33aylık oglumun bana bağımlılığı,nefes aldırmıyor 😪

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.437
208
Selam kızlar..
O kadar yorgunum ki ne yapacağımı bilemez halde bu günlerin geçmesini bekliyorum çaresizce.
Başlıkta belirttiğim gibi oğlum bana aşırı düşkün. Oyle ki evin içinde tuvalete gideceğim zaman bile pesimden gelir içeri girmesine hiç müsaade etmem bunu bildiginden ağlamaklı bir ses tonuyla veda eder bana (anne bay bay) der.
Sürekli peşimde. Gozleri üzerimde . Kipirdasam yerimden anne nereye diye sorar ve benden önce kapıya yönelir. Cok kez eline ayağına bastım veya düşürdüm yanlışlıkla çünkü hemen dibimde geziyor
10 aylik kardeşimiz var onu kiskaniyor ki bu beklediğim bir seydi. Bundan dolayı bir çok davranışını ve nazını alttan aldım kardeşine iyice kinlenmesin onu ayırdığımı dusunmesin diye. Kardesini uyutmaya götürürüm yine baya ağlar arkamdan gelir vedalaşıriz sanki uzak bir yere gidiyormuşum gibi.
Abisi bu kadar düşkün değildi bana öyle bağımlı yetiştirdiğimi düşünmüyorum.
Abisiyle de çok kavga ediyor vuruyor ona onu da kiskaniyor. Gecen buyuk oğlum sarıldı bana geldi elini ayırmaya çalışıyor o benim diyor. Ne yapacağım hiç bilmiyorum
Önerileriniz çok kıymetli. Şimdiden teşekkür ederim kızlar :KK37:

Son düzenleme:
Allah kolaylik versin iki bebekle cok zor. Buyuk olani krese verdiginizde azalir bagimlilik. Bende tek cocuk var,aynen anlattiginiz gibiydi, 3,5 yasinda krese baslatinca nefes almistim

Allah kolaylik versin iki bebekle cok zor. Buyuk olani krese verdiginizde azalir bagimlilik. Bende tek cocuk var,aynen anlattiginiz gibiydi, 3,5 yasinda krese baslatinca nefes almistim
Amin hepimize inşallah:) Bu arada bir de ilkokula giden abimiz var

Selam kızlar..
O kadar yorgunum ki ne yapacağımı bilemez halde bu günlerin geçmesini bekliyorum çaresizce.
Başlıkta belirttiğim gibi oğlum bana aşırı düşkün. Oyle ki evin içinde tuvalete gideceğim zaman bile pesimden gelir içeri girmesine hiç müsaade etmem bunu bildiginden ağlamaklı bir ses tonuyla veda eder bana (anne bay bay) der.
Sürekli peşimde. Gozleri üzerimde . Kipirdasam yerimden anne nereye diye sorar ve benden önce kapıya yönelir. Cok kez eline ayağına bastım veya düşürdüm yanlışlıkla çünkü hemen dibimde geziyor
10 aylik kardeşimiz var onu kiskaniyor ki bu beklediğim bir seydi. Bundan dolayı bir çok davranışını ve nazını alttan aldım kardeşine iyice kinlenmesin onu ayırdığımı dusunmesin diye. Kardesini uyutmaya götürürüm yine baya ağlar arkamdan gelir vedalaşıriz sanki uzak bir yere gidiyormuşum gibi.
Kardeşimin bebeği şuan aynı durumda.2 yaşına gelmek üzere.kardeimin yanından sadece uyurken ayriliyo oda yarım saat kadar.sonra ağlar yanına yayar öyle deliksiz uyur.
Geçen gün büyük yeğenim görüntülü aradı.yazik çocuk nasıl agliyo sakinlestirememis.ben konuşmaya çalıştım yok.meger kardeşim banyoya girmiş oda uykudan uyanmış.sadece 5 dk olmuş.
Bir dakika mutfağa gidemiyo.banyo tuvalet çok zor.bazen beni arar belki biraz oyalarsin diye.buyudukce düzelir derdim ama kendi kızım,büyük yeğenim hiç böyle değildi.bizde şaşırdık ne yapicaz diye.

İlgisiz kalıyor olabilir..kıyamam ya..arada büyüyor gibi bir izlenim oluştu.bol bol kucaklayın sevin öpün oyun oynamaya çalışın.10 aylık yavrunuzda varmış Allah yardımcınız olsun ne diyeyim zor.ama kizmadan travmatik şekilde olmadan güzelce atlatirsiniz inşallah bu günleri.

İlgisiz kalıyor olabilir..kıyamam ya..arada büyüyor gibi bir izlenim oluştu.bol bol kucaklayın sevin öpün oyun oynamaya çalışın.10 aylık yavrunuzda varmış Allah yardımcınız olsun ne diyeyim zor.ama kizmadan travmatik şekilde olmadan güzelce atlatirsiniz inşallah bu günleri.
Elimden geldiği kadar ilgileniyorum ama haklisiniz sanırım yetersiz kalıyor. Genelde abisi ile oynar. Bende eğitici oyunlar oynatırım. Malum virüs var evdeyiz daha fazla ilgi bekliyor. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim inşallah sorunsuz atlatırız:)

Şu dönemde 3 çocukla aynı evde olabildiğiniz için sizi tebrik ediyorum👏 Çocuk büyütmek zaten yeterince zorken sizde 3 tane var. Çok bunalmış olmalısınız ve son derece haklısınız.
Çocuk sizin ilginizi yeterince hissedemiyor olabilir. 10 aylık kardeşi olduğuna göre 2 yaş civarında sizi kardeşiyle paylaşmaya başlamış. Bunun kaygısını üzerinden atamıyor olabilir. Tavsiyem sadece o çocuğunuzla haftada iki gün birer saat parka bahçeye gidin sarılın, öpüşün, koklaşın. Onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin mutlaka faydasını görürsünüz.

Şu dönemde 3 çocukla aynı evde olabildiğiniz için sizi tebrik ediyorum👏 Çocuk büyütmek zaten yeterince zorken sizde 3 tane var. Çok bunalmış olmalısınız ve son derece haklısınız.
Çocuk sizin ilginizi yeterince hissedemiyor olabilir. 10 aylık kardeşi olduğuna göre 2 yaş civarında sizi kardeşiyle paylaşmaya başlamış. Bunun kaygısını üzerinden atamıyor olabilir. Tavsiyem sadece o çocuğunuzla haftada iki gün birer saat parka bahçeye gidin sarılın, öpüşün, koklaşın. Onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin mutlaka faydasını görürsünüz.
Virus iyice arttı basladigi günden beri 2 veya 3 tur parka götürdüğümuz :( Sadece ortancayi götürme sansim yok bırakacak kimsem yok kucugu ve abiyi. Hep beraber gidiyoruz gittiğimizde. Ama abimiz okuldayken küçük uyuduğunda vakit ayırıyorum ilgileniyorum. Bol bol sarılıp öpüyorum onu sevdiğimi söylüyorum. Normallesince bu söylediğinizi hafta sonu 1 günde olsa yapmaya calisicam. O zaman sadece ona odsklandigimi anlayıp eminim tatmin olur annesinin kuzusu :)

Kreşe vermeniz çözüm olabilir.
Yarım günle başlarsınız ilerleyen dönemlerde tam güne çevirirsiniz.
İlk okul 1.sinifa giden oglumu bu hafta itibariyle okula göndermeme kararı aldım. Cok fazla pozitif vaka var korkuyoruz haliyle. Okulda çok verimli geçmiyor farkındayım vakit çok kısıtlı. Kres su an için düşünmüyorum. Eminim ikimiz içinde terapi gibi olur inş normalleşelim göndermek istiyorum:)

Oğlum 2.5 yaşında tıpkı bahsettiğiniz gibi o da..Bütün ilgiler üzerinde olmasına rağmen böyle.. Çalışıyorum belki ondan bilmiyorum.Gece 1-2 kez rüyasında"anne neden gidiyorsun"diyerek vizirdadigi oldu.Yani ilgisiz desem ilgisiz de kalmiyor,isim de 09.30-13.30 arası..Geri kalanında evdeyim.Umarim düzelirler

Oğlum 2.5 yaşında tıpkı bahsettiğiniz gibi o da..Bütün ilgiler üzerinde olmasına rağmen böyle.. Çalışıyor belki ondan bilmiyorum.Gece 1-2 kez rüyasında"anne neden gidiyorsun"diyerek vizirdadigi oldu.Yani ilgisiz desem ilgisiz de kalmiyor,isim de 09.30-13.30 arası..Geri kalanında evdeyim.Umarim düzelirler
Ay umarım geçici bir bağımlılıktır. Yoksa cıldırıcam :eek:

Selam kızlar..
Abisiyle de çok kavga ediyor vuruyor ona onu da kiskaniyor. Gecen buyuk oğlum sarıldı bana geldi elini ayırmaya çalışıyor o benim diyor. Ne yapacağım hiç bilmiyorum
Ayy yerim onu "anne bay bay" mi diyor birde.. ya işin sakasi bi yana ama bu çocuk acı cekiyor demekki o kisa an icin bile. Bunun altında kaybetme korkusu yada baska bir sey olabilir. Pskologa gittiniz?

Benim de 34 aylık oğlum o şekilde.ama sizinkinden bir tık az.3 çocukla çok zor çok iyi anlıyorum sizi.en azından benim kızlarım büyüdü oğlumla ilgilene biliyorum.

Back
X