Premature Bebekler 37 haftalık bebegimi dogurmak zorundayım KORKUYORUM....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar suanda hastanedeyim ve herşey cok iyi ben iyiyim bebegim cok iyi.. kuveze falan alınmadı. herşey yolunda emiyruz uyuyoruz allah izin verirse yarın taburcuyuz. bana destek olan tüm arkadaşlarıma binlerce kez teşekkürler. allah kimeyi darda bırakmasın.

Hadi hayırlı olsun canım, çok sevindim. Bak korkulucak hiçbişey yokmuş ,gördün mü. Bir ömür mutlu sağlıklı olsun bebişin inşallah. :) Oyyy bitane daha doğursam mı neee :) hemencecik büyüyolar.O yüzden zamanın kıymetini iyi bil :D

çok sevindiiim..Allah analı babalı büyütsün inşallah..bak korkuların boşunaymış...keyfini çıkar minnoşunun..:emir_bebek:

arkadaşlar suanda hastanedeyim ve herşey cok iyi ben iyiyim bebegim cok iyi.. kuveze falan alınmadı. herşey yolunda emiyruz uyuyoruz allah izin verirse yarın taburcuyuz. bana destek olan tüm arkadaşlarıma binlerce kez teşekkürler. allah kimeyi darda bırakmasın.

Canim cok sevindim senin adina. Rabbim saglicakla büyütmeyi nasip etsin. Allah im anali babali büyütür, Insallah.

Merhaba arkadaşlar,
37 haftalık hamileyim. pazartesi günü gittigim kontrolde bebegimin göbek kordonundan yeteri kadar beslenemedigini ve yüksek risk gebelik durumu oluştugunu ögrendim. öyle üzgünüm ki 30 eylül cuma günü sezeryanla bebegimi alıcaklar 4 tane igne vuruldum akcigerlerinde bir problem olmasın diye. 2 gecedir uyuyamıyorum. karın cevresi küçükmüş 10 günde sadece 5 günlük büyüyebilmiş. doktorum anne ben burda hiç rahat degilim diye alarm veriyor bize diyor. 37 haftalık olmasına ragmen sadece 2300 kg olabilmiş. çok korkuyorym. küveze alınırmı diye sordugumda hiç belli olmaz dogum sırasında ne olacagı dediler.
arkadaşlar buna benzer bişey yaşayan varsa lütfen içimi rahatlatacak bişeylere ihtiyacım var....
:14:

Hiç korkma arkadaşım ben 35,5 haftalık dogum yaptım.Küveze bile girmedi.Hemde bundan 10 yıl önce.2.640 gram doğdu.Seninkide öyle olur inşallah sıkıntın olmaz.

canım bende 36,5 haftalık doğum yaptım .hemde hemen alınması gerekiyodu. hast. gittiğim gün sezeryana alındım. oğlum 2300 gr doğgu. ama ne küveze girdi ne başka bişey. ama anne karnında mikrop kapmış olabilme ihtimali yüzünden 3 tane antibiyotik vuruldu.
1 ayda 1.700 gr aldı maş. küçük doğan bebekler daha çabuk büyüyolar :))
hem 37 hfta erken değilki. içini ferah tut. premetüre kategorisine bile girmiyo 37 haftalık doğan bebekler

Son düzenleme:
allah uzun ömürler versin ikinize de :)
böyle olaylar cidden benim biraz daha umutlanmama sebep oluyor hayat konusunda. insan aslında bi çok derdin ne kadar önemsiz olduğunu farkediyor. musmutlu bir hayat dileğiyle :):71:

Merhaba arkadaşlar,
37 haftalık hamileyim. pazartesi günü gittigim kontrolde bebegimin göbek kordonundan yeteri kadar beslenemedigini ve yüksek risk gebelik durumu oluştugunu ögrendim. öyle üzgünüm ki 30 eylül cuma günü sezeryanla bebegimi alıcaklar 4 tane igne vuruldum akcigerlerinde bir problem olmasın diye. 2 gecedir uyuyamıyorum. karın cevresi küçükmüş 10 günde sadece 5 günlük büyüyebilmiş. doktorum anne ben burda hiç rahat degilim diye alarm veriyor bize diyor. 37 haftalık olmasına ragmen sadece 2300 kg olabilmiş. çok korkuyorym. küveze alınırmı diye sordugumda hiç belli olmaz dogum sırasında ne olacagı dediler.
arkadaşlar buna benzer bişey yaşayan varsa lütfen içimi rahatlatacak bişeylere ihtiyacım var....

hiç kafana takma benim canım oğlumda 37 haftalık doğdu gününden 17 gün önce 3.5 kiloydu. sezeryan olacaktım evde sancılarım başladı suyum patladı ve oğlişim dua et bol bol şuan 5.5 yaşında ve bende ikincisine hamileyim.......rabbim kucağıma almayı nasip etsin...tabi senin bebişinide....

Merhaba arkadaşlar,

bende ikizlerimi 36+3 te doğurdum.ciğer geliştirici iğne de vurulmadım.çok şükür sağlıklı doğdular.niye haftan iyi olmasına rağmen vurulacak ki ?
birde ölçümlere çok takılma denilene göre 18. hafta dan sonra gerçek sonuç vermiyormuş.

benim bebeklerimin birer hafta geri idi.haftalar ilerledikçe hem uyluk kemikleri oğlumun iki kızımın üç hafta geri çıktı hemde göbek çevreleri 18.haftada birer hafta geri idi haftalar ilerledikçe iki üç hafta geri çıkmaya başladı.halbuki 18. haftaya kadar bir hafta ileri idi gelişimleri ve son haftaya kadar da öyle idi uyluk ve göbek çevreleri hariç.

üzülme gelişimi haftalarca geride olan bebekler var.

Merhaba arkadaşlar,
:KK14:
Bende 37 haftalık dogum yaptım bebegim küvezde 3gundur cigerleri gelişmemiş

selam bayanlar ben filiz aranıza yeni katıldım arkadaşım 37 haftalık hamilesin ve korkuyosun.ben 36 haftalık hamileydim bebeğim çok aşadaydı ve zayıftı 2cm açılma vardı dr gittiğimde apar topar doğuma aldılar normal doğuramayınca sezaryenle doğum yaptım (epidural sezaryen tavsiye ederim sanada) bebeğim doğdu ve ağlamadı mosmordu ve minicikti.hemen küvöze aldılar inanki yaşaması bile mucizeydi 2800gr doğdu.1hafta kaldı küvözde taburcu olduğunda 3200gr dı.ve şu anda 6 aylık ve Allaha şükür son derece sağlıklı.küvözde kalan bebekten korkma inan ki öyle bir gelişiyor ki maşallah.hiç kendini sıkma inan ki büyüttüğün kadar zor değil.Allah sağlıkla hayırlı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah.:KK71::KK71::KK71:

Back
X