4 aylık ikizlerim var ve yine hamileyim

ixsxtar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
68
0
86
İstanbul
bir aşılama, iki tüp bebek denemesi sonucu ikiz bebeklerime kavuştum üç yıl beklemiştik hamilelikte risklerim vardı ama sağlıklı iki oğluşum oldu iki ay çok zor geçti gaz sancıları, eşimin aşırı evhamları .tam uykuları düzeldi ,gazları geçti derken yine hamile olduğumu öğrendim.daha sezeryanın etkisi geçmedi.psikolojim düzelmedi.eşimle hiç yapmadığımız kavgaları bu dönemde yaptık .kafam karmakarışık yeni bir bebek istemiyorum .ben ne yapacağım şimdi

çok zor bi durum ama anne olabılmek ıcın çok mücedele vermişsın bunun kıymetini biliyosunn farzetti üçüz oldularr, çok zor tahmın edebılıyorum ama aldırmayı dusunmezsın inşallah Allah yardımcın olsun bebişlerini sana bağışlasınnn

canım bişeyi merak ettim sezeyanın etkisi geçmedi demişsin en az 2 sene diyolar tabi seni kazayla olmuş ama ne bileyim senin için çok tehlikeli olabilir bence hemen kadın doğum uzmanına görünmende fayda var ya dr. kontrolünde sürekli göz altında olacaksın yada üzülerek söylüyorum bebeği alıcaklar kürtajla bu senin için çok tehlikeli çevremde tanıdığım birisinden biliyorum(

aynisi bizimde bi tanidigimizin basina geldi,
tup bebekle hemde dondurulmus spermlerle ikiz oglanlarini dogurdu,aradan uc ay anca gecmis heralde yani gecen yil kasim gibi dogum yapmisti sezeryanla simdi tekrar hamile ve dogumuna 1 ay filan kalmis Allahin takdiri iste,

bende yeni anne olanlardanım,çok çok zor bir süreç hamilelik,doğum ve sonrası...hele ikiz bebek dahada zordur mutlaka...
yinede kıymayın derim,bunu söylerken ne kadar zor olduğunu biliyorum,çok zor iki hamilelikten ve doğumlardan sonra anne olabildim ben,çocuklarımında uykusu ya hiç yok yada şuandaki gibi ters(gündüz uyuyor gece uyku yok)birisi gazlı,birisi kolik,8 saat süren ağlama krizleri vardı ve ilkim 3 yıl boyunca günlük sadece 2 saat uyku uyudu...annelik çok zor,ama ile olmak içinde çocuk şart,çocuk yoksa amaçsız şirket gibi oluyor durum...
yardım edeninizde varsa kıymayın derim...

annem memleketten geldi yardıma ama sağlığı iyi değil mecburen idare ediyor ben ücretsiz izindeyim iznim bir aya bitiyor her anlamda çok zor.doğumum çok zor oldu kendime gelememişim o yüzden ağrı kesici bile vermediler iki saat bağırdım .aşırı kan kaybı yüzünden bir ay tedavi gördüm.hergün kan serumu.şimdi aynı şeyleri yeniden yaşamak bilmiyorum.rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemezmiş de ben bu kadarını kaldırabilirmiyim .kıyamıyorum bir taraftan da o bir mucize .keşke daha sonra olsaydı offff of.karmakarışığım bugün neye güldüm neye ağladım inanın hiç bilmiyorum....

Bu kararı verecek olan sensin canım ama lütfen çok iyi düşün. Allah seni bir kere sınamış ve sen tüm zorluklara gögüs gerekerek evlatlarını kucağına almışssın. Şimdi mucize dediğin bir şekilde yeniden hamile kalmışsın. Bu çoğul gebelik olmadığı için bir öncekinde yaşadığın sorunları ve riskleri yaşamama ihtimalin çok yüksek. Bence hemen doktora git ve sezeryadan dolayı bir sorun olup olmayacağını öğren. Zaten senin için riskli olacaksa doktor kararıyla aldırmak zorunda kalırsın ama riskli olmayacaksa ben doğur derim. Ne kadar zor olursa olsun doğduktan sonra bir şekilde büyür. Ama dediğim gibi kararı verecek olan sensin ve hem senin için hem de karnındaki bebeğin için en hayırlısı olsun diyorum.

senin için sezeryandan dolayı bir tehlike oluşacaksa eğer,maalesef aldırman doğru olur sanırım.doktorunla hemen irtibata geçmelisin bence,bekleme.ama tehlikeli bir durum söz konusu olmayacaksa kıyma o bebeğe

peki ikiz bebeislerini emziriyormuydun? benimde kizim 6 aylik seni cok iyi anliyorum ilk aylar cok zor helede ilk 4 ay. inan seni cok iyi anliyorum ben acilardan surekli kaslarimi catmaktan yuz ifademin bile degistigini farketmistim.
Ama karnindaki bebegin kendini istenilmeyen olarak hissetmesine izin verme, oda bir birey ve yasamaya hakki var. Allah yar ve yardimcin olsun islerini kolaylastirsin.

zor bir durum gerçekten öte yandan ben de tüp bebekle hamile kladım ama benimki tek gerçekten o bebek bir mucize ama diğer taraftan sizin psikolojiniz de çok önemli dua edelim de en hayırlı kararı verin

bence önce doktorunla görüş.zaten o riskli ya da işte aldırmalısın tarzında bişey derse o doğrultuda ilerlersin.ama eğer ki sağlığına kötü bir etkisi yoksa ve bu süreci sil baştan yeniden yaşayabilecek gücüm var diyorsan hiç durma.hepsi bir arada büyürler işte tatlı tatlı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…