Premature Bebekler 37 haftalık bebeğimin kilosu 2 kilo ble değil.

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

inci61inci

Azra'm tatlı kızım geliyo
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
2.822
23
118
36
Antalya
Kızlar merhaba.

Bebeğimin kilo alımı yavaşladı. 2 kiloya yaklaşık ama 2 kilo bile tam değil . Üzülüyorum ama biraz da düşününce halime şükrediyorum. Çok şükür sağlığı yerinde bebeğimin.Artık doktor bekletmek istemiyor. Perşembe veya cuma günü bebeğim doğacak.

Usg de nefes alıp veriyordu. Doktor güzel ciğerleri gelişmiş dedi. Tam emin olalım ona göre, bebeği doğurtalım dedi.

5 günüm kaldı.

Küvöze girmez dedi. Ama acil birşey olursada koyarız dedi.

Kafamda bisürü soru var. Küçük oldugu için emmesi zor mu olur ?

Süt sağma makinesi, biberon almalımıyım ?

İnşallah sağlıklı bi şekilde kucagıma alırım.

Kızlar merhaba.

Bebeğimin kilo alımı yavaşladı. 2 kiloya yaklaşık ama 2 kilo bile tam değil . Üzülüyorum ama biraz da düşününce halime şükrediyorum. Çok şükür sağlığı yerinde bebeğimin.Artık doktor bekletmek istemiyor. Perşembe veya cuma günü bebeğim doğacak.

Usg de nefes alıp veriyordu. Doktor güzel ciğerleri gelişmiş dedi. Tam emin olalım ona göre, bebeği doğurtalım dedi.

5 günüm kaldı.

merhaba, öncelikle allah bebeğini sağlıcakla dünyaya getirmeni nasip etsin.bebein doğum haftası çok iyi, 3aydan fazla bebeği hastanede kalmış bir anne olarak tecrübelerime dayanarak söylüyorum, bebeğin kilosunun az olması hiç mühim değil, önemli olan doğum haftası çünkü gelişimini tamamlaması önemli, yani az kilo da olsa gelişimi tamamladıysa sorun yok, küveze bile gerek kalmıyor.Özellikle de ciğerleri sağlamsa hiç korkma, hemencik alıverirsin kucağına.Eğer doktorun biraz pimpirikliyse belki bir kaç gün küveze koyar,1 gün bile 1 ay gibi geliyor insana ama sen daha hastaneden çıkmamış olursun o günlerde de diye düşünüyorum.
benim bebeğim eve geldiğinde 1580gr.dı ve gayet güzel emiyordu.Emme refleksine bağlı yani, küçük olmasına değil.o konuda da için rahat olsun.Süt sağma makinesini herşeyi normal olan anneler de alıyor artık, fazla sütünü depolamak için.İstersen al ama ben senin yerinde olsam bebeğin emmesini, süt miktarımı görür ona göre alırım,philips avent bu konuda en iyisi tavsiye ederim.Biberonda aynı şekilde, duruma göre bakarsın, eczanede bile satılıyor, hemen alıverirsin ihtiyaç halinde.Allah seni de bebeğini de korusun, yardımcınız olsun

Kızlar merhaba.

5 günüm kaldı.

"sağlıkla kavuşun inşallah. sen moralini sağlam tut en önemlisi bu. sütünü de bu etkileyecek senin bebeğe bakabilme kapasiteni de.

biberon ve pompa artık herkesin eve aldığı şeyler hep bebeğin yanında olsan bile, sadece çalışan anne için değil. süt o kadar kıymetli ki onu her an bebeğine verebilmelisin.

iyi bir pompa ve doğru biberonla bebeğine katı gıdalara başlayana kadar kesintisiz anne sütü verebilirsin.

şu an en iyi diyebileceğim pompa biberon ikilisi aventte bence. natural biberonu var aventin yenidoğan uçlu olan, en ufak boy onu verebilirsin, onun emzik ucu ufak olduğu için kolaya yani biberona alıştırmıyor. istersen camı da var. aynı anne memesi gibi, çekişi dokusu boyu ve koliğe karşı da çok etkili. bir de natural pompa var yine aventin bence en iyi çekiş gücü şu an onda, üstelik sessiz ve hiç acıtmadan sağıyor ki bu acıtmama meselesinin önemini ancak hayırlısıyemzirmeye başladıktan sonra anlayabilirsin. göğüs hassas ve ilk zaman emzirmek kolay değil ama bebeğin için emzirmek zorundasın. hepimiz yaşadık bunu. natural pompayı pek çok yerde indirimde de bulabilirsin. al koy bunları eve bence, hazırlıklı olmuş olursun. kolaylıklar dilerim canım, sağlıkla kavuşun inşallah."

Artık doktor bekltmk istemiyor ne demk? Dogum yaklastıysa sancın varsa gırersın doguma doktorlrın agzıyla dogum zamnı gelmemiş bebeklerınızı erkn getrmeyın dunyaya bence

Back
X