3lü tarama testi 1/250 den yüksek gelenler ama bebeği sağlıklı olanlar...

nazli0101

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
123
64
98
38
benim tarama testim 1/127 çıktı ... peki bu durumda riskli olanlar ve sağlıklı doğum yapanlar var mı , ben sıvı aldırmak istemiyorum... bekleyeceğim ama çok zor...

benim ikili testim 1/100 cikti.. amniosentez ve detaylik ultrason yaptirdim temiz cikti..

130 kişilik araba çekilişine girdiğini düşün arabanın sana çıkması ne kadar düşük ihtimalse buda öyle. Seninle aynı değerlerde olan 130 kadın arasında 1 tanesi down sendromlu doğmuş sence seninkininde doğması yüksek ihtimal mi? Bence boşa üzme kendini

ikili testim 1/600lardaymış.. ben bu testlerin hepsini farklı şehirlerde yaptırmak zorunda kaldım.. sonuçları da hep telefondan öğrendim.. en sonunda kendi doktoruma götürdüm sonuçları beni çok rahatlattı... ikili testimin temiz olduğunu söyledi, neden 3 lüyü yaptırdığımı sordu... bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi.. ve kendi çocuklarıma bunların hiç birini yaptırmadım dedi.. sadece moral bozar dedi... çok rahatladım ben bebeğimi sağlıklı bekliyorum ve detaylı ultrasona da girmeyeceğim şahsen... hiç biriyle ilgilenmiyorum ve bidaha da yaptırmayacağım

AMNİOSENTEZ YAPTIRDIN MI? NEREDE YAPTIRDIN? ZORMU?
izmir'de ozel cinarli hastanesinde yaptirdim.. yooo hicte zor olmadi, umdugumdan daha kolay gecti. Zaten aci filan pek hissetmiyorsun. Sivi alindiktan sonra, yarim saat bir saat dinlendiriyorlar.. zaten normal kosullarda siringanin deligi bir kac dakikada kapaniyormus. Dinlendikten sonra tekrar ultrasonla kontrol ediyor, herhangi bir kanama veya komplikasyon olusmu diye, ben ayrica toiletede ciktim kontrol ettim, alttan bir akinti veya kanama olmusmu diye, kuruydum. Sonrada eve gonderiyorlar 2 3 gun istirahat aldim ki doktor bir hafta demisti ben o kadar sure beklemek istemedim evde, herhangi bir durumda uzatirim dedim raporumu ama dusundugum gibi 2-3 gun yeterli oldu.
Doktor enfeksiyona karsi antibiotik veriyor, arti agri kesici.. agri kesiciyi hic kullanmadim..

Merhabalar
Ben ikili test yaptırdım ve trizomi 13/18 riski 1.50 cikti. Hamileligim zejir oldu resmen. Kiyafetlerini bilr aglayarak yikadin utuledim. Amniyo yaptirmadim ne gelirse rabbimden dedim. Sadece aurintili ultrasona girdim doktotum bebegin sapasağlam demisti. Ama yinede bi acaba vwrdi hep icimde. Sezeryan a aglayarak gittim. Kendime geldigimde ilk sorum oglum oldu. Narkozdan 45 dk sonra kendime geldim ve bebegimi dorene kadar agladim. Oglum simdi uc aylik ve tosun gibi maşallah. Demek istedigimbu test sadece olasilik ve cok araştırdım dogru ciktigi cok az hamilelik var. Ayrintili ultrason iyi cikiyosa uzmeyin kendinizi ve hamileliginizin tadini cikarin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…