30 Haftada Bebekte olan gelişememe ve kg sınırı

Sister_123

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
170
45
13
26
Hepinize merhabalar daha öncesinde de konu açmıştım .
İki gün önce doktor kontrolüme gittim 30+4'iken sancılarım vs vardı doktor baktı yalancı sancı dedi
alttan da muayne edip rahim ağzında açılma var mı diye baktı çok şükür yoktu fakat.
Doktorum Geliyorsun gidiyorsun bebekte fazla bir ilerleme yok gelişim geriliği için arası açılıyor dedi. Normalde zaten 4-5 gün kadar gerilik vardı sat ile ultrason arasında.
En son gittiğim de doktorum 29+ yazmış ama ben 30+4'idim normalde yani ultrason cihazından dolayı 29+ yazmış.

Kilosu 1500 çıktı sizce iyi mi ? doktorum şuan iyi kilosu fakat bundan sonra kg alımı yavaşlayacak kilolu bir bebek beklemiyorum dedi
ikinci gebeliğim bu arada.
Doktoruma kalsa 38-39 da doğum yaptıracak fakat bu gidişle doktorum 35-37 arası diyor Karnında gelişemedikten sonra kızım durmasının bi anlamı yok yakın takip dedi normalde kontrol 10 günde birdi . şimdi haftada bire düştü haftaya salı günü de Nst gireceğimi söyledi yani nst gireceğim gün 31+5 Oluyorum. ,
Kızlar içimi döktüm öncesinde bu duruma gelen bu durumda olan var mı aranızda ?
Evet ilk oğlumda da Gelişme geriliği anne karnında ve zayıflıktan dolayı 37+0 da doğum yaptım. Ama onda 32 haftada böyle sorunlar başlamıştı.
Düşüncelerinizi almak istiyorum bu süreçten geçen olan var mı ? Teşekkür ederim okuduğunuz için. .

Ben 32 de gittiğimde 2026 gramdı bebekten bebeğe değişir ama bebekler ortalama haftada 200 gram civarı alıyor bana normal geldi bebeğinizin kilosu 2 haftaya kadar da gelişiminin ileri veya geri olması normal zaten. Önemli olan sağlıklı olması organlarında problem olmaması. Bebeğinizin kilosuna takılmayın 2.5 kilo doğan da var 3.5 kilo da. Takviyelerinizi aksatmayın iyi beslenmeye devam edin doktorunuzun tavsiyelerine uyun yapabileceğiniz başka bir şey yok. Streste yapıp üzmeyin bebeğinizi. İnşallah zamanında gelir bebiş. Sağlıkla gelsin dünyaya

Tam bu haftalarda plesanta direnci başlar sorunlu gebeliklerde malesef benimki de öyle ve 31 de doğum yaptım içinizi ferah tutun ama kanama tansiyon vs gibi durumlarda hastaneye gidin

Çok teşekkür ederim yorumunuz için yok kiloyu takmıyorum çünkü ilk oğlum da 2.300 doğdu O yüzden kg'dan ziyade sağlıklı olması önemli benim için Normal ise de kilosu haftasına göre çok sevindim.. Sizinde bebişiniz sağlıkla dünyaya gelsin inşallah..

Tam bu haftalarda plesanta direnci başlar sorunlu gebeliklerde malesef benimki de öyle ve 31 de doğum yaptım içinizi ferah tutun ama kanama tansiyon vs gibi durumlarda hastaneye gidin
Teşekkür ederim yorumunuz için Şuan tansiyonum vs normal Kanama çük şükür yok yakın takip altındayım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…