31 Ağustos 2012de bebeğim karnımda öldü.aynı kaderi paylaşan anneleri bekliyorum

cemredamla15

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
37
0
16
Adana
38 haftalık bebeğim karnımda öldü. Hiçbir sebep bulunamadı herşey yolundaydı ancak kalbi durmuş.otopsi yaptırmadık. Normal sezeryanla doğum yaptım. 47 gün oldu acısı dinmedi azalmadı. Doktorum yeni bebek için 6 ay sonra dedi. Kafam çok karışık her gün ağlıyorum. Aklımda yüzlerce soru yeni bebek acımı dindirir mi? Yeniden hamile kalabilecek miyim? Yine aynı acıları Yaşar mıyım? Ya hiç bir zaman çocuğum olmazsa? 6 ay nasıl bekliycem? Dayanması çok zor, yüreğim parçalanıyo her an. Acısı hiç geçmiyo azalmıyo. Kimseyi görmek istemiyorum. Bu nasıl bir acıdır ancak yaşayan anlar. Annem bile beni anlayamaz küçücük bir bebeği kaybetmenin acısını bilemez. Beni ancak aynı kaderi paylaşanlar anlar. Bu yüzden bu siteye üye oldum, sizleri bekliyorum. Nasıl üstesinden geliyorsunuz bana da yol gösterin. Herkes çabalıyo mutlu olayım diye ama olamıyorum. Hiçbirşey beni mutlu etmiyo, sanki mutsuzluk Hastalığına yakalanmış gibiyim. Hiç uyumuyorum neredeyse... Hayatta herseyın bır çözümü var derım hep, çareler vardır hep..ve umutsuzluğa hıc kapılmazdım. Şimdi ilk defa basıma gelıyo caresı yok çözümü yok, ne kadar dua Etsemde onu gerı getıremem artık. Herseyı basa almayı bu acıyı yasamamış olmayı çok ısterdım. Hala rüya gıbı gelıyo. Kağıttan bır duvar önümde yırtıp çıkacam uyanıcam bu rüyadan. Kabullenmesı öyle zor kı.. Bundan 10 gün oncesıne kadar hep o rüyadan uyanmayı denedım, düşündüm rüya olabılır mı dıye? Ama öyle net kı hersey rüya olamaz. Yıkılan hayaller umutlar.. Tüm hayatımı dogmadan ona göre sekıllendırmıstım. Öyle zor öyle agırdı kı ölü bir bebegı doğurmak üzere amelıyata gıtmek. Öyle zordukı sütüm geri gitsin dye o ilacı içmek. Herkes mutlulukla korku heyecanla gıder doguma. Bense o korktuğum doğumdan hıc korkmuyordum. Hıc konuşmadım etrafıma hıc bakmadım bıle...... Herkes sütü olsun diye uğraşırken ben geri gitsin diye ilaçlar içtim.... Herkes al basmasın diye kırmızı kurdelasını basına takarken, lohusa oldugum ıcın onu sagıma soluma sıkıştırmak saklamak öyle zordu öyle zordu tahrif edılemez. Hayaller umutlar beklentıler sımdı hersey öyle acı o kadar çok okalar çok üzülüyorum ki..
Tüm tesellılerı tum soylenenlerı bılıyorum ama fayda etmıyor dakıkası geçemiyor kı unutuyorum. Daha acıları daha zorları var bılıyorum. Ama meger öyle mutlu öyle rahat yasamısımkı, farkına varmamısım benım basıma gelmez demısım. Evlat acısı meger ne büyük acıymıs, doğmamış bebeğe bu kadar aglanırmıymıs..

çok geçmiş olsun Rabbim yaşadıkların için sabır versin ama kötü düşünme,inşallah ikinci bebeğine hamile kalırsın Allahın izniyle, ama içinde şüphe varsa keşke otopsi yaptırsaydın canım. Evlat acısı çok zordur sen büyük bi imtihandan geçiyorsun isyan etme Allah'a sığın. dua et O'ndan başka kimse bize yardım edemez

canım söylenecek şeyler seni ne kadar teselli eder bilemiyorum... benim de başımdan bi kürtaj geçti.. tabiki senin acın daha daha büyük...
sana söleyebileceğim şey, acını içinden geldiği gibi yaşa, ağlamak istiyosan ağla, bağır. hiçbir şeyi içene atma. ama bi noktaya geldiğinde de son ver buna, yaran kabuk bağlayınca sıyrıl o kabuktan.
tabiki ömrün boyunca unutmayacaksın. ama insanoğlu işte gün gelecek acın hafifleyecek.
allaha isyan etme. emin ol yalnız değilsin. benzer bir çok hikayeyi okudum burda, sonunda çok sayıda mutlu son da gördüm. bi çok arkadaşımız bu zor günlerden sonra diğer bebeğini sağlıkla kucağına aldı. hepimizin başına gelebilecek şeyler. allahım daha büyük acılarla imtihan etmesin bizi...
gerekirse psikolojik olarak destek al profesyonel birinden... çok faydası olacaktır emin ol. her zaman her şeyin üstesinden tek başımıza gelemeyebiliriz.
büyük geçmiş olsun canım...

çok geçmiş olsun canım bende 8 ağustosta ikizlerimi kaybettim seni çok iyi anlıyorum ilaçla normal doğum yaptım çok acı çektim fiziki acıları unuttum ama yavrularımı unutamadım acımı hafifletecek tek şey bebek inan eşin bile bir yerde seni anlamıyor doktor banada 6 ay korun dedi. ben bu kadar bekleyemem yinede kendimi senin kadar hırpalamıyorum biliyorum cennette yavrularıma kavuşacam orda sonsuz sevip koklayacam onları sende bunu düsün biraz rahatlarsın allah yardımcın olsun

Öncelikle çok çok geçmis olsun arkadasımm.. Rabbim ins. yeni bir ümitle, yeniden hayata bağlasın seni ve senin kdar yorgun umutları olanları dilerim ki ..Burada kim ne derse desin sana teselli amaçlı, yerini dolduramaz ama hayatta hersey bizler için, her çekilen sıkıntının da ardında bi mükafat var ..
Şuan burda olan herkesin belil yıpranmışlıkları var.. Ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama , kimisnin evliliiği daha çok yeniyken de çocuk isteyebiliyo, kimisi evlililiğin ortasındayken bile bikaç doktara gitmisliğinle, yada esini dktara götürememenin sıkıntısıyla bebek istiyo, kimisi yıllarca ugrasmıs, ama geriye kalan maddi-manevi bütün zor gelen anlardan yoruldğu için halen daha küçük bir umut dahi olsa yinede bekliyor Rabbinden ..Etrafındaki herkesin söyledikleri de bunun cabası. Kimse kolay kolay bir erkeğe, o kisinin kocasına diyemiyor niye bir çekinme var.. ama nedense hep bu anlamayan toplum olarak, bayanın acısı var ya, öyle sorular soruyolar ki şaşışır kalırsın.. ben çok yaşadım bunu.. ve diyorum ki, beni bu konuda üzecek kisilerin ağızlarını açtırmayı nasip ettmee Allahımm !... Kolay değil çok iyi biliyorum, hele bu tür yıpranmıslıkların ardından hiçbir söz telfafi etmiyor onuda biliyorum.. insan kimseyi görmek dahi istemiyor, aklına yaşadığı üzüntüsü ve gözünden kendiliğinden akan gözyaşları geliyor.. Burada ki herkes kendi yaşadığı acıyı, yaşadığı hayal kırıklıklarını bilir.. Sende çok zor zamanlar geçirmişin.. bunları kime anlatsan, sana ne denilse kimsenin dediğini anlamak istemezsin niye cünkü onlarda seni anlamıyorlar gelir insana.. Herseyin bi hikmeti var, bizler suan niye böyle oldu diyoruz, keske olmasaydı diyoruz ama bizim göremediğimiz bir hikmet var.. Biz sadece gözyaşımızla o göremediğimize ağlıyoruz..
İnsallah Rabbim hepimizi sevindirsin ve bu üzüntülerimizi unutturacak sağlıklı O'nun yolunda evlatlar yetistirmeyi nasıp etsin .. Amin ..

38 haftalık bebeğim karnımda öldü. Hiçbir sebep bulunamadı herşey yolundaydı ancak kalbi durmuş.otopsi yaptırmadık. Normal sezeryanla doğum yaptım. 47 gün oldu acısı dinmedi azalmadı. Doktorum yeni bebek için 6 ay sonra dedi. Kafam çok karışık her gün ağlıyorum. Aklımda yüzlerce soru yeni bebek acımı dindirir mi? Yeniden hamile kalabilecek miyim? Yine aynı acıları Yaşar mıyım? Ya hiç bir zaman çocuğum olmazsa? 6 ay nasıl bekliycem? Dayanması çok zor, yüreğim parçalanıyo her an. Acısı hiç geçmiyo azalmıyo. Kimseyi görmek istemiyorum. Bu nasıl bir acıdır ancak yaşayan anlar. Annem bile beni anlayamaz küçücük bir bebeği kaybetmenin acısını bilemez. Beni ancak aynı kaderi paylaşanlar anlar. Bu yüzden bu siteye üye oldum, sizleri bekliyorum. Nasıl üstesinden geliyorsunuz bana da yol gösterin. Herkes çabalıyo mutlu olayım diye ama olamıyorum. Hiçbirşey beni mutlu etmiyo, sanki mutsuzluk Hastalığına yakalanmış gibiyim. Hiç uyumuyorum neredeyse... Hayatta herseyın bır çözümü var derım hep, çareler vardır hep..ve umutsuzluğa hıc kapılmazdım. Şimdi ilk defa basıma gelıyo caresı yok çözümü yok, ne kadar dua Etsemde onu gerı getıremem artık. Herseyı basa almayı bu acıyı yasamamış olmayı çok ısterdım. Hala rüya gıbı gelıyo. Kağıttan bır duvar önümde yırtıp çıkacam uyanıcam bu rüyadan. Kabullenmesı öyle zor kı.. Bundan 10 gün oncesıne kadar hep o rüyadan uyanmayı denedım, düşündüm rüya olabılır mı dıye? Ama öyle net kı hersey rüya olamaz. Yıkılan hayaller umutlar.. Tüm hayatımı dogmadan ona göre sekıllendırmıstım. Öyle zor öyle agırdı kı ölü bir bebegı doğurmak üzere amelıyata gıtmek. Öyle zordukı sütüm geri gitsin dye o ilacı içmek. Herkes mutlulukla korku heyecanla gıder doguma. Bense o korktuğum doğumdan hıc korkmuyordum. Hıc konuşmadım etrafıma hıc bakmadım bıle...... Herkes sütü olsun diye uğraşırken ben geri gitsin diye ilaçlar içtim.... Herkes al basmasın diye kırmızı kurdelasını basına takarken, lohusa oldugum ıcın onu sagıma soluma sıkıştırmak saklamak öyle zordu öyle zordu tahrif edılemez. Hayaller umutlar beklentıler sımdı hersey öyle acı o kadar çok okalar çok üzülüyorum ki..
Tüm tesellılerı tum soylenenlerı bılıyorum ama fayda etmıyor dakıkası geçemiyor kı unutuyorum. Daha acıları daha zorları var bılıyorum. Ama meger öyle mutlu öyle rahat yasamısımkı, farkına varmamısım benım basıma gelmez demısım. Evlat acısı meger ne büyük acıymıs, doğmamış bebeğe bu kadar aglanırmıymıs..
Öncelikle çok geçmiş olsun.Gerçekten çok üzücü bir durum.Allah sabırlar versin.Böyle bir durumda ne dense bile senin acını hafifiletmez.Söylenenler hep boş gelir.Ama Rabbim çok büyük en yakın zamanda sana sağlıklı sıhhatli bir bebek nasip eyleyip acını dindirsin.

Merhaba,
Çok geçmiş olsun, Allah sabırlar versin. Mart 2012'de bende kürtaj olmak zorunda kaldım. sadece 1 ay o duyguyu yaşayabildim. 8.haftayı doldurduğunda kalp atışlarını duymak için doktora gittiğimizde hiç bir ses yada belirti alamadık. doktor çok umutlu olmamız gerektiğini herşeye hazırlıklı olmamızı ve 3gün sonra tekrar kontrole gelmemizi istedi. 3 gün sonra gittiğimizde de sonuç değişmedi başka bir doktora daha gittim ama ondanda aynı cevabı aldım ve zorunlu olarak kürtaj oldum. hala bebeğim yok. ilk günlerde çok sıkıldım hiç kimseye anlatamıyorsun zaten seni hiç kimsede anlamıyor ama inan zamanla acın dinecek asla tam olarak unutamazsın ama hafifleyecek henüz çok taze kendine biraz zaman ver. doktorun dediğine katılıyorum bencede 6 ay beklemelisin hem psikolojin için hemde vücudunun kendini toplaması için gereken zaman bu. Allah'a dua et acılarını hafifletmene yardımcı olacaktır. Tekrar geçmiş olsun.

ben de bir kürtaj yaşadım daha bu yaz ama 7 haftalıktı
seninki ile karşılaştıramam bile
benim ne hazırlığım vardı , ne cinsiyetini öğrenmiştim ne de içimdeki hareketini hissetmiltim..
ama sırf ultrasonda gördüğüm pıt pıt kalp atışları bile uzun süre gözümün önünde gitmiyor.
25 ocak 2013te dogucaktı ben hala elimde olmadan hesap yapıyorum su kadar haftalık olucaktı diye.

ben kendimi teselli etmeye calıstım kendi ablam aynen senin yasadıgını yasadı cünkü
benim acım / kaybım ablam ve seninkinin yanında hic bir sey cünkü..

sana sunu söyleyebilirim insallah atlatıcaksın o günleri..
ablam 1 sene dolmadan tekrar hamile kaldı.
tam nedenini bulamadılar ama hipoglisemiden süphelendiler
ablam yedigine ictigine cok dikkat etti sıfır şeker sıfır karbonhidrat bulgur pilavı dısında pilav makarna yemedi şekerli meyveleri yemedi
8 9 gibi bir kilo alarak 4 kiloluk bir bebek dogurdu
ve o bebek bu sene liseye basladı 14 yasında delikanlı oldu..

insallah Allahım sana da en kısa zamanda saglıkla bir evlat nasip eder..
şu an tek tavsiyem
içine atmaman
ağla için boşalsın
hiç birimiz seni anlayamayız
ama teselli oluruz belki

evet kader ortağım...
bende 20 ağustosta 15 aylık bebeğimi kalbi durduğu için düşürdüm ve kürtaj... korunarak geçecek üç ay bana imkansız gibi gelmişti. ama bu ay korunmadım ve bir bebek umudum var bu ay için...

ah o anlatılmaz duygular. etrarındakilerin boşver yine olur diye tesellileri... çıldıracaktım neredeyse...çevremdeki tek bir kişi bile (annem bile) beni anlamadı. insanların tek tesellileri abartma ve yine olur şeklindeydi....(hadiyin oradan) bunları söylerken çocuğunuzun tek birtel saçı kopsa nasılda panik oluyorsunuz...oysa bizim elini bile tutamadığımız meleklerimiz toprağın altında...

bilmezmiyim arkadaşım... ciğerin yanarken unutmuş gibi rol yapmaya çalışmanın nasıl bir şey olduğunu dün ultrason görüntülerine baktım sanki dün gibi acılarım hortladı yeniden... belki içimde yeni bir filizlenme var ama unutamamıyorum o eli ağzında pozlarını...

şimdi bile için için ağlıyorum... içimden fışkırıyor yaşlar...ve öyle tuhaflaşıyorum ki acımı yaşamama engel olanara bile öfkeleniyorum.
Canım arkadaşım. drum dabana bu konuda tek bir reçete yazmıştı. zaman+dua=selamet diye....

burada biz bizeyiz ve birbirimizden başka kimsemiz yok.. sen ne söylemek istersen söyle biz dinlemeye anlamaya merhem olmaya hazırız....selametle

Tam da benim dogum gunumde kaybetmisin bebisini benim mutlu gunum senin en aci gunun olmus
Bende 23 agustos 2011 de ayni aciyi yasadim malesef :(( seni coook iyi anliyorum benim icimin yangini hala sonmuyor malesef uzun sure hamile haberleri duymak istemedim bebek gormek hamile gormek istemedim su an deliler gibi yeni bir bebek istiyorum 5.5 yasinda bir oglum var cok sukur ama her evlat baska hicbiri digerinin yerini tutmuyor ama malesef ikinci karnimdayken ucuncu isteyen esim simdi ikiciye bile yanasmiyo biraz daha gecsin diyo gecistiriyo ben 20 yasimda degilim ki 5 sene bekliyeyim yas oldu 35
Hala benim icin bebek ziyaretleri en aci ziyaretler hatta bugun bir bebek ziyareti yaptim sabahtan beri agliyorum her bebek ziyareti sonrasi tramva yasiyorum bebegi ve anneyi imreniyorum

Rabbim sana tez zamanda yanginini sondurecek bir melek yollasin birde iyi yonunu dusun cennetin kapisinda minik sefaatcilerimiz olacak onlar bizim insallah

Iyi dilekleriniz ve paylastiklariniz icin tesekkur ederim arkadaslar insallah Allahin izniyle hersey duzelecek.ancak duzelene kadar bu aci hep yuregimizi daglayacak. Bunun nasil bir aci oldugunu ancak yasayan anlar buna eminim cunku kendimden pay biciyorum. Hamile kalmadan once Dizilerde vs bebek dogmadan oölür anne bunalima girer perisan olur vsss kendi kendime derdim, anlamiyorum zaten dogmamis hic yasamamis, hic yoktu ve hala yok nesine bu kadar agliyo.Basima gelmeden anlayamamistim belki de o yuzden yasadim bilemem. Kendime sasiyorum nasilda boyle dusunebilmisim diye.

çok zor bi durum Allah yardımcın olsun. çok şeyler yazmak isterdim ama şu anda o gücü kendimde bulamıyorum. tek söyleyebileceğim şey seni çok ii anlıyorum. Hep dua et Allah'ım yürekten gelen duaları kabul ediyor, Allah'ın izniyle yeniden evladın olur, kucağına alırsın inşallah

Kimse yok mu???

bu ağustos ayı ne uğursuz bir aymış. bende 10 ağustosta 17 haftalık bebeğimi kaybettim. günler gözündeki yaşı alıyor ama içindeki acıyı almıyor. sol yanım hala sızlıyor. verende allah alanda. rabbim inşallah yeniden nasip eder. sezeryan olduysan nasıl 6 ay sonra izin verdi yalnız onu anlamadım. sezeryanda 2 yıl yasaklamıyorlarmı gebeliği. bana 3 ay dediler ancak bu hafta gittim dr.a bitmeyen kanamalar sebebiyle 6 ay korunmalısın dedi. psikolojik olarakta hazır görmüyorum seni dedi. ağlamaktan dr.la konuşamadım çünkü. o oda ultrasyon cihazı hepsi bebeğim için heycanla gittiğim günleri hatırlattı bana.

Canımmmmmmmmm ben 7 haftalık bebeğimi kalp atışları olmadığı için aldırmak zorunda kaldım o çok kötü bi acıydı rabbim bi daha yaşatmasın inş...... o minnacıkk bebiş canlanmış doğumunu beklerken acı haberi almak ne kadar zordur eminim

2 bebeğim kendiliğinden düştü 2 tanesinin kalp atışını duydum 9 ve 10 haftalıkken kaybettim umut nasıl bi şeyse hala umut ediyorum benim durumumda olup da hamile kalıp doğuran var mı

Iyi dilekleriniz ve paylastiklariniz icin tesekkur ederim arkadaslar insallah Allahin izniyle hersey duzelecek.ancak duzelene kadar bu aci hep yuregimizi daglayacak. Bunun nasil bir aci oldugunu ancak yasayan anlar buna eminim cunku kendimden pay biciyorum. Hamile kalmadan once Dizilerde vs bebek dogmadan oölür anne bunalima girer perisan olur vsss kendi kendime derdim, anlamiyorum zaten dogmamis hic yasamamis, hic yoktu ve hala yok nesine bu kadar agliyo.Basima gelmeden anlayamamistim belki de o yuzden yasadim bilemem. Kendime sasiyorum nasilda boyle dusunebilmisim diye.

Cemredamla ordamisin

Merhaba 22 gün önce 38+4 günlük hamileyken suni sancıyla doğum amaçlı doktora gittim ama o gün sapasağlam bebeğimin kalbinin durduğunu söylediler halbuki 2 gün öncesinde gitmiştim doktora bebeğim çok iyiydi çok zor dayanacak gibi değişim herşeyim hazırdı ama bebeğim Melek oldu gitti.:( sevgili cemredamla15 sizde 4 yıl önce bu durumu yaşamışsınız şimdi ne durumdasınız bu acı azalacak mı yoksa artacak mı ? Bebeğiniz oldu mu tekrar yazdıklarınızı okuduğumda sanki benim içimdeki herşeyi yazmışsınız gibi

Back
X