siz bir anne adayısınız, bir canlının hayatından, gelişiminden sorumlusunuz...Şu anda onun kendi hayatı için yapabileceği hiçbirşey yok herşeyiyle ama herşeyiyle size bağlı..ihtiyaçları sizde.yani dünyanın en büyük sorumluluklarından birisini sırtlanmış durumdasınız...Ayrıca bunun izni verilmiş zaten...Bu dönemde oruç tutmanız sizi özel daha inançlı kılmayacak..sadece yapmanız gereken ibadetinizi yerine getirmiş olacaksınız...öte yandan tutmamanız sizi inançsız da yapmayacak....
Kararı size kalmış....şu dönemde vücudunuzdaki depolardan besleniyo olabilir fakat sizin beslenememeniz ilerisi için sorun yaratabilir...üstelik anne adayları için önerilen öğün sayısını olabildiğince artırıp miktarı azaltmak öyle iftarda, sahurda tıka basa karın doyurmak yalnızca midenizi yorar ve rahatsız eder...şu anda bebeğinizin ve sizin günde en az 2 lt sıvıya ihtiyacınız var ki bu sıcaklarda bu ihtiyaç daha da artacak....en azından bunun için ben olsam tutmazdım...ya bişey olursa??? bunu göze alabiliyormusunuz???olmayada bilir, herşey düzgün sorunsuz da gidebilir ama ya olursa???? ben küçücük bir ihtimal de olsa "bir şey olursa" yı göze alamazdım bu durumda.....
karar sizin kendi vücudunuzu, sınırlarınızı bilen sizsiniz bunun muhasebesini yapacak olan sizsiniz...bir kaç hafta sonra mide bulantılarınız ortaya çıkabilir....zorlanabilirsiniz
dilerim sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırsınız bebeğinizi...