• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 gündür uyumuyorum uyku hapı almayı düşünüyorum artık, aranızda uyku hapı kullanan var mı?

Melike2122

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2024
4
1
6
21
merhaba kızlar, ben akut insomnia döneminden geçiyorum. son 1 aydır birkaç gece uykusuz kaldım, normalde bir gün bile uykusuz kalan biri değildim hep tamamlardım uykumu bir şekilde ama sanırım bazı şeyler tetikledi ve uykuyu kafama takmaya başlayınca böyle oldu. geçen hafta düzelmiş gibiydim kendim gayet iyi uyuyabiliyordum. uyku arasında 1-2 kere uyansamda en azından 7 saat falan uyuyordum bir şekilde. fakat bu hafta 4 günde sadece 4 saat falan uyudum. başım çatlayacak gibi ve bunun hep böyle devam etmesinden çok korkuyorum. uykusuzluğun çok kötü şeylere sebebiyet verdiğini de biliyorum. 1 aydır kaç kere ağladığımı sayamadım bile psikolojim alt üst oldu hiçbir şey yapamaz oldum, uykudan başka bir şey düşünemez oldum. şu anda zaten o kadar çaresizim ki sabahın köründe burada konu açmak durumunda kaldım. artık son çare bugün psikiyatristen randevu aldım bakalım uyku hapı almayı deneyeceğim ama dediğim gibi kaygılı biriyim evet uyumak istiyorum ama bir şeyin beni benim kontrolüm olmadan uyutması fikri de veni korkutuyor ama yapabileceğim bir şey yok mecburum artık çünkü uyuyamıyorum çok denedim olmuyor, yatakta debelendikçe daha stresleniyorum. şimdi bu tarz haplar bağımlılık yapar mı kolay kolay? ya bunsuz bir daha uyuyamazsam çünkü ben normalde kendi kendime uyuyabiliyorum yine de az çok şu an berbat bir dönemden geçsem de. ve bu tarz bir ilaç beni istediğim kadar uyutur mu? yani 1-2 saat sonra uyanma gibi bir durum olabilir mi? ve uyuduk diyelim çok zor uyanma tarzı durumlar oluyor mu? cevaplayan herkese teşekkürler şimdiden. şunu yazarken bile gözlerim kapanıyor 🫩
 
1 sene önce seninle aynı durumu yaşamaya başladım normalde uykuya dalan hatta yataktan çıkamayan 12 saat uyuyab biriydim. Bir gece uykumdan panikle uyandım ve bir daha uyuyamadım. Daha sonrasında art arda panik ataklar yaşadım çok kötü günlerdi. En son 1 hafta uykusuz şekilde kalınca deliricem korkusu ile doktora gittim ilaç verdi. Ama senin gibi çok kaygılıydım bu ilaçlar beni değiştirir mi daha kötü yapar mı bağımlı olur muyum vb bir sürü senaryo düşündüm. Ama ilaçsız asla düzelmiyor insomnia ve anksiyete. İlaçları aldığın zaman anında bir değişim bekleme en az 1-2 ay kullandıktan sonra etkileri ortaya çıkıyor bu süre boyunca yan etkilerini de çok yoğun yaşayabilirsin. Burada önemli olan doğru tanı ve doğru ilacı bulmak. Doktora her şeyi en başından detaylıca anlat hatta gitmeden bi not al unuttuğun şeylet olmasın. Ben 6 ay ilaç tedavisi aldım. Şimdi kendim çok rahat uykuya dalıyorum eski halime %90 döndüm diyebilirm tabiki benim de bazı geceler uyuyamadığım oluyor arada sırada ama hastalık dönemimde 7 gün üst üste hiç uyumadığım oldu. Seni tetikleyen şeyler ne bunları bulman gerek. Mesela ben okul değişikliği yapmıştım ve 2 senelik ilişkim bitmişti. Üzernden 1 yıl geçti daha yeni yeni toparlıyorum. Başka şeylerle meşgül olmaya çalış. Sakın evde durup saatlerce düşünme sürekli meşgul et kendini. İnternetten hastalık araştırma sadece doktora git ve derdini anlat. Umarım iyileşirsin.
 
Geçmiş olsun, doktorunuza güvenin, ben hem antidepresan hem uyku getiren bir ilaç kullanmıştım bir süre, normal antidepresan ima ek olarak. Çok işe yaradı, korkmayın, zaten bağımlılık yapıcı olsa doktor o ilacı vermez ya da uyarır.
 
Back
X