arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var.35 yasindayim.17 haftalik hamileyim.ikili ve uclu tarama testlerim iyi cikti.dusuk risk yaziyor..ancak testler iyi ciksa bile yasimdan dolayi ileri yas hamileliklerinde risk oldugu soylendi.amniyosentez kesin tani koyuyor.doktor karari bana birakti..sizce testlerim iyi ciktigi halde amniyosentez yaptirmalimiyim
35 yas ve ustu hamileler yaptirdiniz mi siz.hemen karar vermem lazim.bu icinde bulundugum haftalar yapiliyomus....yardim lutfen
Artık kadınlar 30 da anca evleniyor iki çocuk doğursa 35 ve üstü mutlaka hamile kalıyor. Gereksiz bir riske girmek senin ki. Annem 40 yaşında doğurdu çok şükür sağlıklı . 18 yaşında gebe olup bebeği engelli olanlarda var .
Kesinlikle yaptırma bebeğini riske atma evlat sahibi olmak kolay değil kimsenin garantisi yok zaten hepimiz Allah'a emanetiz tevekkül ediyoruz
O ne takdir ettiyse hayırlısı odur...
Kimilerine risk var denilip doğumda sağlıklı yavrular dünyaya geliyor
ama boşuboşuna kadınların hamileliklerini zehir ediyorlar işte...
Sonuç temiz çıksada çıkmasada farzetki yaptılar müdehale edemezlerki ee ne anlamı kaldı aldırmayacağına göre en doğrusu tevekkül edip Allah'tan gelene razı olmak..
o kadar mutsuzum ki aklimin bir kosesinde hep acaba yaptirmaliyim mi diyorum doktorum karari vana birakti.ama ben doktora soyle sordum ben sizin kiz kardesiniz olsam ne yapardiniz ozaman amniyosentez yapardim diyo.doktorum cok basarili docent doktor.ikili uclu testler iyi cikipta sendromlu dogan cocuklar oldugunu soyledi.okadar hayati mesele de o kadar kararsizim ki
o kadar mutsuzum ki aklimin bir kosesinde hep acaba yaptirmaliyim mi diyorum doktorum karari vana birakti.ama ben doktora soyle sordum ben sizin kiz kardesiniz olsam ne yapardiniz ozaman amniyosentez yapardim diyo.doktorum cok basarili docent doktor.ikili uclu testler iyi cikipta sendromlu dogan cocuklar oldugunu soyledi.okadar hayati mesele de o kadar kararsizim ki
Merhaba...Ben de bugün ikili tarama testi sonucumu öğrendim yaş riski çok düşük çıkmış amniyosentez yaptırıp yaptırmama kararını doktorum bana bıraktı kaldı ki kendi hamileyken ben de çıkan değerin daha yükseğini çıktığını söyleyip ben yaptırmadım dedi....Çok kararsız kaldım içimin rahat etmesi için yaptırmalı mıyım ???????