4 aydır süren bir "ev arkadaşlığı"

Uyursever

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2020
23
16
3
32
Son çare olarak buraya yazmaya karar verdim. Çünkü artık ciddi olarak gel gitler yaşıyorum.... Eşimle ev arkadaşından farkımız kalmadı. İse git akşam gel beraber yemek ye sonra yat uyu aynen budur. Tamam pandemi sosyalleşme yok evet ama illa gezmek tozmak mi lazım? Elinde telefon yatana kadar instagram whatsap. Konuştuğu kişiler de kendisi gibi telefon bağımlısı insanlar. (ihanet KESİNLİKLE YOK EMİNİM BILIYORUM) Konuşmaya çalıştıgimda ise "gül gibi geçinip gidiyoruz işte" tepkisi ve ardından gelen günler süren küsme davranışı. Artık çok yoruldum. Aklıma ilk kez boşanma geldi bugün. Empati kurun ben ne yapayım kızlar?

Bunun kesin çözümü yok ama şöyle bir metod bulmuştum ben. Dedim ki ikimiz de telefona çok bakıyoruz, ben çok rahatsız olmaya başladım bundan. Haftada 1 gün bu olmadan vakit geçirsek nasıl olur? 1 günden kastım o gün sabah uyanmadan itibaren uyuyana kadar instagram vs yok. Ama arayana cevap verilebilir. Birlikte YouTube izlenebilir, film izlenebilir. Telefon eski tuşlu telefonlar gibi kullanılacak o gün. İnterneti kapalı olacak mümkünse(iş hayatı buna izin veriyosa)
Akşam 1 saat watsappa-mesajlara bakılabilir eğer problem olacaksa.

Bunu kabul ederse çok güzel bir adım olur. Kabul etmezse biraz daha gevşeterek uygulamaya çalışın. Sana masaj yapcam evde ambiyans oluşturcam falan diyin. Yükü üzerinize alın güzel ortamı sağlayın, mutlu olursa devamı için çabalayacaktır.

Bunun kesin çözümü yok ama şöyle bir metod bulmuştum ben. Dedim ki ikimiz de telefona çok bakıyoruz, ben çok rahatsız olmaya başladım bundan. Haftada 1 gün bu olmadan vakit geçirsek nasıl olur? 1 günden kastım o gün sabah uyanmadan itibaren uyuyana kadar instagram vs yok. Ama arayana cevap verilebilir. Birlikte YouTube izlenebilir, film izlenebilir. Telefon eski tuşlu telefonlar gibi kullanılacak o gün. İnterneti kapalı olacak mümkünse(iş hayatı buna izin veriyosa)
Akşam 1 saat watsappa-mesajlara bakılabilir eğer problem olacaksa.

Bunu kabul ederse çok güzel bir adım olur. Kabul etmezse biraz daha gevşeterek uygulamaya çalışın. Sana masaj yapcam evde ambiyans oluşturcam falan diyin. Yükü üzerinize alın güzel ortamı sağlayın, mutlu olursa devamı için çabalayacaktır.
Ben öğretmenim. Bu yüzden gün içinde çokça öğrencilerimle iletişime geçmem gerekiyor. Bende en az 3 4 saat telefona vakit ayırıyorum malesef ki.... Ama eşim boş vakit geçiyor iş vs. Dolayısıyla değil. Bunun bir benzerini önerdim zorunlu durumlar dışında telefonu bırakalım dedim saçmalıyorsun dedi. Yani kendisi bu durumdan gayet memnun anlayacaginiz. Asıl sorun da bu aslında

Televizyonu da kapatın telefonu da alın onun elinden sonra "hadi mutfağa gel kahve yapalım karşılıklı birer kahve içelim" deyin.. Bunu bir kere yaptınız diyelim ikincisine yine aynı şekilde telefonu alın elinden "hadi gel mutfağa mısır patlatayım sende içeçekleri hazırla film açalım" deyin.. Bunu da yaptınız diyelim üçüncüsünde yine telefonu alın elinden başka başka şeyler yapın işte anlarsınız ya😏🤪

Ben öğretmenim. Bu yüzden gün içinde çokça öğrencilerimle iletişime geçmem gerekiyor. Bende en az 3 4 saat telefona vakit ayırıyorum malesef ki.... Ama eşim boş vakit geçiyor iş vs. Dolayısıyla değil. Bunun bir benzerini önerdim zorunlu durumlar dışında telefonu bırakalım dedim saçmalıyorsun dedi. Yani kendisi bu durumdan gayet memnun anlayacaginiz. Asıl sorun da bu aslında
Cumartesi veya pazar da mı aynı şekilde çalışıyorsunuz?
Siz sürekli telefonla-bilgisayarla meşgulseniz onu suçlamayın bence. Sizin işiniz varsa o da oturup sizi mi izlesin:) vakit geçirmeye çalışıyodur kendince.
En azından 1 gününüzü ayırın. O kabul etmezse de kendiniz yapın.

Back
X