38. Hafta da plesanta yaslanmasi

Sahsultan1

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2015
154
10
13
39
Arkadaşlar dün doktor kontrolumuz vardi bebegimin kilosu 2786 gr çıktı doktor plesanta yaslanmasi olabilir perşembe tekrar gel bakalim dedi belki bebeği almak zorunda kalırız dedi böyle bir şey yaşayan oldu mu bebeklerinizin doğduktan sonra gelişimi nasıldı

Geçmiş olsun canım, böyle birşey yaşamadım ama korkma Allahın izniyle alırsın bebeğini kucağına. Son haftalardasın zaten artık..

Benim için doktorum aynısını söyledi o haftalarda. Sonra 39. Haftamda sancının gelmesi için ilişkiye gir ve eşin korunmasın, merdiven in çık. Yoksa suni sancı vermek zorunda kalıcam çok bekleyemeyiz bu durumda dedi. O gün ilişki oldu ve muhtemelen spermlerin etkisiyle sabahına suyum gelmeye başladı.1gün boyunca evde sancımı çektim ve sancılanırken dahi yürüyüş yapıyordum. Bir sonraki sabah yatışım yapıldı. Ama açılmam olmadı saatlerce ve en sonunda doktorum elleriyle rahim ağzını açtı. Vajinadan bahsetmiyorum...Içerden, rahim ağzından. Hayatımda yaşadığım en fazla fiziksel acıydı kendimi kaybettim o an.2 cm den 9 cm e çıktı açıklık o işlemle ve sonra 5 dk içinde doğum yaptım ama içersi çok yırtıldı ve hâlen sayısını bilmediğim kadar çok dikiş atıldı.

Diyeceğim şu ki beni öyle korkuttu doktorum fakat bence hala vakti vardı bebişimin.
40. Haftasını doldururdu çok rahat. Doktoru dinleyip ilişkiye girerek bu süreci başlatmasaydım keşke. Suyum geldi ama açılmam olmadı. Sanmıyorum ki zamanı gelmiş bir bebek doğacağı sırada açılma olmasın. Tavsiye yada akıl vermek haddime değil. Doktorunu dinle. Ama benim için aynı konu bu şekilde sonuçlandı. Bebeğim de maşallah subhanallah çok sağlıklı. Sadece doğum süreci zordu ve hâlen yanlış bir şey yaptığımıza inanıyorum bu yüzden. Plasenta 38 39. Haftasına gelmiş. Miyadını dolduruyor elbette normaldir böyle olması. Keşke o zaman korkup rahatça geçirebileceğimi düşündüğüm 1 haftamı daha atlatsaydım.

Dediğim gibi. Doktorunu dinle canım. Hakkında hayırlısı olsun inşallah...
Herkesin bünyesinin dolayısıyla tecrübesinin farklı olacağını unutma.
İnşallah çoookk kolay ve güzel anılarla dolu bir doğum sürecin olur. Allah yardımcın olsun inşallah...sevgiler...

Cnm Allah yardimcimiz olsun

Canım bende eylül ayında zorunlu spinal sezeryan la oğlumu dünyaya getirdim.37 haftalıkken plesanta,göbek kordonu yaşlanması ve hiç suyumun kalmaması nedeniyle mecburen sezeryan oldum.ama onun öncesinde normal doğumu çok istediğim için suni sancı aldım (9saat)ama ne yazıkki açılmam 2cmde kaldı.bu yüzden sezeryan oldum tam zamanında ameliyata alındım oğlumun hayatı tehlikeye giriyodu bunlara rağmen çok başarılı bi operasyon sonucu sağlıklı bi oğlum oldu.gelişimide maşallah çok iyi bi problem olmadı yani.ama burda en önemli nokta doktor canım. Doktorun dediğini mutlaka dinle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…