Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeğim emmek istemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Diş emzirmek için engel değil. Eğer engel olsaydı bebeklerin geneli 5-6 aylıkken memeden kesilirdi. Ama 2 yaşına kadar rahat emiyorlar..

Ben oğlum ısırdığı zaman çok tepki vermezdim çünkü onu oyun haline getirecekti. Beni deniyordu..
1-2 sefer canım yanana kadar ısırınca direk memeden ayırdım meme yok diyerek anladı yapmaması gerektiğini. 21 aylık hala ara ara yapar nabzımı yokluyor aklınca. Ama o dayanılmayacak bir acı değil emin ol..

Tecrubesizlik kokuyorum buram buram :)

Ama siz tecrübeli anneler anlattıkça daha bi rahatlıyorum . korkum bilmedigimden :halay::KK76:

Canım öncelikle sağlıkla kucağına al inşallah. Emzirirsin istedikten sonra, ve meme yarasından da korkma, Benim sütüm ilk zamanlar azdı, sürekli sağıyorduk, İnan çıkan süt yarı kan yarı süttü, meme ucu kanıyordu, hemşire aynen o şekilde içiriyordu sütümü.
Tabi ki kendi sütünü sür meme ucuna da, bunu hemşireler de söylüyor.
Bebeğimin gözü iltihap olduğunda da öyle yapmıştım..
Bu arada benim oğlum kendi isteğiyle bıraktı, ona rağmen keşke 24 ayı tamamlasaydı daha emseydi diyorum, o anları çok özlüyorum..
Sende sağlıkla büyüt inşallah :) :)

Amiiin inşallah canım insallahhh. Süt yeterli gelsinde başka birsey istemiyorum valla. Ama annem in tecrubelerine de güveniyorum. Süt damarların iyi kızım inşallah sütün yeterli gelecek dedi. Bakalim inşallah sutumu sagmak zorunda kalmam.
Biraz eski kafalı bi yapım var. O aletleri pek anlamıyorum ama bebeğim ile direk o teması kurmak istiyorum.
Teknoloji aramızdaki bağı golgelesin istemiyorum.

Tecrubesizlik kokuyorum buram buram :)

Ama siz tecrübeli anneler anlattıkça daha bi rahatlıyorum . korkum bilmedigimden :halay::KK76:

En iyi yaşayarak öğreniliyor kalıplara sokma zaten. Her bebek bir değil. Hepsinin karakteri farklı.

Bazı genel geçer şeyler vardır. Evin ısısı, mevsime göre nasıl giydirilmeli, kaç saatte bir emmeli, banyo ne kadar zamanda bir yapılmalı, gaz için ne iyi gelir, pişiğe ne yapmalı, ek gıda ne ile başlar, hangi ay neler yiyebilir gibi..
Onun dışında onunla öğreniyorsun bir çok şeyi..
Sen rahat olursan bebek de huzurlu olur. Gerginliği tahmininden daha çok hissediyorlar..

En iyi yaşayarak öğreniliyor kalıplara sokma zaten. Her bebek bir değil. Hepsinin karakteri farklı.

Bazı genel geçer şeyler vardır. Evin ısısı, mevsime göre nasıl giydirilmeli, kaç saatte bir emmeli, banyo ne kadar zamanda bir yapılmalı, gaz için ne iyi gelir, pişiğe ne yapmalı, ek gıda ne ile başlar, hangi ay neler yiyebilir gibi..
Onun dışında onunla öğreniyorsun bir çok şeyi..
Sen rahat olursan bebek de huzurlu olur. Gerginliği tahmininden daha çok hissediyorlar..

Iste tam bu noktada tecrübeli bi annem olduğu için daha cok sansliyim :D çünkü birçok şeyi annemden ogrenecegim. Dediğin gibi bazı şeyleri de içgüdüsel ne olduğunu anlamadan kendiligimden yapıyor olacağım.

Ne zor.ne uzun bi yolculuk. İnşallah iyi bir anne olabilirim.

Ama olurum ya. Neden olmayim. Bebeğimle buyuyecegim,ogrenecegim en büyük mutluluk bu bana :)

Amiiin inşallah canım insallahhh. Süt yeterli gelsinde başka birsey istemiyorum valla. Ama annem in tecrubelerine de güveniyorum. Süt damarların iyi kızım inşallah sütün yeterli gelecek dedi. Bakalim inşallah sutumu sagmak zorunda kalmam.
Biraz eski kafalı bi yapım var. O aletleri pek anlamıyorum ama bebeğim ile direk o teması kurmak istiyorum.
Teknoloji aramızdaki bağı golgelesin istemiyorum.
Yok canım gölgelemez Allah’ın izniyle. Ben sadece sütüm artana kadar kullanmıştım, kısa bir süre. Zaten bebeğin sağdığı sütten daha az çıkarıyor pompalar.
Ama işte mecbur kalınca bir süre işe de yarıyorlar.
Mesela sütüm bollaşınca da bebeğim direk dolu memeyi emince tıkanıyordu, o zaman da 3 5 dk sağıyordum emzirmeden önce, daha rahat emiyordu.
Amaç değil araç olarak kullanmak lazım yani :) :)

Yok canım gölgelemez Allah’ın izniyle. Ben sadece sütüm artana kadar kullanmıştım, kısa bir süre. Zaten bebeğin sağdığı sütten daha az çıkarıyor pompalar.
Ama işte mecbur kalınca bir süre işe de yarıyorlar.
Mesela sütüm bollaşınca da bebeğim direk dolu memeyi emince tıkanıyordu, o zaman da 3 5 dk sağıyordum emzirmeden önce, daha rahat emiyordu.
Amaç değil araç olarak kullanmak lazım yani :) :)

Eski kafalıyım iste ;)

Birsey daha sorcam ya. Konu sahibinden cok bana zaman ayırdınız ama. Konu sahibi valla hakkını helal et.

Şimdi sutum azaldı diyorsun ya. Bunu nasıl anlıyorsun. Yani bebek 5dk emip bırakınca falan mi ? Yoksa memeyi itip ağlıyor mu. Kafamda bunlar canlandı ilk.

Eski kafalıyım iste :KK66:

Birsey daha sorcam ya. Konu sahibinden cok bana zaman ayırdınız ama. Konu sahibi valla hakkını helal et.

Şimdi sutum azaldı diyorsun ya. Bunu nasıl anlıyorsun. Yani bebek 5dk emip bırakınca falan mi ? Yoksa memeyi itip ağlıyor mu. Kafamda bunlar canlandı ilk.
Aynen canım konu Sahibi hakkını helal etsin, hakkına girdik biraz.
Tabi ki boşa emmez bebiş. Süt gelmezse ağlar.
Kilosundan, çişli bezinden anlaşılır sütünün yetmediği yada doyurmadığı..

Sanirim bu meme reddi sorununu dibine kadar yasiyan nadir annelerdenim bende... hastane odasinda dogumhaneden geldik, refleks olarak annenin memesine yapisip cekmesi gerekiyor degil mi? Hayir! Ciyak ciyak bagiran, meme verecegim diye dogdugu gun tum gucuyle beni iten, agzini bile acmayan bir sipayla 5 ay suren bir emzirme savasimiz oldu! Emmemek icin yenidogan oldugu halde (sariligi da yoktu ustelik) 8-10 saat emmeden duruyordu, 10 saat sonunda emzirmek istedigimde yine beni itiyor ahzini kenetliyor hicbir sekilde kabil etmiyordu. Mama vermeyi denedik ayni seyi o zaman da yapti! Resmen beslenmeyi reddetti cocuk!

5 ay boyunca domalarak, uzerine abanarak, gezdirerek, fon makinasi esliginde, kavga dovus emzirdim. Mama hic denemedim dusunmedim cunku zaten cok gonullu emmiyor mamayi benden cok severse hic emziremem kaygisiyla savastim durdum. İnanin 5 ayda 1 kere bile kucagima alip emzirebilmisligim yoktur, gunde 8-10 beslenme seansi oldugunu varsayarsak hergun 8-10 defa savasiyorduk.

Hatta 3 kuzen ayni donemlerde dogum yaptik, emzirmek icin ucumuz de bir odaya gectik, hepsi emzirdi gitti biz bir yatarak, bir gezerek, bir domalarak o kadar cok bogustuk ki,onlarin ikinci emzirme saati geldiginde biz hala savasi bitirememistik...

Boyle kabus dolu gecen 5 ay... sonrasinda gorduk ki evladimin coklu gida alerjisi varmis, meme reddimizin sebebi buymus... simdi diyet yapiyorum, emme sorunumuz ortadan kalkti, ancak 3 aylikken ise donmek zorunda kalmak, isyerinde buzdolabinin olmamasi sebebiyle sagim yapamamak ve meme reddi sutumu epey azaltti. İsteyken ek gida ve mama, evde oldugum surelerde anne sutu ile simdilik devam ediyoruz.

Meme reddiniz uzun surerse alerji yonunden arastirin derim, ne kadar yipratici oldugunu cok iyi biliyorum

Konuyu gorunce yazmak istedim oncelikle Rabbim sabir versin cok zor bilrim. Oglum 7bucuk aylik dogdu. 1ay boyunca hc emmedi hep sagdm verdm ama ne yazikki sutum azaldi. Israrciydim emzirmek istiyordum. Tabiki mama destegi yapldi cunku sarlik basladi ve kan sekeri hic yukselmiyordu. Tam 1ay direndim her biberon sonrasi ilk once gogsumu verdm. 1ayin sonunda 1gogsumu aldi 40.gun ise obur gogsumude almaya basladi. Bitti mi hayr. Emmeye basladi ama meme reddi yasyordm surekli biberona alsmsti artk. 4aylk olunca ebemiz 4ay meme reddetme ayi sabrli ol dedi. Yine direndim zorla emzirmeye calstm. Ama kac ay boyunca bu meme reddini yasadm ne zorluklar yasadim anlatamam tabiki suan sutum damla damla 13aylik oglum artik emmek icin agliyor. Uzun olduysa kusura bakmayn basmdan geceni anlatmak istedim. Sizde direnn anne sutu cok onemli ama pskolojnzide sakn bozmayn olmuyorsa olmuyor ama bu 4.ay meme reddetme ayi. Saglickla buyutun

Bu aylarda meme reddi olduğunu doktorum bize söylemişti. Sabredeceksiniz geçici bu durum dedi. Bebekler bu aylarda daha iyi görebildikleri için sürekli etrafa bakmak istermiş. Doktorumuz bize uyandığında uyku mahmurluğunda emzirin dedi.
Ben öyle yapıyorum. Normal bir zamanda emzirmeye çalıştığımda sürekli kafasını çekip etrafı izlemek istiyor.
Çiş konusuna gelirsek, ben bu şekilde emzirdiğim için çiş ve kaka sorunumuz yok. Hergün kakasını yapar.

Back
X