• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 30 Aylık Oğlumun Tuvalet Günlüğü

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
oğluma 2 hafta önce yeni bir lazımlık aldım. o sırada annemlerdeydik. lazımlığa oturmayı istemedi. elimle tutup klozete yaptırmak istedim. oturtarak değilde eski usul havadan tutarak. her sorduğumda çişim var dedi. ama asla çişini tuvalate yapmadı. bi kere oturduğu sandalyede bi kere halının üstüne bir kere de yatağın üstündeyken altına yaptı. tabi ev annemin olunca ben kirletmek istemedim. bu yüzden alıştırma işini erteledim.

bugün kendi evimde tekrar başladım. sık sık lazımlığa oturttum. uzun süre oturuncapoposu rahatsız oldu kalktı sürekli. akşama kadar tam 8-9 saat çiş yapmadı.öğlen uyuduğunda bile bezine yapmamış. akşama doğru mutfakta bir kez altına yaptı. 1 saat sonra odasında halının üstündeyken yaptı. karar verdim halıları toplucam. hiç kızmıyorum. burdaki yorumları okuyunca sabırlı olmak gerektiğini öğrendim. ikinci kez çiş yapınca rahatsız oldu anne pantolon giydir dedi. bakalım nolucak...ilk günden performans beklemek hata mı?

son hadiseden yaklaşık yarım saat sonra ben mutfağa yemek hazırlamaya girdim. hemen fırsat bu fırsat benimki odasına koşmuş. donunu doldurmuş. ne ararsan var. löp diye görünce şok oldum. çiş neyse de ... sonra anne çişim yok. kaka yapmam dedi. arkasından bir kez daha odasında altına yaptı çişini. ne zaman çişin var mı desem yok. çişyapmam diyor. bunun oyuncak ördeğini lazımlığa oturttum. altına da su döktüm. bak ördek çiş yapmış dedim. çok sevindi. gelip gidip alkışlıyo,ayyy ayyyy diye seviyo. yaşasın diyo. ah bi dekendisi yapsa da ben sevinsem öyle. akşam kara kara düşünüyordum eşimle konuşuyodum birden anne çişim geldi dedi. şok oldum. hemen oturttum lazımlığa ama az sonra bitti dedi kalktı. ondan sonra da çiş sayfası kapandı. uyucam dedi bağladım bezini ama yarım saattir bizim yatağın üstünde zıplıyor. :60: bugün dışarı çıkmadık evde bunaldı yavrucak tüm gün çiş muhabbeti yaptık... komşular yanlış anlamasa bari...

2. gün:
sabah uyandığında bezi yaklaşık 2 kilo ağırlığındaydı

bu saate kadar 1 kez çişini altına yaptı
1 kez de kaka ve çişi birlikte yaptı yine külotuna

yaptıktan sonraçağırıyor. anne gel bitti. pantolon giydirdiyor

herseferinde anlatıyorum oğlum çişin geldiğinde bana söyle, lazımlığa yapalım diyorum tamam diyor ama sonuç yok

sabah internetten resim indirdim uçak, kayu ve lazımlığa çiş yapan bebekler. onları banyoya astım. kovaya su koydum. oğlanı lazımlığa oturttum eline gemi verdim. 15-20n dakika oturdu. çeşme açtım, zaten şırıl şırıl suyla oynadı ama lazımlığa çiş yapmadı.

imdaaaaaaaattttttt!!!!!!!

bu benim en çok korktuğum şeydi.Allah'dan benimki hemen öğrendi.ben ödüllendirdim.gel çişini lazımlığına yap dondurma vercem dedim.tabi inanmadı:52:verdim eline magnumu,oturup yaptı lazımlığa.sonra bi kaç kere kaçırdığı oldu ama 3.gün hiç kaçırmadı.sizde ödüllendirin.çok sevdiği birşey verin,dayanamaz.bi kere wc.ye yapıncada devamı gelirmiş öyle duymuştum.inşallah çok uğraştırmaz,kolay gelsin.

bu benim en çok korktuğum şeydi.Allah'dan benimki hemen öğrendi.ben ödüllendirdim.gel çişini lazımlığına yap dondurma vercem dedim.tabi inanmadı:52:verdim eline magnumu,oturup yaptı lazımlığa.sonra bi kaç kere kaçırdığı oldu ama 3.gün hiç kaçırmadı.sizde ödüllendirin.çok sevdiği birşey verin,dayanamaz.bi kere wc.ye yapıncada devamı gelirmiş öyle duymuştum.inşallah çok uğraştırmaz,kolay gelsin.

seninki kaç yaşında öğrendi? asllında dediğin gibi bir kez yapsa devamı gelicek belki ama daha tık yok. benimki topitop çok sever uyansın da vereyim eline.bi de bunu deneyeyim. pekibu sefer şekersiz dondurmasız çiş yapmazsa napıcaz? gerçi seninki öyle bişey yaşamadı sanırım. tavsiyen için çok sağol arkadaşım. şu an çok mutsuzum ve ağlamaklıyım. böyle 3 günde çişe alışan çocukları duyunca benimkinde bir sorun mu var diye düşünüyorum. bi de çocuğu zorlayıp da daha kötü sonuçlara götürmekten korkuyorum. bu çişe kakaya alışma dönemi tüm hayatını etkiliyormuş

3. gün
sabah bezini çıkardım çok ağırdı. saat 12 gibi banyo yapmak istedi suda yarım saat kaldı. o arada suya çiş yaptımı bilmiyorum.

bu arada bir önceki akşam marketten klozet aparatı aldım. resimli filan. bi de onu deneyeyim dedim cunku lazımlıklardan nefret etti ve eline geçirdikçe yere çarpıyor.

öğlen uyudu bezledim uyurken. uyandığında bezi kuruydu. çiş var mı dedim. çişim var dedi. tuvalete gittik. önce ben oturup yaptım klozte. sonra oğlumu çıkardım. sen otur yap çişini ben sana çıkartma getiricem dedim. kapıdan gizlice izledim.biliyorum ben varken yapmıyor. altına yaparken de başka odadayken yapıyordu. kapıdan baktım titriyor. yanına gittim anne korktum dedi. korkma oğlum ben sana çıkartma getirdim dedim. oonlarla oyalandı baktım pipi islak. o kadar mutlu oldum ki anlatamam.

bir kez de akşaö 10 gibi yaptı lkozete. ondan sonra koca bir bardak çay içti. yatakta zıplarken karnı cumbul cumbul ediyodu sıvıyla doluydu. geceyatmadan çişe tutayım dedim ama istemedi. bu arada akşam üzeri bir kez anne çişim var diye bağırdı. ben sonradan dduğum için yetişemedim. kucağıma aldım. üstüme yaptı. bir kez yapması normal artık ona razıyım.

kaka yapmadı bugün.

gece bezledim uyudu.

sabah bezi kupkuruydu. içtiğio kadarşeye rağmen gece bezine 1 kere bile çiş yapmamış.

sabah tuvalete götürdüm. yaptı çişini. bu arada her tuvalate gidişimizde birkaç tane çıkartma veriyorum eline. duvar çıkartma doldu.

öğlete kadar çok defa çişim var dedi gittik ama olmadı. bu arada alttan gaz çıkarıp duruyor. biliyorum kakası var. ama yapmak istemiyor.

öğlen yarım saat uyudu. bu arada bir kere daha tuvalete gittik. yaptı. ama her tuvalete gidişimizde korktum deyip duruyo anlamadım niye.

şimdiye kadarolanlar bunlar. ya benim oğlan niye bu kadar az çiş yapıyo acaba?

bugün 8.gün ve sonuç şöyle. oğlum 5. günden itibaren çişi geldiğinde haber verip tuvalete yapıyor. artık günde defalarca çiş yapıyor. saatlerce çiş tutma olayını bıraktı. ve nereye tutarsam tutayım çişi varsa yapıyor. mesela dün akşam petrolde durduk. tuvalet leşgibiydi havadan tuttum yaptı.

6. gün kakasını yaptı tuvalete. ondan önce bezlediğim bir akşam bezine yapmıştı. 6. gün 2 kez kaka yaptı tuvalete. :))

gecede 1 kez yatağa yapıyor. bunu nasıl aşıcam bilmiyorum. dün gece uyandırdım tuvalete oturttum. çok ağladı yapmadı. yatağa yatar yatmz yaptı :)

bugün 8.gün ve sonuç şöyle. oğlum 5. günden itibaren çişi geldiğinde haber verip tuvalete yapıyor. artık günde defalarca çiş yapıyor. saatlerce çiş tutma olayını bıraktı. ve nereye tutarsam tutayım çişi varsa yapıyor. mesela dün akşam petrolde durduk. tuvalet leşgibiydi havadan tuttum yaptı.

6. gün kakasını yaptı tuvalete. ondan önce bezlediğim bir akşam bezine yapmıştı. 6. gün 2 kez kaka yaptı tuvalete. :))

gecede 1 kez yatağa yapıyor. bunu nasıl aşıcam bilmiyorum. dün gece uyandırdım tuvalete oturttum. çok ağladı yapmadı. yatağa yatar yatmz yaptı :)

maşaAllah gündüzü tamamen öğrenmiş, zamanla çişini iyice tutmayı öğrenebildiklerinde gece boyu kuru uyuyabiliyorlar, siz şimdilik gece o uyuduktan sonra bez takabilirsiniz..ya da ben çarşafın altına canbebenin muşambalı alt açmasını seriyordum, ilk günlerdeki kazalara karşı..bir de yatmadan yarım saat evvel sıvı alımını kesmek işe yarıyor..uykuya hazırlanırken de minik de olsa çişimizi yapıyoruz..kolaylıklar..

maşaAllah gündüzü tamamen öğrenmiş, zamanla çişini iyice tutmayı öğrenebildiklerinde gece boyu kuru uyuyabiliyorlar, siz şimdilik gece o uyuduktan sonra bez takabilirsiniz..ya da ben çarşafın altına canbebenin muşambalı alt açmasını seriyordum, ilk günlerdeki kazalara karşı..bir de yatmadan yarım saat evvel sıvı alımını kesmek işe yarıyor..uykuya hazırlanırken de minik de olsa çişimizi yapıyoruz..kolaylıklar..

teşekkür ederim. ben de yatak alezi aldım serdim. umarım alışır gece olayına.

selam canım
gelişmeleri okudukça çok sevindim ne güzel oğluşun artık çişini yapıyor sorunsuzca
canım bişey merak ettim geceleri bezlemeden yatırdığında oğlun yatağa işerken vücuduna falan gelmiyormu?
benim yeğenim yüzüne işerdi de :27:

selam canım
gelişmeleri okudukça çok sevindim ne güzel oğluşun artık çişini yapıyor sorunsuzca
canım bişey merak ettim geceleri bezlemeden yatırdığında oğlun yatağa işerken vücuduna falan gelmiyormu?
benim yeğenim yüzüne işerdi de :27:

vücuduna derken yani en fazla karnına kadar geliyor. çiş yaptığında zaten üzerinden çok uzun zaman geçmeden ben görüp değiştiriyorum yatağını yorganını donunu monunu. senin yeğenin de kabiliyetliymiş ha nasıl yüzüne işiyordu? :60: heralde yatakta döne döne çişinin üstüne yatıyordu öyle mi?

gelişmeleri okuyunca bende çok sevindim gözünaydın. darısı başımıza benim kızım 19 aylık bi ara alıştırayım dedim iki defa lazımlığı getirdi otutturdum yaptı. şimdi uğraşıyorum yapmıyor. ben üstelemiyorum cümle kullanmayı öğrenince daha güzel öğretirim diye düşünüyorum. tabi doğrumu yanlışmı düşünüyorum bunu bilemiyorum.

ben aslında çok bilinçli değildim tuvalet eğitimi yaşı konusunda. tembelliğimden bu yaz sonuna bıaktım ama iyiki böyle yapmışım.tam zamanıymış

evet doğru söylüyorsun. burada yazdıktan sonra yengemlede konuştum. oda bana daha erken olduğunu söyledi. sıkmamak lazım çocukları. tabi sende anlattıkça dahada üstüne gitmemeyi anladım herşey zamanla yoluna giriyor. teşekkürler esther

durumumuz aynı ben hala uğraşıyorum nasıl baş edecegimi bilmiyorum kendimi bu konu da eksik hisediyorum altına yaptıkca geriliyorum altına yapıyor anne çişim var diyorum nasıl hakkından gelecegimi bilimyorum :( bu yaşına kadar en zor olan şey wc egitimiyimiş diyorum inşallah bizde sizin gibi kısa sürede ögreniriz maşallah sizee

maşallah size
1 haftada öğrenmişsiniz
darısı başımıza
benim oğlum 21 aylık bu yaz öğretmeye çalıştım ama istemedi
birdahaki yaza inşallah
bu kış ikinci bebeğimi doğum yapıcam zaten ikisi bir arada olmaz
yazın kısmetse 26 aylık falan olur tam anlar inşallah tuvaletini beze yapmaması gerektiğini

benim güzel, melek oğlum...hiç üzmemiş annesini :KK37:

Back
X