35-36 haftada dogum yapanlar

miss_katliam

Doruk'um
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
166
2
46
Karaman
Eger rabbim nasip ederse 35-36 hafta arasında mecburi sezeryan olucam.Aslında hiç istemesemde bebegimin erken dogmasını malesef mecburiyetten kabullenmek zorunda kalıyorum.Doguştan sol tarafta çift böbrek ve bebegin ters durması nedeniyle aşırı derecede büyüme .Götürebildigim yere kadar götürmeye çalışıyorum ama böbrek sancısı hiç birşeye benzemiyor.O yüzden erken alınması lazım bebegimin.Benim merak ettigim bu haftalarda dogum yaparsam bebegim ne gibi problemler yaşayabilir.Küvöze alınır mı acaba.Bu haftalarda dogum yapan anneler bilirler.Acaba bebegime birşey olurmu.Çok saglıklı maşşallah 31 haftada 1750 grmdı şuanda 33 haftadayız 2400 gr olmuş ama ne bileyim tereddütteyim.Bilgisi olanlar rica etsem paylaşabilirmler mi?

Canım ben daha önce de yazmıştım sana yanlış hatırlamıyosam.Ben 33+4'te doğum yaptım.2200 gr doğdu bebeğim.2000 gr üstü olduğu için ve solunum sıkıntısı olmadığı için küvöze girmedi.Bunun yanı sıra ben hastanedeyken zamanında ve 4000 gr doğan bebek solunum sıkıntısı nedeniyle bir süre küvözde kaldı.Yani buna ancak doğunca doktorlar karar verebilir.Ama 2000 gr üstüyse ve solunum problemi yoksa küvöze koymuyolar.Bu arada bana doktorum ciğer geliştirici iğne yapmıştı yanlış hatırlamıyosam sana da yapılmıştı o da baya etkili.Doğduktan sonra iyi ki erken gelmiş dedim bir an önce kavuştum :))) Seninkinin de kilosu gayet iyi haftan baya ilerlemiş inşallah sağlıkla kucağına alacaksın hiç endişelenme.Hayırlı doğumlar dilerim.

İnşallah bende senin gibi saglıklı bir şekilde kavuşurum kuzuma.İnşallahbir problem çıkmaz.Birde benim merak ettigim bakımı zor mu oluyor normal bebeklere göre.Özellikle nelere dikkat etmem lazım.Bilgilendirirsen beni çok sevinirim.

Benim de suyumun fazla olmasından dolayı 20. Haftamızdan beri bildigimiz
Erken dogum riskim var. 30. Haftamda 1 hafta hastanede yattım sancılarım
Yüzünden. Gecen hafta 1 gun yattım. Ve şimdi gene hastanedeyim müsaadede.
Su an 34+2 sata göre ama Dr 1 hafta ileri hesapliyor. Ocak 2 de de doğumum
Gerçekleşecek. Ayrıca bende gebelik şekeri çıktı 30 haftalıkken. İnsulin yapıyorum
Kendime günde 1 kez 6 doz. Rabbim hepimize kolay dogum sağlıklı bebisler nasip
Etsin.

Geçmiş olsun canım.Rabbim sagsalim kavuşmayı nasip etsin bebişine.

Mesajını yeni gördüm canım kusura bakma.İlk ay biraz zorlanabilirsin ama sonra alışıyosun.İlk ay tabi lohusa depresyonu uykusuzluk yorgunluk hepsi birleşince sinir stres tavan yapıyo.AÇıkçası ben giydirme alt değiştirme konularında pek zorlanmadım sanki kırk yıldır bebek bakıyomuşum gibi :)) Sadece yıkamak çok stresti.Kış olduğu için üşütecek diye ödüm kopuyodu.Annem çok yardımcı oldu bana.Ondan başka zaten yardım edecek kimse yok zaten.Ben çok aşırı korumacı davranmadım açıkçası.Ziyaretçi almadım bir süre doktorumuzun da önerisiyle ama onun dışında çok aşırı değildim.Mesela hiç şapka takmadım evde kış olduğu halde.Sadece banyo yaptırdığım zaman taktım.Hijyene tabi çok dikkat ettim ama her kucağıma almadan önce elimi yıkamadım.Okuyorum da evde maskeyle dolaşan bebeği kucağına almadan her seferinde dezanfekte olan..vs Bu kadar titiz olursan en ufak bir mikropta hasta olur.Mutlaka temizliğe dikkat etmelisin ama öyle abartmadan.Bir de ben hep sütümü sağıp verdim ilk hafta kilo almadı ve sarılığı vardı onun için emziremedim.O çok zorlamıştı beni.Sürekli süt sağ biberon yıka.Gecenin bi körü sağ yıka steril et...Belki senin sağmana gerek kalmaz güçlü güçlü emer inşallah.Aklıma gelenler bunlar sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım.İstersen özelden de mesaj atabilirsin daha çabuk görürüm.
Zorluk kısmı biraz da sana bağlı aslında.Sen ne kadar rahat olursan herşey o kadar kolay olur.Tahmininden daha kolay olacak sıkma canını.Zaman o kadar çabuk geçiyo ki inanamıyo insan şu an o minicik hallerini çok özlüyorum.Çok çabuk toparlanıp yakalıyolar yaşıtlarını.İnşallah sen de sağlıkla alacaksın bebeğini kucağına hiç stres yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…