4 Kiloyu Gecmis Bebeğim....

Zxuxmmin

RABBIMIN EMANETISINIZ
Kayıtlı Üye
16 Mart 2007
1.918
9
116
- Yurtdışı
eger doguma kadar beklerse bebegim 4500gr olcakmis...napcagimi sasirdim....sizce normal dogum mümkünmü? eyvahedigeldismile

:Saruboceq:
eger doguma kadar beklerse bebegim 4500gr olcakmis...napcagimi sasirdim....sizce normal dogum mümkünmü? eyvahedigeldismile

slm cnm allah yardimcin oolsun sanirim türkiyede olsan sezeryan olurdu ama yurtdisinda bilemicem normal dogurtmaya calismazlar insallah:uhm:ama ilk dogumunsa sezeryan da sen israr et bence cünki ilk dogum hicte kolay olmuyo cnm simdikten allah kolaylik vesin tüm hamile annelerimizi allahim o yollarda eylemesin:Saruboceq:

canim ilk dogum degil...büyük kizim normal dogdu. ama o da 1kilo dogdu...erken dogum oldu...doktorum sezeryan diye söylemedi....ilk önce normal denicez ondan sonra sezeryan dedi...benim ödüm kopiyor....

saol canim Allah razi olsun....

canım annem abimi 4,5 kg doğurmuş normal doğum
ama tabi doktorun en iyisini bilir
hayırlı doğumlar diliyorum

Canım ultrason ölçümlerinde +/- 500 gr. a kadar oynama olabiliyor. Normal doğuranlar yok değil. Allah yardımcın olsun. Sağlıkla dünyaya getirirsin inşallah.

Canım benim.Hakkında hayırlısı.4 ün üstündekileri sezeryan yapıyorlar tr de ama yurtdışında bilemiyorum.Allah yardımcın olsun.

endişelenmemek ilk kural benim doktorumda bebk 4 kiloyu bulacak ama normal doğurturuz dedi bünyen müsait dedi o birazda senin vücudunla alakalı doktoruna güven cnm

cnm ilk dogumun degilmiş neden endişelendin ki
cocuk büyük kilolu diye ise doktoruna bırak o sana en dogrusunu dicektir
senin vücudunla alakalı bünyen müsaitse normal olabilir yoksa zaten sezeryan olcaktır
maşallah bebişine :emir_bebek:

maşallah canımcım doktorun kararı verir canımcım sezeryan olucaksa canım olabilir bizimkide büyük ihtimal doğuma kadar 4 kiloya yaklaşır diye umuyorum bakalım canımcım sağlıklı olsunlarda canım gerisi mühim değil

Canım, bebişler neden ya çok kilolu yada zayıf oluyor bir türlü anlamadım. :uhm:
Canım, ne yedin ne içtin söylede bende yiyeyim, benim bebişimde zayıf çünkü. Ne yesem olmuyor kimden ne duyduysam tükettim ama yok olmadı.:çok üzgünüm:
Canım, çatı muayanesi oldun mu? Orada doktorun net konuşabilir bence. 4 kiloyu normal doğuran birçok arkadaşım var. Doktor normalli deneyelim dediyse muhtemelen çatın uygundur canım.

canımm.. öncelikle maşallah bebeğine... burda 4 e yaklaşınca bile iri bebek diye sezeryana alıyolar direk.. ama orda sanırım önce normali deneyip olmazsa sezeryan dyolarmış.. dr.una güven ve ne diyosa onauy bence canımm.. sen 4 kiloluk bi bebeğin normal doğuma elverişliysen neden olmasın... hakkınızda hayırlısı olsun canımm... sağlıkla doğurursun inş. kuzunu sarunsuz ...

*** yengem 4.950 kilo oğlunu sıfır dikişle normal doğurdu :) ama kişiden kişiye değişir tabii.. :)))

doktorumda bana iri bebek olacak diyordu 4 kilo olur diyordu ama 3.435 doğdu
belkide sezeryana almak için diyodur

Ben de 4.5 kilo dogmusum tam, ve normal dogumla gelmisim dunyaya. Annem cok da kolay bir dogum oldugunu soyler masallah:) ustelik de ilk dogumuymus.
Doktorunuz sizi ya da bebeginizi riske atacak birsey yapmaz nasılsa, rahat tutmaya calısın icinizi, saglıkla kucagınıza alırsınız insallah bebeginizi

bence dr tabi ki daha iyi bilir ama bir doğum atlatmışsın sanırım normal doğurabilirsin. bebeğin sağlığını tehlikeye atmayacaktır dr emin ol endişelenme. benim dr da 4 kg yu geçer eğer gününü beklerse sen zorlanırsın deyip beni sezeryana yönlendirmeye çalışıyo ama ben ısrarla kesi atın bişey yapın ama mümkün olduğunca normal doğurtun diyorum işte belki de cahil cesareti benmki. hakkımızda hayırlısı olsun hepimiz için Rabbim hepimizi ve yavrularımızı sağ salim kurtarsın inşallah

canımm.. öncelikle maşallah bebeğine... burda 4 e yaklaşınca bile iri bebek diye sezeryana alıyolar direk.. ama orda sanırım önce normali deneyip olmazsa sezeryan dyolarmış.. dr.una güven ve ne diyosa onauy bence canımm.. sen 4 kiloluk bi bebeğin normal doğuma elverişliysen neden olmasın... hakkınızda hayırlısı olsun canımm... sağlıkla doğurursun inş. kuzunu sarunsuz ...

*** yengem 4.950 kilo oğlunu sıfır dikişle normal doğurdu :) ama kişiden kişiye değişir tabii.. :)))

yengene maşşşşşşşşallllaahhhhhhhh refiye

cevaplariniz icin cok tesekkür ederim...ilk dogum 12 hafta erken oldu...bebegim cok ufakti...1000 gr di...onun icin zorluk cekmedim...simdi arada 3 kilo var...bende normal dogumdan yanayim...doktorum eger riskli olursa sezeryana alcam dedi....

cati muayenesi olmadim...aslinda hic aklima gelmedi...Rabbim herkese hayirli dogumlar nasip etsin....saglikli gelsin....

merhabalar, içinizi rahat tutun doktorunuz en iyisini bilecektir. ben de evvela normal doğum denedim sancıları çektim ama kızım kendini itmedi diye sezaryene aldılar. ben hiç üzülmüyorum o kadar sancı çektim diye, aksine anneliğin zor tarafını tattım diye seviniyorum.

11 ay evvel benden 1 ay önce üst komşum evde ve sıfır dikişle (zeytinyağıyla ovalaya ovalaya) 4.750gr tosun gibi bir çocuk doğurdu. bünyeye bağlı bir şey, kendinizi ferah tutun. canınızı sıkmayın. öyle ya da böyle bebeğinize sağsalim kavuşacaksınız böyle düşünün.

doktorunuz önce normali sonra sezaryeni deneyecem derken, önce sizi kesip bebeği alamadığını görünce sezaryene alacam manasına gelmiyor. çatalda her şey ortaya çıkacaktır, doktorunuz da belirtilere göre sizi sezaryene alacaktır.

merhabalar, içinizi rahat tutun doktorunuz en iyisini bilecektir. ben de evvela normal doğum denedim sancıları çektim ama kızım kendini itmedi diye sezaryene aldılar. ben hiç üzülmüyorum o kadar sancı çektim diye, aksine anneliğin zor tarafını tattım diye seviniyorum.

11 ay evvel benden 1 ay önce üst komşum evde ve sıfır dikişle (zeytinyağıyla ovalaya ovalaya) 4.750gr tosun gibi bir çocuk doğurdu. bünyeye bağlı bir şey, kendinizi ferah tutun. canınızı sıkmayın. öyle ya da böyle bebeğinize sağsalim kavuşacaksınız böyle düşünün.

doktorunuz önce normali sonra sezaryeni deneyecem derken, önce sizi kesip bebeği alamadığını görünce sezaryene alacam manasına gelmiyor. çatalda her şey ortaya çıkacaktır, doktorunuz da belirtilere göre sizi sezaryene alacaktır.

Eklentiler

• $!BknRpN!!2k~$(KGrHqQOKkIEsnMU-pu8BLYSR(k-tw~~_12.webp
    $!BknRpN!!2k~$(KGrHqQOKkIEsnMU-pu8BLYSR(k-tw~~_12.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 70
benim eltimde doktorlar 4 kilonun usdunde dogar dediler ama yinede normal dogum yapacaksin demis doktoru,3700 gr dogdu ama cok zorlandigi icin son anda sezeryana aldilar ,evet genelde yurt disinda normal yoldan dogurtmaya calisiyorlar tabi saglik acisindan her hangi bi durum yoksa.insallah kolay bi dogum yaparsin.

Canim bebgin hayirli olur insallah. Ben ilk oglum 4.200 kg normal dogum yaptim. Sadece kafasi bûyük diye Forceps kullandilar (kasik gibi). Ikinci oglum ise 4.100 kg dogurdum yine normal dogum. Onuda vantuz ile ancak dogurabildim :)) Simdi dogumuma az kaldi bu kaç kilo dogacak bakalim. Ama korkmana gerek yok inan bana kolay oluyor

Back
X