30'a girecegim ve anne olmak icin vaktim daraliyor

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
235
103
36
Cook dertliyim cok. yasim 29, 30-a yarim kaldi. Ben kimle evlenecegim, ne zaman cocugum olacak diye deliriyorum. Neredeyse aglayacagim. Kadin oldum olali hep icim rahatti birgun anne olacagim diye. Garantilemis gibi. Erken evlilik yaptim 21 yasimda, 2 defa hamile kaldim, ikiside kurtajla sonlandi eski esim istemedi diye. Nedenlerine girmiyorum ama ben istemedim boyle olmasini.
23 yasimda bosandim, ondan sonra birkac sorunlu iliskiler... yasim 29, suan bekarim ve gelecegimle ilgili cok kaygilarim var. Erken yaslarda yaptigim hatalar yuzunden suan hayatimi kuramiyorum.
Dun gece bir anda aklima geldi, acaba hic anne olamayacakmiyim? Kurtajda kaybettigim bebeklerim aklima geldi, icim yandi. Coook aci cekiyorum simdi onlar icin, cook :KK43: Bir yandan diyorum iyiki olmamislar, babasiz buyuyecektiler. Artik benim icin geri sayim basladi, 35-e kadar bir cocuk sahibi olmam lazim benim :KK43: :KK43: Cok korkuyorum.

Yaşa bakma olmadı yumurtalıklarını dondurursun.
40 yaşında bir tanıdığım öyle yaptı.. hala bekâr.
Bir kere ağzın yanmış, sırf çocuk için tekrar evlenme.
İnşallah karşına aşık olacağın eli ayağı düzgün merhametli iyi bir insan çıkar o zaman evlenirsin..

29 yaşımda evlendim. 32 yaşımda doğum yaptım. Hiç de panik yapmadım.

40 yaşından sonra doğum yapan arkadaşlarım var. Ne bu panik?

Nasip kısmet işi bu. Kalkıp da Kıbrıs'ta donörden çocuk yapamayacağınıza göre hayatı akışına bırakın..

Bir arkadaşım 42 yaşında falan anne oldu, çok şükür bebeği de kendisi de sağlıklı. Benim de şimdiki aklım olsa 30dan sonra doğurmak istemiyorum demek yerine 30dan sonra doğurmak istiyorum derdim emin ol. Gez, dolaş, hayatını yaşa. Artık tıp ilerledi, ilerleyen yıllarda da anne olabilirsin.

Cook dertliyim cok. yasim 29, 30-a yarim kaldi. Ben kimle evlenecegim, ne zaman cocugum olacak diye deliriyorum. Neredeyse aglayacagim. Kadin oldum olali hep icim rahatti birgun anne olacagim diye. Garantilemis gibi. Erken evlilik yaptim 21 yasimda, 2 defa hamile kaldim, ikiside kurtajla sonlandi eski esim istemedi diye. Nedenlerine girmiyorum ama ben istemedim boyle olmasini.
23 yasimda bosandim, ondan sonra birkac sorunlu iliskiler... yasim 29, suan bekarim ve gelecegimle ilgili cok kaygilarim var. Erken yaslarda yaptigim hatalar yuzunden suan hayatimi kuramiyorum.
Dun gece bir anda aklima geldi, acaba hic anne olamayacakmiyim? Kurtajda kaybettigim bebeklerim aklima geldi, icim yandi. Coook aci cekiyorum simdi onlar icin, cook :KK43: Bir yandan diyorum iyiki olmamislar, babasiz buyuyecektiler. Artik benim icin geri sayim basladi, 35-e kadar bir cocuk sahibi olmam lazim benim :KK43: :KK43: Cok korkuyorum.

simdi yanımda olsaydın sana kocaman sarilirdim. beni yazmissin adeta.

senden 1 yaş küçüğüm.

yine de diyorum ki adam olmayan birinden çocuk yapmaktansa hiç olmasın daha iyi

Yani kendinize böyle yaş sınırları koyarsanız bunun size üzüntü ve hayal kırıklığı getirme olasılığı çok yüksek nitekim hayat dediğimiz şey çoğu zaman bizim planlarımız, programlarımız ötesinde ilerlemekte.

Kaldı ki genç yaşta evlenip çocuk sahibi olmak için yıllarca uğraşanlar olduğu gibi, 40-45 yaşında hiç tedavi görmeden hamile kalanlarda var.

Kendinize sınırlar, setler koymayın. Yoksa acaleyle yanlış kararlar verirsiniz, daha çok üzülürsünüz. Akışa bırakın. Allah isteyen herkese hayırlı zamanda, hayırlı evlatlar versin inşallah.

evlilik yaşı 30 oldu zaten canım. kısmetlerini iyi degerlendir. bak benim çalıştıgım kurumda bir bayan 42 de evelndi 44 şimdi 33 haftalık hamile. hemde mis igibi hamile:21: tabi sen o yaşa kalmazsın da örnek vereyim dedim..

30un sonuna doğru evlendim. 31imde de ilk bebeğimi kucağıma aldım. 40 yaşında ilk gebeliğini yaşayan bir yakınımız var. Çocuk için acele etmeyin. Önemli olan mutlu bir aile içinde dünyaya gelmesi ve büyümesi.

Vakitten kasıt nedir? Sizin çocuk doğurmanız ise 45'e kadar yolu var. Yani daha 16 yılınız var. Vakitten kastınız, evladınızla aranızda kuşak ve yaş farkıysa; evet, her yıl biraz daha artıyor bu. 40 yaşında biri doğum yaptığı zaman, çocuk 20 yaşına geldiğinde, kendisi 60 yaşında oluyor. Mental olarak çocukla bağ kurmak git gide zorlaşıyor. Mesele bence doğurabilmekten ziyade kuşak ve yaş farkı. Ben 50 yaşında anne/baba olmanın çocuk açısındançok doğru olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Allah isteyen herkese, istediği zaman çocuk nasip etsin inşallah.

Sadece çocuk için sonu mutsuz bitecek bir evlilik hatasına düşmeyin. Bende 32 yaşında anne oldum

Bende o yuzden cikan bazi kismetleri istemedim. Yeni bir evlilik hatasi beni daha cok korkutuyor, asla yapmam.

simdi yanımda olsaydın sana kocaman sarilirdim. beni yazmissin adeta.

senden 1 yaş küçüğüm.

yine de diyorum ki adam olmayan birinden çocuk yapmaktansa hiç olmasın daha iyi

:KK200: gel sarilalim ya! dert arkadasim benim!

Ooooo daha çok erken cnm bnm . Bbklerim 38 de doğdu. Baktın 35-36 gibi halen biri çıkmadı, yumurtalarını dondurursun. Rakamlara takılıp yanlış tercihler yapma

Erken, degil mi? Vaktim var birkac yil daha... Tek tesellim bu :110:

Vakitten kasıt nedir? Sizin çocuk doğurmanız ise 45'e kadar yolu var. Yani daha 16 yılınız var. Vakitten kastınız, evladınızla aranızda kuşak ve yaş farkıysa; evet, her yıl biraz daha artıyor bu. 40 yaşında biri doğum yaptığı zaman, çocuk 20 yaşına geldiğinde, kendisi 60 yaşında oluyor. Mental olarak çocukla bağ kurmak git gide zorlaşıyor. Mesele bence doğurabilmekten ziyade kuşak ve yaş farkı. Ben 50 yaşında anne/baba olmanın çocuk açısındançok doğru olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Allah isteyen herkese, istediği zaman çocuk nasip etsin inşallah.

Cok dogru yerden soylediniz! Beni en cok endiselendiren seylerde benzer seyler;

1) cocuk buyutme gibi zor bir gorevin ustesinden gelecek fiziki ve ruhsal enerjimin kalmamasi (bunun ergenligi var, genclik zorluklari var, ohooo...)

2) 30-40'larinda insan yetkinlesiyor ve aileye, anne babaya daha cok ihtiyac duyuyor. Genclik zamaninda serbest oluyor, aileden uzak olmasi daha makul, aksine. Ben gec dogurursam, cocugumun 30-40'larina kalarmiyim, onu bile bilmiyorum. Mesela, simdi 30'a girecegim yaslarda anneme hiiic olmadigim kadar duskunum, ailenin kiymetini daha iyi anliyorum, kendimi ve ruhumu daha iyi taniyorum diye. Annemle konusa bilmek, onunla arkadas gibi olmak bana cok iyi geliyor, yardim ediyor. Iyiki o var diyorum.

Ben 36 yaşımdayım .Bi arkadaşım geçen sene evlendi yeni cocugu oldu.ilk bebeği.Benden 1 yaş büyük üstelik.Bir sürü insanla görüştü ölçtü,tarttı ve hakikaten çok iyi bir evlilik yaptı.Cevre çok baskı yaptı,ısrar edenler oldu.Ama kimseyi takmadı.Simdi yeni bebeği ve sevdiği kocasıyla çok mutlu.Yasa bakmayın. Benim sınıf arkadaşlarım var mesela.Arada rast geldiğimizde eşimi tanistiriyorum inanamıyor aynı sınıfta okuduğumuza .Kendinizi sevin,kendinize iyi bakın ve asla acele etmeyin.Nikah ve ölüm günü hiç şaşmaz çünkü :KK200:

29 yaşımda evlendim. 32 yaşımda doğum yaptım. Hiç de panik yapmadım.

40 yaşından sonra doğum yapan arkadaşlarım var. Ne bu panik?

Nasip kısmet işi bu. Kalkıp da Kıbrıs'ta donörden çocuk yapamayacağınıza göre hayatı akışına bırakın..
onu yapan tanıdığım da var 45 yaşında bekar yakın zaman önce doğum yaptı kıbrısta başkasının sperminden tüp bebek yaptı neler var artık herşey mümkün

Lutfen kafaniza takmayin bunu su zamanda cogu insan artik 30 undan sonra evleniyo.arti bi kadin 40 ina kadar hamile kalabilir yani 35 yas diye bi sinirlama yok ki.eskiler menopoza girene kadar dogururmustu

Back
X