32 yaş evlilik için çok mu geç :(

kararsizkadin1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2025
14
5
1
herkese merhaba. geçenlerde açtığım konuda evlilik için görüştüğüm insanın hpv taşıdığından bahsetmiştim. bazı çekincelerim vardı sizin de yorumlarınız yol gösterici oldu ve bu riski almayarak ilişkiyi sonlandırdık. ama inanılmaz şekilde boşluğa düştüm.
32 yaşındayım. devlet memuruyum iyi bir işim var. artık aile kurmak, anne olmak istiyorum. fakat bu yaştan sonra nasıl olacak hiç bilmiyorum. son yaşadığım olaydan sonra ciddi bir güven sorunu oluştu erkeklere karşı. çok mutsuz ve umutsuzum. yalnız kalmak, yalnız bir hayat en büyük korkum. ailevi anlamda da geçmişte çok zor şeyler yaşadım...
tek istediğim güvende hissedeceğim, sevgi dolu bir yuva kurmaktı ama bu yaşa kadar olmadı. hep yanlış ilişkilerden yana yara aldım. bir yandan da toplum baskısı var; herkes 'evde kalmış' damgasını yapıştırıyor bir şekilde. psikolojik olarak çok yıprandım. evlenmek bu saatten sonra gerçekten imkansız mı?

herkese merhaba. geçenlerde açtığım konuda evlilik için görüştüğüm insanın hpv taşıdığından bahsetmiştim. bazı çekincelerim vardı sizin de yorumlarınız yol gösterici oldu ve bu riski almayarak ilişkiyi sonlandırdık. ama inanılmaz şekilde boşluğa düştüm.
32 yaşındayım. devlet memuruyum iyi bir işim var. artık aile kurmak, anne olmak istiyorum. fakat bu yaştan sonra nasıl olacak hiç bilmiyorum. son yaşadığım olaydan sonra ciddi bir güven sorunu oluştu erkeklere karşı. çok mutsuz ve umutsuzum. yalnız kalmak, yalnız bir hayat en büyük korkum. ailevi anlamda da geçmişte çok zor şeyler yaşadım...
tek istediğim güvende hissedeceğim, sevgi dolu bir yuva kurmaktı ama bu yaşa kadar olmadı. hep yanlış ilişkilerden yana yara aldım. bir yandan da toplum baskısı var; herkes 'evde kalmış' damgasını yapıştırıyor bir şekilde. psikolojik olarak çok yıprandım. evlenmek bu saatten sonra gerçekten imkansız mı?
Hayır neden geç olsun nasibin ne zaman geleceği belli olmaz. Size evde kalmış diyen geri kafalılardan uzak durun ciddiye alınacak insan değiller

34 yasindayim, yeni evleniyorum
hayatimdaki insanla (oncesinde bir tanisikligiz takilmamiz oldu ama) 32 yasinda sevgili oldum.
hic de gec degil. sen hayatini yasamana bak 😇 enerjini yüksek tut
olacaksa en iyisi olsun. sakin "ay yalniz kalmayayim" diye icinin almadigi insanlara şans verme.
hala genciz hala çitir

46 yaşındaki teyzem 4 gün önce evlendi

34 yasindayim, yeni evleniyorum
hayatimdaki insanla (oncesinde bir tanisikligiz takilmamiz oldu ama) 32 yasinda sevgili oldum.
hic de gec degil. sen hayatini yasamana bak 😇 enerjini yüksek tut
olacaksa en iyisi olsun. sakin "ay yalniz kalmayayim" diye icinin almadigi insanlara şans verme.
hala genciz hala çitir
Yabancı sevgilinizle mi evleniyorsunuz merak ettim görüyordum konularınızı ☺️

Evde kalmak varmı hala ya .Vay bir adım gidememişiz esprisi vardı bunun nerede kalalım başka diye.Evlenmek evli kadın olmak ne demek seçilmiş olmak sevgiye layık olmak mı eee ozaman bu kadar ağlayan mutsuz kadın niye var .Yada her yuva iyimi bekarligini deli gibi arayan dolu .Ben hep yuva dediğin insanın huzurlu olduğu yerdir derim bunu hissetmek lazım.Ben güvenmiyorum evlilik denilen şeyin ölümsüzlüğune dışardaki gireyim içerdeki çıkayım peşinde .Çok azı iyi çok çok azı gerçek evlilik.Bence düşüncenizi güncelleyin.Hayattaki tek başarısı evlenmek olan biri evde kalmış der.Bu kadar sığ insanların yaşayabilmesi bile garip geliyor bana hayattda muaffak olduğu özelliğe bak çok komik ama cidden .İki kolu olsun yeter kafasinda olan her insan hemen evlenebilir.Demekki bu kafada değilsiniz istediğiniz gibi biri cikmadiysa mutsuz olmak yerine bunu tercih ettiyseniz diğer evde kalmış lafını telaffuz etmeye utanmayan kendisini statü atlamış sayıp geceleri gizlice ağlayıp kocasının zerre değer vermedigi hayali evliliklerin hayalet kadınlarına donusmediginiz için çekememezliklerine verin

Hpvli adamla evlenip 35te ölürsen ne anlamı var ki? Yumurta dondur şartlarına bak oluyorsa. Sonra kafan rahat olur

Şimdi biz size geç desek evlenmeyecek misiniz? 80 yaşındakiler evleniyor, evlenmenin yaşla ilgisi yok.

Kendinizi 80-90'lı yıllarda 16-17 yaşında evlenmiş annenizle ve çevrenizle kıyaslamayı bırakın. Ya da lise biter bitmez evlenen sınıf veya mahalle arkadaşlarınızla. Yeni nesil olarak bu kıyası bırakmadıkça mutlu olamayız. Bir kadın olarak okuyup çalışmayacaksan zaten evlilik dışında yapacak bir şey kalmıyor. Çoğu çok düşünmeden genç yaşta evleniyor, birinci çocuk-ikinci çocuk şeklinde hayatları ilerliyor. Burada kimseyi kırmak istemiyorum, ev hanımı olarak çok üretken kadınlar var ama size evde kaldı damgası yapıştıracak tipler çoğu kez ömürlerini bu sıkıcı eksende tamamlıyor. Düşünmeden, üretmeden, başkasının parasına ve kaynaklarına bağımlı olarak. Hayatlarının odak noktası koca, çocuklar, dedikodu.
Bir devlet memuru olarak hayatınızı bu insanlarla kıyaslamanız sizin hatanız. Emeğinizin ve başarınızın kıymetini bilmiyorsunuz. Kendinizle gurur duyacağınıza saçma kişilerin fikirlerini baz alarak yaşlı komşu teyze kafasında yaşıyorsunuz.
Evlenmek istemek yada genç evlenmek istemek kötü bir şey değil. Bu şekilde düşünerek ancak bu şekilde düşünen bir erkeği çekersiniz. Üstte demişsiniz ya kötü erkeklerle karşılaşıyorum, bunun sebeplerinden biri bu.

Evlilikte kriter olması gereken yaş değil, olması gereken doğru insan olmalı sadece.
28 yaşındayım 4,5 senelik evliyim ben evlenirken normaldi şimdi erken evlenmişsin diyorlar. Şu son 5 senede bi zaman bükülmesi mi oldu ne oldu bilmiyorum şimdi banada öyle geliyor. 23 yaşında üniversiteye giden kuzenime bakıyorum ben bu kadarken nasıl nişanlandım diyorum.
Nesil eski nesil değil , eskiden 30 daha bi kadın kadındı şimdi 30-35 arası 25-30 gibi oldu

Evlenmek için evlenmeyin eğer öyle yaparsanız evli ,mutsuz ,gelecekten umutsuz kadınlar kervanına katılırsınız ve ömrünüz boşa gider.Gezin ,tozun bu bekarlığın, özgürlüğün tadını çıkarın,parlayın,çevrenize ışık saçın elbet ışığınızı görüp etkilenen olacaktır.Ölü balık gibi gezerseniz ancak fareler dadanır.....

Back
X