30'a girecegim ve anne olmak icin vaktim daraliyor

İçini ferah tut. Evlilik, bebek sahibi olmak bunlar nasip işi. Şu an evli de olsan bebek sahibi olacağın garanti mi? Allah dilerse nasip eder. Senin yapacağın tek şey dua etmek ve tanışmak isteyen insanları değerlendirmek.Evlenmek için evlenilmez. Daha önce üzücü bir deneyim yaşamışsın. Bunu en iyi sen bilirsin. Canını sıkıp gününü mahvetme. Geleceği düşünüp kaygılanma. Gün doğmadan neler doğar
Bu arada ben 29 yaşındayım. İki kez evliliğin kıyısından döndüm. Ne yapalım ,olmayınca olmuyor. Arada benim de üzüldüğüm kaygılandığım oluyor. Sonra diyorum ki kendi kendime "üzülmek,kaygılanmak çare mi? " yahut bana fayadası ne? Hayatı akışına bırakmak en güzeli. Her şey istediğimiz anda olmuyor. Muhakkak doğru bir zamanı vardır. Geçmişini düşünüp kendini suçlama. Geçmişi değiştirmek elinde değil. Ancak geçmişten ders çıkarıp gelecekte hata yapmamak senin elinde. Hata insana mahsustur.
Kendini affet. Gününe odaklan. Geleceğe umutla bak. Sevgiler :KK54:

yasinda bisi yok. dertlenme. dusukle sonlanan gebeliklerine artik uzulme. hayirlisi boyleymis. onune umutla bak. pozitif ol; ayni pozitiflik seni bulsun.

Boyle seyleri okumak beni silkeleyip kendime getiriyor. Cok tesekkur ederim
Canım benim,Allah her zaman nasip eder sana,sen yeter ki kendini hazırla. Mesela zararlı katkılı paket gıdalara çok yönelmezsağlıklı beslen,vücudundaki hormon dengesi bozulmasın.

Anne olmak güzel ve güzel olduğu kadar ağır bir sorumluluk, hiç acele etme inan ben 3 yıllık evliyim ama hiç endişe etmedim yaşım gidiyor diye bana kalsa 30' dan sonraydı da ne demiştik nasip :)

29 yaşında tanıştım 30 evlendim 32 anne oldum. 3 sene içinde oldu hepsi bu kadar olumsuz bakmayın

Az once bir daha hesap yaptim, diyelim 32'de cocuk dogurdum, 47 yil daha yasarsam 79'a yetisirim bir sekilde, cocugum benim olumumu kaldiracak kadar guclu olur belki o zaman.

Nasil oluyor bu isler insanlar gec dogurunca?:KK64:

(tabi hersey plana gore giderse)

O isler planla orantili gitmiyor, hele evlilik ve cocuk isi tamamen kismet.
Olum yasi filan hesaplamaktan vazgec oncelikle.
Baba adayi var mi?
Onceligin onu bulmak olsun.
Bastan cocuk istedigibni soyle, belki adam yan cizip istemeyecek.
Sakin sakin.
Nasipten otesi yok.
Olmadi yumurtalarini dondurursun.

Yumurta dondurma işlemi var dondur ilerde 40 bile olsan 29 yasındaki yumurtanın kalitesiyle bebek sahibi olabilirsin.

Cook dertliyim cok. yasim 29, 30-a yarim kaldi. Ben kimle evlenecegim, ne zaman cocugum olacak diye deliriyorum. Neredeyse aglayacagim. Kadin oldum olali hep icim rahatti birgun anne olacagim diye. Garantilemis gibi. Erken evlilik yaptim 21 yasimda, 2 defa hamile kaldim, ikiside kurtajla sonlandi eski esim istemedi diye. Nedenlerine girmiyorum ama ben istemedim boyle olmasini.
23 yasimda bosandim, ondan sonra birkac sorunlu iliskiler... yasim 29, suan bekarim ve gelecegimle ilgili cok kaygilarim var. Erken yaslarda yaptigim hatalar yuzunden suan hayatimi kuramiyorum.
Dun gece bir anda aklima geldi, acaba hic anne olamayacakmiyim? Kurtajda kaybettigim bebeklerim aklima geldi, icim yandi. Coook aci cekiyorum simdi onlar icin, cook :KK43: Bir yandan diyorum iyiki olmamislar, babasiz buyuyecektiler. Artik benim icin geri sayim basladi, 35-e kadar bir cocuk sahibi olmam lazim benim :KK43: :KK43: Cok korkuyorum.
Bu ne karamsarlık. Geçmişte yaşadıkların bırak geçmişte kalsın. 30 yaşında anne olmazsan 35 te olursun 40 ta olursun ne farkedecek ki bu kadar kararmışsın kendini. Millet o yaşlarda yeni yeni düzen kurmaya başlıyor.rahat ol herşey nasip kısmet. Sana sunulacak güzellikleri henüz bilmiyorsun bekle sabret

Cook dertliyim cok. yasim 29, 30-a yarim kaldi. Ben kimle evlenecegim, ne zaman cocugum olacak diye deliriyorum. Neredeyse aglayacagim. Kadin oldum olali hep icim rahatti birgun anne olacagim diye. Garantilemis gibi. Erken evlilik yaptim 21 yasimda, 2 defa hamile kaldim, ikiside kurtajla sonlandi eski esim istemedi diye. Nedenlerine girmiyorum ama ben istemedim boyle olmasini.
23 yasimda bosandim, ondan sonra birkac sorunlu iliskiler... yasim 29, suan bekarim ve gelecegimle ilgili cok kaygilarim var. Erken yaslarda yaptigim hatalar yuzunden suan hayatimi kuramiyorum.
Dun gece bir anda aklima geldi, acaba hic anne olamayacakmiyim? Kurtajda kaybettigim bebeklerim aklima geldi, icim yandi. Coook aci cekiyorum simdi onlar icin, cook :KK43: Bir yandan diyorum iyiki olmamislar, babasiz buyuyecektiler. Artik benim icin geri sayim basladi, 35-e kadar bir cocuk sahibi olmam lazim benim :KK43: :KK43: Cok korkuyorum.
Safi çocuk için evleneceksen eski eşinden olan çocukları niye aldırdın madem 1 değil 2 defa hemde
Bu kadar karamsar olma karşına seni anlayan seni seven biri çıkacak elbettte ondan sonra düşün çocuğu bazen bende çok mu acele ettim evlilik için diyorum şimdiki aklım olsa 30 umdan sonra düşünürüm

daha yaşın çok genç nasıl karamsarlıktır anlamadım. Böyle çocuk diye tutuşup saçma bir evlilik ve ilerisinde çocukla bir başına kalma sakın.

Ben de 29 yaşındayım, evliyim ama bebeğim yok. Açıkçası 30uma kadar da düşünmüyordum zaten, hala da pek gönlüm yok. Hele bir 30 olalım bakalım. Aceleye gerek yok.

Geri sayım neden başladı anlamadım. 35 olunca birden rahim kendi kendini mi imha ediyor?
Zor şeyler yaşamışsınız ama farkında olmasanız da daha gençsiniz. Çıkmadık candan umut kesilmez derler ya, yarın hayatınıza kimin gireceği belli olmaz.
Ve ayrıca etrafımda 35'inden sonra evlenen, 40'ında hamile olan o kadar çok insan var ki... Bir şeye geç kalıyor değilsiniz. Azıcık içinizi ferah tutun.

Insanlar kolay kolay yaslanmiyor artik endiselemeyin. Tip cok gelisti. Cocugu tek basimiza yapamiyoruz maalesef keske yapabilseydik. Genlerin yarisini babadan aliyor,o yuzden baba adayini cok iyi secmek lazim

30lu yaşlara gelince sanırım bu psikolojiye giriyoruz :)
Yaşım geçiyor ne zaman evlenip çocuk yapacağım. Sağlık sorunlarım çıkacak mi vs vs vs.. evet evet 30larimda ben de böyleydim. Noldu? 35 yasimda evlendim. 38imdeyim ve inşallah ekimde bebeğimiz dünyaya gelecek.

Her işte bir hayır var. 35ten sonra çocuk olmayacak diye birsey yok. En önemlisi önce mutlu bir evlilik kurmak, sonrasında kısmetse sağlıklı bir bebiş dünyaya getirmek. Herseyin başı sağlık huzur ve mutluluk. Umutsuz olmayın çünkü umutsuz olmanızı gerektirecek bir şey yok ortada ;)

Back
X