33aylık oglumun bana bağımlılığı,nefes aldırmıyor 😪

Selam kızlar..
O kadar yorgunum ki ne yapacağımı bilemez halde bu günlerin geçmesini bekliyorum çaresizce.
Başlıkta belirttiğim gibi oğlum bana aşırı düşkün. Oyle ki evin içinde tuvalete gideceğim zaman bile pesimden gelir içeri girmesine hiç müsaade etmem bunu bildiginden ağlamaklı bir ses tonuyla veda eder bana (anne bay bay) der.
Sürekli peşimde. Gozleri üzerimde . Kipirdasam yerimden anne nereye diye sorar ve benden önce kapıya yönelir. Cok kez eline ayağına bastım veya düşürdüm yanlışlıkla çünkü hemen dibimde geziyor
10 aylik kardeşimiz var onu kiskaniyor ki bu beklediğim bir seydi. Bundan dolayı bir çok davranışını ve nazını alttan aldım kardeşine iyice kinlenmesin onu ayırdığımı dusunmesin diye. Kardesini uyutmaya götürürüm yine baya ağlar arkamdan gelir vedalaşıriz sanki uzak bir yere gidiyormuşum gibi.
Abisi bu kadar düşkün değildi bana öyle bağımlı yetiştirdiğimi düşünmüyorum.
Abisiyle de çok kavga ediyor vuruyor ona onu da kiskaniyor. Gecen buyuk oğlum sarıldı bana geldi elini ayırmaya çalışıyor o benim diyor. Ne yapacağım hiç bilmiyorum
Önerileriniz çok kıymetli. Şimdiden teşekkür ederim kızlar :KK37:
Inan aynı şeyler benim kcuugum de 32 ayına girdi tek fark küçük kardeşi yok. Abisini asla bana yaklaştırmaz, hemen vurur, tuvalete giderim gelir arkamdan kapıları kapatır. Kapının önünde bekler gecede olsa bekler. Babasını bile yanıma yaklaştırmaz. Demekki normal şeyler bunlar büyüdükçe duzelecekler. Abiside düşkündü ama bu kadar değil. Hatta abisi anasinifina başladı üç gün sınıfta bende oturdum sürekli dönüp bakiyodu 4. Gün kapinin önünde oturdum öğretmeni benden zor ayırdı. Sanırım bırakıp gidecek korkusu yaşıyorlar bence öyle .

Benim kız 35 aylık , kardeşi de yok , kendisini hiç bırakmadım da ama o da böyle. Sanırım yapı meselesi bu. Temas bağımlısı kızım. Dediğiniz gibi ayağımın dibinde geziyor, kucağımda oturuyor, yanımda uyuyor. Gece eliyle beni arayıp buluyor uykuda bulamazsa uyanıyor hemen. Tuvalete gitmem aynı şekilde sorun, kapının önünde oturuyor. Sizin yazışınızdan sanki kardeşlerini kıskanıyor gibi bir hava olmuş ama sadece temas bağımlısı da olabilir.

Ayy yerim onu "anne bay bay" mi diyor birde.. ya işin sakasi bi yana ama bu çocuk acı cekiyor demekki o kisa an icin bile. Bunun altında kaybetme korkusu yada baska bir sey olabilir. Pskologa gittiniz?
Hasta olsalar aile hekimine götürmek için bile 2 kez düşünüyorum şimdilik pedagog yardımı almadık ama su salgın dönemi bitsin bağlılığı azalmazsa özellikle krese yazılınca da böyle devam ederse götürmeyi düşünebilirim. Bende kaybetme korkusu yaşadığını hissediyorum. 3.gebeligimde 2 hafta hastanede yattım ayrı kaldık o süreçte. Ama bu ayrılık öncesi de aynıydı bağlılığı sadece bir tik daha percinlemis olabilir bağlılığını.
Bende hiç kıyamıyorum anne bay bay deyince icim aciyor inanın. Uzun vadede çok yorucu oluyor bu durum ve bunalıyorum haliyle.
Öyle işte :deli:

Benim de 34 aylık oğlum o şekilde.ama sizinkinden bir tık az.3 çocukla çok zor çok iyi anlıyorum sizi.en azından benim kızlarım büyüdü oğlumla ilgilene biliyorum.
Arasında çok yas farki olsun istemedim. Bu yüzden erken bir hamilelik oldu. Tabi böyle olunca da hepsinin bazı konularda desteğime ihtiyacı var. Kendimi 3 e bölünmüş hissediyorum 🥲
Bende bir 10 yıl sonra rahat edebilirim sanirim :KK75:

Inan aynı şeyler benim kcuugum de 32 ayına girdi tek fark küçük kardeşi yok. Abisini asla bana yaklaştırmaz, hemen vurur, tuvalete giderim gelir arkamdan kapıları kapatır. Kapının önünde bekler gecede olsa bekler. Babasını bile yanıma yaklaştırmaz. Demekki normal şeyler bunlar büyüdükçe duzelecekler. Abiside düşkündü ama bu kadar değil. Hatta abisi anasinifina başladı üç gün sınıfta bende oturdum sürekli dönüp bakiyodu 4. Gün kapinin önünde oturdum öğretmeni benden zor ayırdı. Sanırım bırakıp gidecek korkusu yaşıyorlar bence öyle .
Hic bunu düşünmemiştim. Buyuk oğlum ana sinifina başladığında hiç zorluk yaşamadım ilk günden bıraktım geldim ve böyle de devam etti. Buyuk ihtimalle bizde sorun yasariz ana sınıfına başladığında. Bırakıp gideceğimi düşündüğüne bende eminim oyle hissettiriyor :(

Arasında çok yas farki olsun istemedim. Bu yüzden erken bir hamilelik oldu. Tabi böyle olunca da hepsinin bazı konularda desteğime ihtiyacı var. Kendimi 3 e bölünmüş hissediyorum 🥲
Bende bir 10 yıl sonra rahat edebilirim sanirim :KK75:
Benim büyük kızım 12 ,ikinci kızım 9 oğlum da 34 aylık.yaşları yamın olsa çıldırırdım sanırlm.zira tükendim artık.ben de bir kaç sene sonra rahatlarım o genleri dörd gözle bekliyorum.😊

Benim büyük kızım 12 ,ikinci kızım 9 oğlum da 34 aylık.yaşları yamın olsa çıldırırdım sanırlm.zira tükendim artık.ben de bir kaç sene sonra rahatlarım o genleri dörd gözle bekliyorum.😊
Bol sabır çektiğimiz bunaldigimiz günlerin mükafatı olacak o günler ins. :KK200:

bende tek cocuk var durum tam olarak böyle, kiskanacagi biride yok yani evde.
ve bu yapışık ikiz modunda yaşadigimiz hayat benide yoruyo maalesef 🤦 inşallah duzelir

Back
X