Doktorunuz bu konuda ne diyor?
Hayvansal protein alamıyorsan bitkisel protein alabilirsin. Baklagiller haftada iki üç tüketebilirsin. Sağlıklı beslenmek sadece bebek için değil, senin için de önemli. Senin depolarını kullandıkça senin bünyen zayıflayacak. Mercimek, bezelye nohut, fasulye haftada birkaç kez tüketmek iyi olur. Süt yoğurt yiyemiyorsan semiz otu tüket. Bol miktarda omega3 ve kalsiyum içerir. İnternetten bu konuyu araştırabilirsin. Bitkisel proteinler ve mineraller nelermiş öğrenip ona göre beslenme düzeni oluştur.
Sade cevizi yemek bana da zor geliyor ama ben sulu meyvelerle yağlı tohumları yemeyi seviyorum. Zaten uzman tavsiyeleri de bu yönde diye okumuştum. Mesela favorim portakal ve cevizdir. Muzu dilimlerim üstüne bal ve ezilmiş fındık-ceviz döküp yiyorum. Bu tarz karşımlarla ceviz tadını bastırabilirsin. Bol salata yapıp yiyebilirsin. İçine biraz peynir veya ceviz koyabilirsin. Yeşillik tüketmekte önemli. Her gün maden suyu içebilirsin. Meyveliler zararlıdır ama sade içemiyorsan içine limon sıkabilirsin. Ben portakal suyu sıkıp içine maden suyu ekleyip içiyorum arada. Bu şekilde çeşitlendirmeler yapman iyi olur. Sadece süt yoğurt cevize odaklanma.