30’undan sonra bebek sahibi olmak zorlaşıyor mu?

Yumurtalarınızı dondurmanızı tavsiye ederim, henüz kalitesi iyiyken bence tam zamanıdır. Kafanız rahat olsun. Açıkçası yazın evleneceğim ama kesinlikle çocuk istemiyorum o yüzden ben bile düşünüyorum ilerde..

Bireysel örnekler genel kuralı bozmaz.Her kadın belirli sayıda yumurtayla dünyaya gelir ve bunlar regl ile ya da kendiliğinden işlevsiz hale gelir.Yani erkeklerdeki gibi süreki sperm üretme durumu yoktur maalesef

30'dan sonra hatta 40'tan sonra doğum yapan bir sürü kadın gösterebiliriz.Ama bu durum yaş ilerledikçe anne-bebek risklerinin çok olmadığı anlamına gelmez.Türkiye'de menapoza giriş ortalaması 46 yaştır.

O yüzden bebek sahibi olmak istiyorsanız,bir an önce çocuk yapma çalışmasına geçmeniz gerekiyor.Eğer evli deilseniz yumurta dondurmayı düşünebilirsiniz

Kızlar bu durum hiç aklıma gelmemişti. Yazılan yorumlara bakınca dank etti. Ben 34 yaşında evlenmemiş biri olarak buna üzülürken çocuk olayı hiç aklıma gelmemişti gerçekten. Belli bir yaştan sonra zor mu oluyor ilk gebelik?

29 da evlendim, 32 de doğurdum.
31 de ilk gebeliğim düşüktü. Doktor doğal sebeplerden demişti.
Bu biraz sizin fiziki yapınız ve nasiple alakalı.
40 yaşını geçkin doğum yapan çok kadın var mesela.

Fiziken bir problem yoksa (yumurta tembelliği gibi) yine hamile kalınabilir ama ilerleyen yaşla birlikte anomali riski yüksek oluyor değişen hormonlar nedeniyle.

23-25 yaşında hamile kalamayanlar da var mesela. Yaşla bağlantılı olsa o kişiler en sağlıklı çağında..

Daha eş adayı bile yokken bir de bunu düşünmeyin. Nasip kısmet işi bunlar..

Yumurtalarınızı dondurmanızı tavsiye ederim, henüz kalitesi iyiyken bence tam zamanıdır. Kafanız rahat olsun. Açıkçası yazın evleneceğim ama kesinlikle çocuk istemiyorum o yüzden ben bile düşünüyorum ilerde..
evet dondurmak en mantıklısı aslında geç kalmadan yaptırmak lazım

29 da evlendim, 32 de doğurdum.
31 de ilk gebeliğim düşüktü. Doktor doğal sebeplerden demişti.
Bu biraz sizin fiziki yapınız ve nasiple alakalı.
40 yaşını geçkin doğum yapan çok kadın var mesela.

Fiziken bir problem yoksa (yumurta tembelliği gibi) yine hamile kalınabilir ama ilerleyen yaşla birlikte anomali riski yüksek oluyor değişen hormonlar nedeniyle.

23-25 yaşında hamile kalamayanlar da var mesela. Yaşla bağlantılı olsa o kişiler en sağlıklı çağında..

Daha eş adayı bile yokken bir de bunu düşünmeyin. Nasip kısmet işi bunlar..
evet her ne kadar bilimsel olarak belli bir yaş aralığı olsada 20 li yaşlarda anne olamayan ama 40lı yaşlarında anne olan çok insan var nasip değilse olmayınca da olmuyor...
yaşa göre değil kişiye göre bedene göre değişiyor bence...

Yanımda jinekolojide uzmanlık yapan kuzenimle oturuyoruz, tek dediği şey 30’undan sonra değil, 40’ından sonra azalmaya başlıyor. Bu genel olarak kadının yumurtalarının kalitesi ile ilgilidir. Böyle bir durum yok diyor.

bu değeri nasıl öğrenebiliyoruz ilk defa duyuyorum
Bazı hastanelerde veya labaratuvarlarda bakarlar, kadın doğumculara sorabilirsiniz. Eğer amh çok düşük bir değer çıkarsa menapoz çok yakın demektir işte o zaman bebek işi içi acele etmek gerekir. Ama amh yüksek çıkarsa 35 yaş da olsanız çok sıkıntı değil. Bir de adetin 3.günü bakılan fsh diye bir hormon var o da aşağı yukarı fikir verir ama amh daha garanti

Back
X