- 3 Eylül 2024
- 4
- 1
- 6
- 21
- Konu Sahibi Melike2122
merhaba kızlar, ben akut insomnia döneminden geçiyorum. son 1 aydır birkaç gece uykusuz kaldım, normalde bir gün bile uykusuz kalan biri değildim hep tamamlardım uykumu bir şekilde ama sanırım bazı şeyler tetikledi ve uykuyu kafama takmaya başlayınca böyle oldu. geçen hafta düzelmiş gibiydim kendim gayet iyi uyuyabiliyordum. uyku arasında 1-2 kere uyansamda en azından 7 saat falan uyuyordum bir şekilde. fakat bu hafta 4 günde sadece 4 saat falan uyudum. başım çatlayacak gibi ve bunun hep böyle devam etmesinden çok korkuyorum. uykusuzluğun çok kötü şeylere sebebiyet verdiğini de biliyorum. 1 aydır kaç kere ağladığımı sayamadım bile psikolojim alt üst oldu hiçbir şey yapamaz oldum, uykudan başka bir şey düşünemez oldum. şu anda zaten o kadar çaresizim ki sabahın köründe burada konu açmak durumunda kaldım. artık son çare bugün psikiyatristen randevu aldım bakalım uyku hapı almayı deneyeceğim ama dediğim gibi kaygılı biriyim evet uyumak istiyorum ama bir şeyin beni benim kontrolüm olmadan uyutması fikri de veni korkutuyor ama yapabileceğim bir şey yok mecburum artık çünkü uyuyamıyorum çok denedim olmuyor, yatakta debelendikçe daha stresleniyorum. şimdi bu tarz haplar bağımlılık yapar mı kolay kolay? ya bunsuz bir daha uyuyamazsam çünkü ben normalde kendi kendime uyuyabiliyorum yine de az çok şu an berbat bir dönemden geçsem de. ve bu tarz bir ilaç beni istediğim kadar uyutur mu? yani 1-2 saat sonra uyanma gibi bir durum olabilir mi? ve uyuduk diyelim çok zor uyanma tarzı durumlar oluyor mu? cevaplayan herkese teşekkürler şimdiden. şunu yazarken bile gözlerim kapanıyor