32.haftada kasılma nedeni ile Nidilat kullanan var mı?

bernice

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
225
4
296
49
İzmir
Ben 32.haftamdayım.Dün rutin kontroller için doktora gittim, kendisi yoktu asistanı vardı.NST ye girdim herşey normal.Ancak karnım arada bir sertleşiyor ve tümsek gibi birşi oluyor dediğimde (ben bunu bebek dönüyor falan sanıyordum ) bu kasılma olabilir dedi.Ağrı yok.Bana nidilat verdi.Günde 4 kez kullanmamı istedi ya da hastaneye yatıralım dedi.İlacı aldım prospektüsünde hamileler kullanamaz yazıyor.Çok tedirgin oldum.Ne yapacağımı bilemedim.
Benim gibi nidilat kullanan oldu mu acaba diye merak ediyorum.Bir zararı olur mu?Kullanan birileri varsa lütfen yazsın.
teşekkürler

canım zararı yokturr bende kullanmıştımm erken doğum yaptım doğumum başladığında doğumu durdurmak için uğraşırken bunuda kullanıyodummm benimde kasılmalar ve sertleşmeler vardıı

Anladığım kadarıyla ilacı, doktorunun asistanı vermiş..
Ben olsam doktorun da fikrini almadan kullanmam canım.
Neticede ilacı sana NTS'ye göre değil;anlattığın şikayete göre vermişler.
En azından telefonla arayıp sorsan iyi olur bence..

merhaba
ben 36 haftalik gebeyim. Bendede ayni tumsekler oluyor ama cok fazla acimiyor. kramplar icin de magnezyum kullaniyorum
hamileler kullanamaz yaziyorsa bence kullanma.

Cevaplayan herkese teşekkür ederim.Kullananlar olduğunu görmek beni rahatlattı.Şimdi ben de içiyorum mecbur.Salıya kadar içeyim sonra kendi drum ile konuşacağım....

slm. ben 26. haftamdayım ve kullanıyorum günde 6 tane. erken doğum riskinde mucizevi bir ilaç olduğunu söylüyorlar. inşallah tüm hamileler bebeklerine sorunsuz kavuşurlar...

slm arkadaşlar, nidilatın prospektüsüne bakarak yanılmayın ruhsat aldığı tarihlerde yapılan çalışmalar yetersiz olduğundan o şekilde yazılmış ancak şu anda eldeki verilerde hamilelerde zararsız hatta kalsiyum kanal blokörü olarak etki gösterdiği için hem preeklemsi gibi durumlarda tansiyon yükselmelerini engellemek hemde uterus düz kasının kasılmalarını gevşetmek amacıyla kullanılıyor.
bende 28. hafta erken doğum riskine karşı kullandım sonra bıraktık şuan kasılmalarım var ve bir haftadır tekrar kullanıyorum sonunan kadarda kullanmam gerekiyor. sana kullan denildiyse kullan taki dr.un bırak diyene kadar.

canım bende 31. haftamdayım, o tümsekler bendede oluyo ama, tümsek olduğu zaman bebeğin hareketlerinide hissediyorum ben. Yani bencede bebek hareketidir onlar. sen yinede doktoruna danış.

Bugün drumla görüştüm.Nidilat bende fena halde mide bulantısı ve mide yanması yaptı, geceleri uyuyamıyorum ve gaviscon kesmedi deyince bana magnesyum verdi.Yarından itibaren toz şekildeki magnesyuma başlayacağım.O kasılmalarda azaldı.Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Allah herkesin bebeğini sağsalim kucağına almayı nasip etsin...

bende bu sabah celestone ıgneden 2 doz vuruldum aksamda ıkı doz vurulacagım nasıpse...nıdılat tansıyon ılacına da basladım..erken dogumdan korkuyorum ınsallah hayırlı vakıtte hayırla ve saglıkla gelır bebısler....:Saruboceq::Saruboceq:

merhabalar bende 32 haftalık gerbeyken dr. kontrole gıttım.bebek sancısı var denıldı ver hemen yatısım yapıldı.2 gun hastanede kaldıgım surede 20 dk bır gunde 4 tane verıldı dogum sancıdsını durduruyor dedı dr.um evdede 1 paket verıldı.kontrole gıttıgımde sancılarım durmustu dr.uma guvenıyorum suan 34 haftalık gebeyım ve halen kullanıyorum iyi gelmese hiçbir dr önermez korkmayın iyigünler

bana da bugün yazdı doktorum, ama düşük dozda kullanacakmışım..
iyi de benim tansiyon zaten düşük
bunun yerine başka bi ilaç olmuyo mu acaba?

merhaba,

35+5 günlük hamileyim.32 haftaya kadar sorunsuz bir hamilelik geçirdim, 32 haftamda çalışabilir raporu almak içi doktoruma gittiğimde benihastaye yatırdı.. ilk defa nst ye girdim o gün, kasılmalarım başlamış oyüzden nidilat tedavisine başlandı, 1 gece hastanede kaldım, serum antibiyotik ve bebeğin akciğer gelişimi için iğne yapıldı,96 saat 4x2 şeklinde, devam eden 96 saat 6x1 şeklinde nidilat kullandım..kasılmalar ile ilgili şuan sorun yok ama 34. hfta itibariyle inanılmaz ödem sorunu yaşıyorum..34. haftaya kadar 7 kg almıştım şuan son 2 haftada + 5 kg ödemim var.tamamı ayak ve özellikle bacaklarımda, o kadar ağrılı ve sertki, yatarken bile canımı yakıyor, zaten yataktan kalkamaz durumdayım şuan, bütün tahlil ve testler yapıldı normal, tansiyonum normal, ama çok canım yanıyor, hiçbir şekilde geçmiyor, bacaklarımın görünümne inanamıyorum şuan, özellikle üst bacaklarım çok şiş ve çok acıyor..en kötüsü bu durumun sebebini açıklayamayan ve şişliklere bakıp allah allah diyerek şaşıran bir doktorla nasıl doğuma gireceğim bilemiyorum, tüm güvenimi kaybettim..kenndi çabalarımız sonucu ulaştığımız bilgilere göre durumun nidilatın yan etkisi olabileceğini öğrendik..durumla ilgili bilgi olan nasıl geçeceği konusunda birşey bilen var mı arkadaşlar ??

cnm ılk hamılelıgımde bende kullandım fakat bana hıç yan etkı yapmadı sadece onu uygularken çok stres yapıyordum

1 haftadır geceleri çok fazla kasılmalar vardı. dr nts istedi onun sonucunda nidilata başladık.nidila erken doğumu engellemek için mi ...erken doğumlar genelde normal doğumla mı oluyor???

benim de kasılmalarım var ve nidilat kullanıyorum. Daha 26. haftayı yeni bitirdim. Kullanınca kasılmalarım kesiliyor. Ben de merak ediyorum bu şekilde erken doğumlar normal doğum mu oluyor , teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…