4 aydır regl olamıyorum

egosumleo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2022
149
87
48
31
2010'dan beri adet görmeye başladım. Kendimi bildim bileli hep bi gecikmeli regl olmuşumdur. Ara ara 3 ay, 2 ay, 5 ay regl olmadığım dönemler oldu. Geçen sene benim için düzene giren adetim (her ay 10 gün gecikmeli de olsa) ekim ayının 18inde son reglimden beri hala regl olmadım. Evliyim ve hamile olabileceğimi düşündüm fakat belirli aralıklarla test yapmama rağmen hamileliğim negatif çıktı. Daha öncesinde POS teşhisi konulmuştu. Kendimi bildim bileli de kilolu biriyim. Şu an 90-95 arası bi kilodayım. Çocuk sahibi olmak istiyorum ve adet göremeden kalamayacağımı biliyorum çünkü yumurtlama olmayınca hamile kalmam imkansız. Hangi doktora gitsem hepsi kilo ver diyip geri yolladı. Kilo vermek dışında başka çözümü yolu yok mudur bunun? Ya da hamile kalmak için doktora ne diye gitmeliyim almam gereken takviye veya yapmam gereken bi şey var mı? Kilo vermek için diyete başladım fakat kadın doğum için asla randevu bulamıyorum. Napmam lazım lütfen bilen veya başına gelmiş biri bana açıklama yapabilir mi yardımcı olabilir mi? Çocuk sahibi olmak istiyorum

Canım bende sana aynı tavsiyeyi vericem üzgünüm. Kilo problemi olanlarda gebe kalabiliyor evet ama o kiloda gebe kalırsan hamilelikte de üzerinde eklenecek en azından bir 10 kilo verebilmeyi dene. Kilon rahatsızlığını da tetikliyor. İyi bir diyetisyene git. Metabolizmanı ölçerler. Doktor seni yönlendirecektir. Bence öncelikli problemlerini çözmelisin

Son düzenleme:
Pkos hastalarının kilo vermesi önerilir zaten, kilo verildiği gibi de adetler düzene girer ve böylelikle yumurtlama takibi daha kolay olur.
Ve hamileligin rahat geçmesi açısından da kilo vermek bence en dogru karar.
Yerinizde olsam öncelikle kilo vermeye odaklanırdım.

Bende de pco var, omrum boyunca cok kilolu olmadim ama birkac kilo bile fazlam olsa bu adet dongumu direk etkilerdi. Sizin en once yapmaniz gereken kilo vermek. Insulin direncinize bakildi mi? Insulin direnci vardir mutlaka ve o sebepten kilo vermeniz zorlasir. Bunun icin bir ilac yaziyorlardi, ben isim vermiyim simdi. Tekrar baska bir kadin doguma gidip bundan bahsedin isterseniz. Bir de bitkisel kurleri deneyebilirsiniz. Hormon duzensizligi icin testeredişli aslanpençesi cayi bende cok ise yaramıştı. Ama en en en once kilo vermek sart.

Metabolizmamı bilmiyorum ama insülin direncim olduğu için hızlı kilo veremiyorum çoğu insana göre daha yavaş ilerliyo bu süreç. Ama kilo vermem gerçekten şart teşekkür ederim

Kilo aldığım zamanlarda reglim çok durur benim zaten. Evlendikten sonra da yaklaşık 10-12 kilo aldım ve gayet (benim için yani) düzenli giden adet dönemim bi anda durdu. Bir an önce kilo vermem lazım anladım teşekkür ederim

Aynen insülin direnci var doğru o yüzden çok daha yavaş veriyorum kilomu. Ama şu an için de daha etkili bi yöntem yok malesef teşekkür ederim

Metabolizmamı bilmiyorum ama insülin direncim olduğu için hızlı kilo veremiyorum çoğu insana göre daha yavaş ilerliyo bu süreç. Ama kilo vermem gerçekten şart teşekkür ederim
Uzman yardımı alman şart canım. Bu şartlarda tek başına kilo vermen güç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…