34+6 haftada 2 cm açıklık ve galiba nisanim geldi

Vildan_mina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2015
427
350
33
Dun kontrolum vardı ebe 2 cm acilmamin oldugunu söyledi 2 hafta daha bebek iceride kalsa iyi olur dedi.Solunum sorunlari yasayabilir demisti.
Aksamdan beri de karnimin alt tarafinda hafif sancilarim var biraz once de kirmizi-kahverengi bir leke geldi.Moralim.cok bozuldu daha 35. Haftaya bile girmedik

Acaba dogum basladi mi bir fikri olan ve bu durumu yasayanlar varsa yorumlarinizi alabilir miyim ?

Kasılmalarını sancılarını takip et bi de bebek karnının aşağısına inmiş mi ona bak
Ben de 31. Haftadayım 1cm açıklık var bi de geçen hafta yoğun bi kanamam oldu dr erken doğum riskin var dedi hep takipteyim sürekli vucudumu dinliyorum.

Kasılmalarını sancılarını takip et bi de bebek karnının aşağısına inmiş mi ona bak
Ben de 31. Haftadayım 1cm açıklık var bi de geçen hafta yoğun bi kanamam oldu dr erken doğum riskin var dedi hep takipteyim sürekli vucudumu dinliyorum.
Belirli bi sancim yok şimdilik hafif hafif bebek her zamanki gibi hareket ediyor.

Hemen hastaneye mi gittin kanaman olunca ? Benimki cok erken degil ya belki durdurmazlar dogumu.

Doktor istirahat ya da hastaneye yatis vermedi mi sana ?

Kanamanın olduğu ilk gün acile gittik tabi Kanamayı durdurdular ama kontrol için 1 gece hastanede kalıcaksın dediler sonra 2 gün sonra tekrar oldu bu sefer 1 cm açılma var dedi bi sürü nst yaptılar progestan verdi doğuma kadar yatıcaksın dedi vs :/ yatıyorum işte ilk hedef 32. Haftayı görmek :(
Ama dr 37 den önceki her doğum erken doğumdur 37 yi görmek isteriz dedi senin için de erken yani

Kanamanın olduğu ilk gün acile gittik tabi Kanamayı durdurdular ama kontrol için 1 gece hastanede kalıcaksın dediler sonra 2 gün sonra tekrar oldu bu sefer 1 cm açılma var dedi bi sürü nst yaptılar progestan verdi doğuma kadar yatıcaksın dedi vs :/ yatıyorum işte ilk hedef 32. Haftayı görmek :KK43:
Ama dr 37 den önceki her doğum erken doğumdur 37 yi görmek isteriz dedi senin için de erken yani

En azindan 36 haftalik olsaydım daha iyi olurdu.

Hayirlisi olsun canım inşallah 37. Haftayi tamamlariz hayirlisiyla

Sabah hastaneye giderim heralde leke geldigi icin artik ne yapilacaksa soylerler

Hastane cantam bile hazir degil daha 45 gun vardi normalde

Sorma ben de telaştan bebeğim için aldığım herşeyi yıkadım bugün ütülicem oturduğum yerde :) yavaştan hazırliim diorum
Geçen gün progestanı vajinal aldığım için çok akıntım oluyo ben onu suyum gelio sandım :D :)))))) bebek gelio diorum koşa koşa acile gittik bi yandan da tüh diorum hastane çantam yok napıcam :) hazırla sen de nolur nolmaz

Ya bu arada bu nişan olayını ben de araştırdım da senden gelen şey koyu kıvamlı sümüksü bişey miydi? Sıvı gibiyse nişan olmayabilir

Ya bu arada bu nişan olayını ben de araştırdım da senden gelen şey koyu kıvamlı sümüksü bişey miydi? Sıvı gibiyse nişan olmayabilir
Evet aynen koyu kivamli sumuksu

Diger cocuklarimda gordugumu hatırlamıyorum boyle birsey

Bende şimdi makineye atacagim bebegin kiyafetlerini.Hakkimizda hayırlısı ne ise o olsun inşallah

Oo sen tecrübelisin doğum yaklaşınca anne hisseder derler en azından nasıl bi his olduğunu biliyosundur içini ferah tut bugün doktora gittiğinde hadi doğuma bile deseler 35 iyi bir hafta :)

Oo sen tecrübelisin doğum yaklaşınca anne hisseder derler en azından nasıl bi his olduğunu biliyosundur içini ferah tut bugün doktora gittiğinde hadi doğuma bile deseler 35 iyi bir hafta :)
Oyle canim haklisin ama son dogumumun uzerinden 10 yildan fazla geçti herseyi unuttum sanırım :))

O zamanlar yasim kucuktu internet yoktu stres kaygi yoktu şimdi hersey daha zor daha karışık gibi :KK51:

Merhaba, 2 cm açıklık hazırlık kasılmaları sebebiyle de olabilir. Bazı gebeler son haftalarında 1-2 cm açıklıkla gezerler, bu doğumun başladığını göstermez. Diğer belirtilerle birlikte değerlendirilmelidir. Bunlar,
- düzenli ve ritmik bir şekilde gelen doğum dalgaları,
- suyun gelmesi,
- kanama şeklindedir.

Sizin durumunuz ne şekilde ilerledi, umarım bebeğiniz gelmek için beklemiştir?

Merhaba, 2 cm açıklık hazırlık kasılmaları sebebiyle de olabilir. Bazı gebeler son haftalarında 1-2 cm açıklıkla gezerler, bu doğumun başladığını göstermez. Diğer belirtilerle birlikte değerlendirilmelidir. Bunlar,
- düzenli ve ritmik bir şekilde gelen doğum dalgaları,
- suyun gelmesi,
- kanama şeklindedir.

Sizin durumunuz ne şekilde ilerledi, umarım bebeğiniz gelmek için beklemiştir?

Koyu kahverengi-kirmizi bir akıntı geldi gece kalktığımda ama devami gelmedi

Klinigi arayip sordum kanama artarsa ya da sancilar ritmik şekilde olursa gelin dediler

Karnimin alt taraflari kasiliyor sancı var ama duzenli degil

Yatiyorum ama surekli yatmam mi lazım?

Karin kasilmalari için ilac aldim.

Baska Ne yapabilirim erken dogum olmamasi icin acaba ?

Koyu kahverengi-kirmizi bir akıntı geldi gece kalktığımda ama devami gelmedi

Klinigi arayip sordum kanama artarsa ya da sancilar ritmik şekilde olursa gelin dediler

Karnimin alt taraflari kasiliyor sancı var ama duzenli degil

Yatiyorum ama surekli yatmam mi lazım?

Karin kasilmalari için ilac aldim.

Baska Ne yapabilirim erken dogum olmamasi icin acaba ?

Yatmak dışında sizin yapabileceğiniz başka bir şey yok.. Devam ederse, doktorunuz ilaçla müdahale edecektir. Umarım zamanında, sağlıkla kavuşursunuz.

Back
X