Premature Bebekler 33 haftalık erken doğum yaşayan

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

melek411

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
1.221
1.001
133
mrb. 33+3 haftalık hamileim.hastaneden bugün taburcu oldum 2gün kaldım.erken doğum riskim var. sancılar ve karın sertleşmesiyle gitmiştim.ciğer geliştirici iğne ve doğum geciktirici yaptılar. ayrıca nidilat hap içiyorum günde 3 tane. ve fazlakalkamıorum.karnıma sancılar girior. nst de sancılarım çıkıor .erken doğumdan çoook korkuorum.sizce bu haftalar doğum yapsam bebeğimin durumu nasıl olur. bebeğim şuan 2.250 gr boyu 46 cm.cvplarınızı bekliorum

mrb. 33+3 haftalık hamileim.hastaneden bugün taburcu oldum 2gün kaldım.erken doğum riskim var. sancılar ve karın sertleşmesiyle gitmiştim.ciğer geliştirici iğne ve doğum geciktirici yaptılar. ayrıca nidilat hap içiyorum günde 3 tane. ve fazlakalkamıorum.karnıma sancılar girior. nst de sancılarım çıkıor .erken doğumdan çoook korkuorum.sizce bu haftalar doğum yapsam bebeğimin durumu nasıl olur. bebeğim şuan 2.250 gr boyu 46 cm.cvplarınızı bekliorum
Merhabalar
33+3 tamda dogum yaptıgım hafta ve gun
kizim su anda 15 aylik dünyalar tatlisi bisey..33+2 de Dr kontrolum vardı 2300 çıktı ve gayet mükemmeldi hersey ertesi aksam aniden kanamam başladı soluğu dogumhanede aldık gece 22:15 de sezeryanla 2350 gr 44 cm doğdu minik kizim solunum sıkıntısı vardı ve 18 gun kuvozde kaldı çünkü onceden ciğer geliştirici olmadık erken dogum riskim yoktu
dogum başladığı kanamanın durdurulmadigini ve ikimiz icinde hayatı tehlike olduğu icin acil doguma alındım yani bebisinde semde cok sanslisiniz onceden farkedilmis ve önlemlerinizi almayı basarmissiniz umarım 40 lari olmasada em azından 37-38 leri görürsün insallah sağlıkla alırsın kucagina bebisini
bu arada kizim cok kilolu değil annesine çekti ama yemesi emmesi mükemmel hala emziriyorum zekası motor gelişimi yasitlariyla yani 15 aylıklara aynı hata bazıları daha ılerde bile..cok hareketli anne aşığı mus kokulu cimcime bir kiz yani..
iyi dusun iyi olsun onunla konus senin duygularini hissediyor emin ol bide bol bol dinlen sol tarafına yat ve gerekmedikce kalkma lutfen kendini yorma..

Merhabalar
33+3 tamda dogum yaptıgım hafta ve gun
kizim su anda 15 aylik dünyalar tatlisi bisey..33+2 de Dr kontrolum vardı 2300 çıktı ve gayet mükemmeldi hersey ertesi aksam aniden kanamam başladı soluğu dogumhanede aldık gece 22:15 de sezeryanla 2350 gr 44 cm doğdu minik kizim solunum sıkıntısı vardı ve 18 gun kuvozde kaldı çünkü onceden ciğer geliştirici olmadık erken dogum riskim yoktu
dogum başladığı kanamanın durdurulmadigini ve ikimiz icinde hayatı tehlike olduğu icin acil doguma alındım yani bebisinde semde cok sanslisiniz onceden farkedilmis ve önlemlerinizi almayı basarmissiniz umarım 40 lari olmasada em azından 37-38 leri görürsün insallah sağlıkla alırsın kucagina bebisini
bu arada kizim cok kilolu değil annesine çekti ama yemesi emmesi mükemmel hala emziriyorum zekası motor gelişimi yasitlariyla yani 15 aylıklara aynı hata bazıları daha ılerde bile..cok hareketli anne aşığı mus kokulu cimcime bir kiz yani..
iyi dusun iyi olsun onunla konus senin duygularini hissediyor emin ol bide bol bol dinlen sol tarafına yat ve gerekmedikce kalkma lutfen kendini yorma..[/QUOT

tesekkur ederim cvpladığın için, ciğer geliştiriciiğne sayyesinde küvöze alınmaz belkide öleyse.. peki erken doğum yapmak çok sıkıntı getiriyor mu. kızını allah sana bağışlamış çok şükür, diliyorum allahtan benımkınıde bana sağlıklıca kavuşturur. küvöze girince ona dokunamamak çok endişelendiriyor beni

mrb. 33+3 haftalık hamileim.hastaneden bugün taburcu oldum 2gün kaldım.erken doğum riskim var. sancılar ve karın sertleşmesiyle gitmiştim.ciğer geliştirici iğne ve doğum geciktirici yaptılar. ayrıca nidilat hap içiyorum günde 3 tane. ve fazlakalkamıorum.karnıma sancılar girior. nst de sancılarım çıkıor .erken doğumdan çoook korkuorum.sizce bu haftalar doğum yapsam bebeğimin durumu nasıl olur. bebeğim şuan 2.250 gr boyu 46 cm.cvplarınızı bekliorum[/QUO

merhaba bende 32 haftalık bebeği olan bir anneyim..bende ilk sancıyla gittim ve o gün sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım.ama bebeğim 1 680 gr dı sağlıklıydı ve 1 aya yakın hastanede küvezde kaldık ve çıktık şuan da 3 buçuk yaşında ve çok şükür sağlıklı. korkma bence dinlen heycanlanma çünkü ben o anda heycanlandım tansiyonum 18 e çıktı çok zor düştü .sakin ve rahat olmak kendini teselli etmek en güzeli .inşl bebeğini sağlıkla kucağına alırsın...

Merhaba öncelikle geçmiş olsun :) benim ablamda 2 hafta önce erken doğum yaptı 34 haftalıktı. Şuan bebek küvezde . Aslında çıkacaktı ama sarılık olunca çıkamadı . İnşallah sorunsuz çıkar . Sizinde inşallah sağlıkla ve vaktinde doğar :)

Merhaba,oncelikle gecmis olsun.Sakin korkma bebegin 2 kiloyu gecmis,2 kiloyu gecen bebekler daha az kaliyolar kuvezde.Bende 33.haftada dogum yaptim oglum 2.950 gr dogdu bir hafta sonra odemini atti ve 2.500 gr a dustu kilosu.12 gun kaldi cigerleri gelismedigi icin.Simdi 4 aylik masallah turp gibi :) Erken dogar diyede hiiiic uzulme,cunku erken dogan bebeklerin %85 i ustun zekali oluyomus ;) Rabbim evladini sana bagislasin insallah,sevgiler

32+5te bebeğim Dünya'ya geldi. 1800 gr ve 41 cm :) şimdi 12 haftayı doldurdu iyi gidiyor çok şükür. Moralini yüksek tut. İnşallah sonuna kadar bekler ama beklemezse de sıkıntılı bir dönem değil evvelAllah

Cnm ben 32 haftalık doğum yaptım 1.800 dü bebeklerim 6 gün küvezde kaldılar..ciğer geliştirici yaptırmıştım bende o çok önemli korkma bu saatten sonra doğsada bi sıkıntı olmaz Allahın izni ile..kolaylıklar

Back
X