Bebek Beslenmesi 4 aylik bebisler...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kizlar merhaba bebegi 4 aylik olanlar bebeklerimiz neler yapabiliyor beraber konusalimmi?
slm benm kızım bu ayın 16da 4 aylık olacak..
1,5 aylıktı agu demeye basladı.Cok dikkatli çevreye karsı.yabancılık yapıyor.nesneleri tutup agzına goturuyo çığlık atıyor.huysuzluk yaparak bizi yonlendiyor.şoyle ki oda seçimi bile ona ait:) istemediği ortmda mızmızlanıyor ben de hemen mekan degıştırıyorum.evıbde huzurlu.dısarı çıkmaktan hoşlanmıyor.arabada gezmekten hoşlanmıyor.sadece beni emerek araba seyahatlerine katlanıyor.bilgisayarda ninni muziklerle uyumaktan keyif alıyor.
gıdıklanıyor..sabahları uyandıgınde cok keyifli oluyor ve ona gunaydın dediğimde çok guluyor..
onu şimdiden çok iyi anlıyorum.kızımda kendini gayet iyi anlatıyor.

Benim oglumda ayin 9 unda 4 aylik olacak bi siralar eller surekli agizda iggi sesleri cikariyor cok keyifli olursa kahkaha atiyor beni taniyor beni gorunce hemen naz yapmaya basliyor eline oyuncak verdigimde kisa surelide olsa tutuyor ve yemeye calisiyor sesler ve renkler ilgisini cekiyor ama maalesef cok huysuz birbebek gaz sancisi tam hiz devam ediyor o da maalesef uykusunu etkiliyor yani hala uykusuz ve yorgunuz

kızım 4 buçuk aylık. sırtüstü yatarken totosunu kaldırmaya 90 dereceye kadar yana dönmeye başladı. yüzüstü yatarken ellerinin üstüne kalkıp tarla faresi gibi bakabiliyor. gaz ve kaka sorunumuz var kakasını 2-3 günde canı isterse kendisi yapıyor istemezse fitille yaptırıyorum fitili koyar koymaz yapıyor kakasını. ses konusunda son 1 haftaya kadar aaaaaaaaaa oooooooo gibi sesler çıkarıyordu kesik kesik bazen sevincinde çığlık atıyordu ama 1 haftadır ağzını kitledi çocuk resmen ağzı kitli şekilde konuşmaya çalışıyor. bazen ağzını açıyor ama onda da (hani hapşurur gibi olursunuzda ağzınız açık kalır) ağzı açık ses çıkarmıyor. Çıkarmak istiyor ama çıkaramıyor. Bu dönemde bu ağız olayı ile karşılaşan oldu mu acaba? ek gıdaya falan başlamadım yani yemekle alakası yok ağzını kitlemesinin.

Bu dönemde bu ağız olayı ile karşılaşan oldu mu acaba? ek gıdaya falan başlamadım yani yemekle alakası yok ağzını kitlemesinin.[/QUOTE]

Benim oğlum da 27sinde 4 ayini dolduracak. Ağu, aayy, maaamm,meee diye sesler çıkarıyor :)
Ağız la ilgili bahsettiğiniz konu acaba salya üretimiyle ilgili olabilir mi? Çünkü benim oğlum da arada yapıyor hatta sanki agzinda bir şey çıgniyor gibi kapatıyor ağzını. Sonra fark ettim ki salya biriktiriyor ağzında:)

Benimde kizim tam 4 aylik 23 ovakta 4.ayimza girdik. 40 ciktiktan 1 hafta so ra sesler cikarma ya basladi gugugu a aaaa. Simdide kulagimizi yirtcak derecede ciglik atoyor hemde nasill memesini kendi eliyle cikariyor tekrar agzina almaya calisiyor ama cogu zaman denk getiremiyor . basasagi yuzu yere bacak sekilde tuttugumda kafasi yan cevirip yukari bakiyorbabasiyla arasi cok iyi. Baska insanlari gorunce misafir gelince hanim kiz olup gikini cikarmiyor agir basliyiz disariya cikardigimizda bir sokak gidiyoruz hemen uyuyo eve gelene kadar .surekli kalkmaya calisiyor .yuzustu yere yatirdigimda cirpiniyor nerdeyse emekliycek. Ayaklarina agirlik vermeden ayakta tutunca otomatik adim atiyor.aglayinca diger osadan kiziiimmmm diye bagiriyorum susuyor☺

Benimde kizim tam 4 aylik 23 ovakta 4.ayimza girdik. 40 ciktiktan 1 hafta so ra sesler cikarma ya basladi gugugu a aaaa. Simdide kulagimizi yirtcak derecede ciglik atoyor hemde nasill memesini kendi eliyle cikariyor tekrar agzina almaya calisiyor ama cogu zaman denk getiremiyor . basasagi yuzu yere bacak sekilde tuttugumda kafasi yan cevirip yukari bakiyorbabasiyla arasi cok iyi. Baska insanlari gorunce misafir gelince hanim kiz olup gikini cikarmiyor agir basliyiz disariya cikardigimizda bir sokak gidiyoruz hemen uyuyo eve gelene kadar .surekli kalkmaya calisiyor .yuzustu yere yatirdigimda cirpiniyor nerdeyse emekliycek. Ayaklarina agirlik vermeden ayakta tutunca otomatik adim atiyor.aglayinca diger osadan kiziiimmmm diye bagiriyorum susuyor☺

Aferin maşallah cimcimeye ...

Sagol teyzesiii Benim kiziminda salyasi cok akiyor bu aylarda akarmis 5.ayda damaklar kasinirmis 6.aydada dis cikma olayi baslarmis. Salya akitmayla basliyomus bu donem hayirlisiyla atlatsalar siki tili do emmis cu nku

Back
X