Sanirim bu meme reddi sorununu dibine kadar yasiyan nadir annelerdenim bende... hastane odasinda dogumhaneden geldik, refleks olarak annenin memesine yapisip cekmesi gerekiyor degil mi? Hayir! Ciyak ciyak bagiran, meme verecegim diye dogdugu gun tum gucuyle beni iten, agzini bile acmayan bir sipayla 5 ay suren bir emzirme savasimiz oldu! Emmemek icin yenidogan oldugu halde (sariligi da yoktu ustelik) 8-10 saat emmeden duruyordu, 10 saat sonunda emzirmek istedigimde yine beni itiyor ahzini kenetliyor hicbir sekilde kabil etmiyordu. Mama vermeyi denedik ayni seyi o zaman da yapti! Resmen beslenmeyi reddetti cocuk!
5 ay boyunca domalarak, uzerine abanarak, gezdirerek, fon makinasi esliginde, kavga dovus emzirdim. Mama hic denemedim dusunmedim cunku zaten cok gonullu emmiyor mamayi benden cok severse hic emziremem kaygisiyla savastim durdum. İnanin 5 ayda 1 kere bile kucagima alip emzirebilmisligim yoktur, gunde 8-10 beslenme seansi oldugunu varsayarsak hergun 8-10 defa savasiyorduk.
Hatta 3 kuzen ayni donemlerde dogum yaptik, emzirmek icin ucumuz de bir odaya gectik, hepsi emzirdi gitti biz bir yatarak, bir gezerek, bir domalarak o kadar cok bogustuk ki,onlarin ikinci emzirme saati geldiginde biz hala savasi bitirememistik...
Boyle kabus dolu gecen 5 ay... sonrasinda gorduk ki evladimin coklu gida alerjisi varmis, meme reddimizin sebebi buymus... simdi diyet yapiyorum, emme sorunumuz ortadan kalkti, ancak 3 aylikken ise donmek zorunda kalmak, isyerinde buzdolabinin olmamasi sebebiyle sagim yapamamak ve meme reddi sutumu epey azaltti. İsteyken ek gida ve mama, evde oldugum surelerde anne sutu ile simdilik devam ediyoruz.
Meme reddiniz uzun surerse alerji yonunden arastirin derim, ne kadar yipratici oldugunu cok iyi biliyorum