte geçirmedim ama ameliyat olmadan önce şimdi bildiklerimi bilsem asla ameliyat olmazdım

Anladim cok tesekkur ederim tecrübeleriniz için gecmis olsun size de.Gunluk hayatima cok sikinti yaratmiyor farkedilmiyor sadece foto cekilirken belli dedigim gibi sonucta fotomodel degilim

Sizin s

Orun sadece kikirdakta demekki belkingenel anesteziye bile gerek kalmayabilir eger yamukluk farkediliyorsa bi dr gidin akliniz kalmasin derim nerden katiliyosunuz
Mersindeyim ben ablam icin gitmistik o olacakti bnde doktora rica ettim bi bnmkine de bakarmisiniz fikrinizi merak ediyorum diye degmez dedi doktor duzeltmek icin burun ucunu kesio kikirdagi duzeltmek lazimmis bende kararsiz kaldim ilginiz icin tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…