Doğuma Hazırlık 3'lü tarama testi 🥺morelim 0

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

rabiahavinevinburak

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2022
24
6
1
29
Kızlar 3 lü tarama testi yaptı doktorum orta derece çıktı dedi. Galiba zeka testi oluyor bı anda karşılaşınca bu durummla o kadar derine giremedim. Karnında sıvı alınması lazım dedi. Kabul etmedim çünkü sonuç ne olursa olsun ben bu çocuğu doğuracağım. Keşke bu testi dahi yaptirmasaydim dedim ama bir kere ..Sormak istediğim bu testlerde yanılma payı oluyor mu böyle birşey ile karşılaşan varmı biraz bilgi alabilirmiyim 😭

Kızlar 3 lü tarama testi yaptı doktorum orta derece çıktı dedi. Galiba zeka testi oluyor bı anda karşılaşınca bu durummla o kadar derine giremedim. Karnında sıvı alınması lazım dedi. Kabul etmedim çünkü sonuç ne olursa olsun ben bu çocuğu doğuracağım. Keşke bu testi dahi yaptirmasaydim dedim ama bir kere ..Sormak istediğim bu testlerde yanılma payı oluyor mu böyle birşey ile karşılaşan varmı biraz bilgi alabilirmiyim 😭
Merhaba canım, benimde gebelik sürecinde ikili tarama testim de riskli çıktı sıvı alalım dediler kabul etmedim kesinlikle doğruluk payı çok düşük
Şükürler olsun dogum da yaptım maşallah sağlıklı oğlum

Merhaba canım, benimde gebelik sürecinde ikili tarama testim de riskli çıktı sıvı alalım dediler kabul etmedim kesinlikle doğruluk payı çok düşük
Şükürler olsun dogum da yaptım maşallah sağlıklı oğlum
İnsAllah kardeşim 😢piskolojim alt üst oldu. Rabbim hiç bir anneyi evladı ile sinamasn 🤲

Merhaba canım. Doktorun sana tam bilgi vermemiş sanırım ben sana doktorumun anlattığını anlatayım. Bu test tanı testi değildir. Yani riskli çıkınca bebeğin hasta demek olmuyor. İstatistiksel bir sayı verir sana sadece. Yani mesela der ki senin kan değerlerinle afp değerlerinle vs aynı değere sahip 250 kadından bir tanesinn bebeği sendromlu doğdu şeklinde. İçin gönlün rahat olsun bebeğinde bir şey var anlamına gelmiyor. Ha ben telaşlı biriyim garanti sonuç isterim diyorsan fetal dna yaptır %99 kesin sonuç verir. Basit bir kan testi fetal dediğim.
Allah sağlıcakla yavruna kavuştursun ❤️

Merhaba canım. Doktorun sana tam bilgi vermemiş sanırım ben sana doktorumun anlattığını anlatayım. Bu test tanı testi değildir. Yani riskli çıkınca bebeğin hasta demek olmuyor. İstatistiksel bir sayı verir sana sadece. Yani mesela der ki senin kan değerlerinle afp değerlerinle vs aynı değere sahip 250 kadından bir tanesinn bebeği sendromlu doğdu şeklinde. İçin gönlün rahat olsun bebeğinde bir şey var anlamına gelmiyor. Ha ben telaşlı biriyim garanti sonuç isterim diyorsan fetal dna yaptır %99 kesin sonuç verir. Basit bir kan testi fetal dediğim.
Allah sağlıcakla yavruna kavuştursun

Öncelikle çok sağol 😢 Allah razı olsun. Nerde yaplir bu dediğin Test peki özel hastanelerde mi ?
Firmalar yapıyormuş ama bizim maddi durumumuz iyi olmadığı için ben yaptıramadım. İstersen konu aç yaptırmış olanlar sana yol gösterirler nerde yapıldığına hangisinin güvenilir olduğuna dair

İnsAllah kardeşim 😢piskolojim alt üst oldu. Rabbim hiç bir anneyi evladı ile sinamasn 🤲
Hiç canını sıkma kuzum her şey Allahtan
Test sonuçları iyi çıkıp down doğan da var
Riskli deyip de sağlıklı olan o kadar çok ki bende çok yıprandım ağladım sonra dedim ki bunu veren rabbim şükürler olsun
Allah a sığınıp bol dua ettim

Öncelikle merhabalar bende 20 haftalık hamile bir anne olarak yazıyorum size ilk gebeliğim ilk heyecanimiz ve ilk göz ağrımız bana doktorum ikili test yapmadan direk 3 lü test yaptı ve 1:134 çıktı sonuç direk risk grubundasın karnından sıvı almamız gerek dedi çok soğuk kanlı bir şekilde özele gitmemize rağmen yoksa %50 gibi bir riskim olduğunu söyledi boğazım düğüm düğüm oldu o an dünya başıma yıkıldı sanki eşim beni teselli etmek için üzüntüsünü bile yaşayamadi herşey hayat bile durmuştu sanki benim için özel hastaneye gittiğimiz için o an sıvı alma işlemini yaptırmadan önce ailelerimizle görüştük ve başka bir doktora gittik tabi bu süreçte günlerim aglayarak ve acı cekerek geçti bu doktorda 5 boyutlu ultrasonla bakıp anormal hiç birşey görmediğini fakat ortada yapılan bir test var bebeği riske atamayız bu yüzden fetal DNA nipt yaptırmamin daha uygun olduğunu karından sıvı aldirirsam bebeğin poposuna ve bacağına iğnelerin batabilecegini küçükte olsa düşük riski olduğunu söyleyince nipt testi yaptırmayı kabul ettim tabi 1 hafta gibi bir süre sonuç bekliyorsunuz bu testte birden fazla kromozom hastalığa bakılıyor sadece down sendromuna değil beklemek çok yorucu ve zor geçse de şükürler olsun sonucumuz tertemiz geldi ve bebeğimiz sağlıklı bu testlerin doğruluk oranı ise %99 en azından bebeğinizi riske atmamış oluyorsunuz ve cinsiyeti hakkında da bilgi veriyor size doktorunuz girmediğim sayfa okumadığım yorum kalmadı çok acı çektim ama şuan size tavsiyem bu testi yaptırmanız olur benim gibi bu sorunu yaşayıp acı çeken annelerin yüreğine inşallah bir su serpilir

Back
X