Davranış Bozuklukları 4.5 yaşındaki oğlum herkese poposunu gösteriyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

firildakmerdane

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008
151
6
643
İstanbul
kızlar ne yapacağımı şaşırdım..parkta oynarken birden pipisini çıkarıyor tuvaletini yapıyor..kaç kere konuştuk..babası konuştu..ben konuştum..kızdık..ama ne yaptıysak bizi dinlemedi..ne desek inadına yapıyor sanki..bugünde kendinden büyük çocuklara poposunu gösterdi..artık dayanamadım parktan eve çıkardım bir kaçkere poposuna vurdum sinirle..bütün oyuncaklarını kaldırdım..şimdi içim içimi yiyor..dayanamıyorum onun öyle masum masum bakmasına...televizyonuda yasakladım..2 gün boyunca park,oyuncak,tv yok..yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlasın...Sizce ne yapmalıyım..nasıl davranmalıyım..verdiğim cezalar çok mu katı?

kızlar ne yapacağımı şaşırdım..parkta oynarken birden pipisini çıkarıyor tuvaletini yapıyor..kaç kere konuştuk..babası konuştu..ben konuştum..kızdık..ama ne yaptıysak bizi dinlemedi..ne desek inadına yapıyor sanki..bugünde kendinden büyük çocuklara poposunu gösterdi..artık dayanamadım parktan eve çıkardım bir kaçkere poposuna vurdum sinirle..bütün oyuncaklarını kaldırdım..şimdi içim içimi yiyor..dayanamıyorum onun öyle masum masum bakmasına...televizyonuda yasakladım..2 gün boyunca park,oyuncak,tv yok..yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlasın...Sizce ne yapmalıyım..nasıl davranmalıyım..verdiğim cezalar çok mu katı?

hiç onunla oturup bunu neden yaptığını konuştunuz mu?

size genel tavsiye eğer bir şey yaptıysanız geri dönmeyin ve geri adım atamayacağınızı düşünerek büyük cezalar vermeyin. hele şiddet içerikli asla:20:

cnm benim de yiğenim öyleydi, sürekli bir yerinin resmini çeker gösterirdi küçükken, kıza kıza o huyundan vazgeçirmiştik,

asla ve asla çocuğuna vurmanı tavsiye etmem ama park yasağı çok mantıklı bir karar,
baktın olmadı bir pedagogtan destek almanı öneririm

Kızım 4 yaşındayken eve yabancı gelince pijamasını indirip poposunu gösterirdi utancımdan kıpkırızı olurdum, 4,5 ay sürdü şimdi 7 yaşında babasının abisinin yanında atletle bile durmuyor, odasının kapısını iyice kapadıktan sonra giyiniyor

Vurman yanlis. Bu sekilde davranmasinin bir nedeni olmali gordugu izledigi birsey yada duydugu sozler. Ama bu davranisinin kesinliklessonucu olmali ki davranisinin yanlis oldugunu bilsin. 1 Gun parka goturme ve sebenin yaptigi davranis oldugunu soyle. Ama uzun uzun ve devamli bu konuyu acma ve sakin bagirma. O inatlasacaktir ama sen kararli ve net vesakin ol. Ertesi gun gtur parka eer ayni davranisi yaparsa hemen yaptiginin yanlis oldugunu soyle ve eve gotur yine ertesi gun parka goturme