Premature Bebekler 32+0 haftalik plesentanin kireclenmeye baslamsi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kisafile

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
873
532
53
30
32+0 haftalik 1730grm kilosu az fakat plesentamda cok az kireclenme oldugu soylenildi ve buda erken doguma neden oluyomus bebegin kilo alamamasini sagliyomus ve bircok yerde okudum plenta yaslanmaya baslayinca 4haftalik suresi varmis yani benmki daha yeni basladi 4hafta sonrada 36 haftalik oluyoruz. Boyle yasayan varmi cok sitrese girdim

Aynı problem bende var canım dün doktor kontrolüm vardı plasentanın kırençlenmeye başladığını söyledi ama pek üzerinde durmadı sadece sol tarafıma uzanmamı söyledi bebek hareketlerini dikkat etmemi söyledi çok korktum ben de dünden beri araştırıyorum dört hafta süre olduğunu bilmiyordum dediğin gibi ise 36 haftaya denk geliyor Buda sıkıntılı bir durum

Evet benm doktorda fazla ustunde durmadi ek vitamini birakmami soyledi. Internetten arastirincada baya bisey yaziyodu morleim cok bozuldu. Bebegin kilo almasini engelliyomus oyuzden takio edilmesi lazimmis bi hafta sonra randevum var bakalim kilo aliyomu kireclenme ilerledimi

Off Can'ım inşallah kilo alıyordur senın bebegının kilosu ne kadardı en son kontrolde benım bı ay 600 gram almiş sadece beni bırde Nuray sonraya çağırdı ama haftaya gitmeyı düşünüyorum tekrar Şen'de sık sık haber ver olurmu canım merak ederim

32+0Da 1730 du seninki simdi kackiloda insallah simdide olmasi gerektigi kilodadir tamam canm merakcetme haber veririm sende kontrole hidince yazmayi unuma

Benimde 32 haftada 1860 gram fılan su cok ıyı bı çocuk degıl ama cok gerıde bı çocuk degıl dedı benım bıde 5 gün fılan geri gelıyor gec döllenmeden kaynaklı normalde 33 olmamız lazımdı bakalım ne olucak Can'ım

Hayirlisi olsun canm saglikli olsunlarda

Bugun doktora gittim canm 34+2 yiz allaha sukur hersey iyi cikti normalmis kireclenmede ileri olmamais kizimda kilo almis suanlik iyi gidiyoruz sen naptin gittinmi

Gittim Can'ım başka doktora baktı plasenta yaşlanması söz konusu değil dedi bebeğin kilosu da iyi dedi bilmiyorum pek güvenemedim de kafam iyice karıştı bu sefer.15 gün sonra tekrar kendi doktoruma gideceğim canım senin adına da çok sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…