4 Yaşına Yeni Giren Yeğenim Beni Sevmediğini Söylüyor :(((

alangu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
600
72
123
Benim 4 yaşına yeni basan bir yeğenim var erkek,elimde büyüdü sayılır bebekliğinden beri ilişkimiz çok çok iyiydi ona hediyeler alır her gün görmeye giderdim ama son zamanlarda ne zaman yanına gitsem daha ben kapıdan girmeden 'Halam gelmesin yanıma onu sevmiyrum' demeye başladı beni görmek bile istemiyor :( bana vuruyor ve kaba davranıyor evden kovuyor.Annesi genelde herkese karşı bu tutumda diyor ama gözlemliyorum ailede benden başka kimseye böyle davranmıyor.bu çocuk daha 3-4 hafta önce beni kapıda karşılardı ağzı kulaklarında . aramızda hiçbi olumsuzluk geçmedi ama ben yaş dönemine bağlıyorum yada birinden benim hakkımda olumsuz bir şey mi duydu acaba diyorum yoksa kendi başına nerden bilecek seni sevmiyorum demeyi özellikle neden bana karşı böyle.bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bana yardımcı olun.bu arada hamileyim çok yeni ama bundan henüz haberi yok yeğenimin yani konu bununla da ilgili değil.

Biri laf arasında senin kendine ait bebeğin olacağını söylemiş olabilir.Kıskanmıştır.Yada senin bir davranışını yanlış anlamıştır.Çocuk.Çok üstünde durma.

benim de 4 yaşında kızım var o da bana seni sevmiyorum git der istediği olmayınca 5 dakka sonra anne seni çok seviyorum der.Babasına aynı şekilde hele bizim dışımızdaki yakın akrabalara dayı teyze hala daha fena.inatçılığın hat safada olduğu bir dönem kafanızı takmayın.hala olmak güzel bir şey ben de yiğenime düşkünüm o da bana bazen o da seni sevmiyorum der ben hiç üzülmem çocuktur sonuçta sonra gelip özür diler.Bir süre görmezden gelin o yokmuş gibi davranın.Bir de hamile olduğunu öğrendiyse ondan olabilir bu tepkisi.Benim yiğenim de öyle yapmıştı karnıma falan vuruyordu.Hatta kızım doğduğum 1 aylıktı boğazını sıkarken yakadım.Sana düşkün olduğundan kıskanmış ve seni paylaşamıyor olabilir.

Hamileliğinizden dolayı size kızgındır muhtemelen.
Hep sakin olun.
En ufacık bir fevri davranışınız olmasın.
Ona hep onu çok sevdiğinzi ve kimsenin sizdeki yerini alamayacağını anlatmaya çalışın.
Bebeğinizi de sağlıkla alın kucağınıza..

çocuk işte.
büyüyene kadar bin şekle giriyorlar.her yaş dönemi ayrı:))
benim de oğlum bana ve babasına der sık sık seni sevmiyorum diye.
tabi ki istekleri olmayınca filan.
sonra gelir yalar öper özür diler...
kısacası kafaya takmanıza gerek yok bence.
olmayan şeyleri bile olmuş gibi anlatabiliyorlar bazen.
ilerde çocuğun olup ta bu yaşlara gelince fazlasıyla anlayacaksın canım

genelde birilerinden kısakanan çocuklar yapar bu tarz şeyleri.

Bence hamileliğinizden haberi var.
Çocukların algıları öyle açık ki hayret edersiniz.
Yan odadan anlıyorlar ne konuşulduğunu diğer odada..

hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için hamileliğimden haberi yok henüz ama yakın zamanda söylemeyi düşünüyoruz.eşim yanımda olursa bana bir şey diyemiyor ondan biraz çekiniyor galiba ama yalnız gittiğimde yapmadığını bırakmıyor.ben de ilk zamanlarda çok küçük daha ne yaptığını bilmiyor diye aldırış etmedim ama kafama takılan bu şekilde devam etmesi bilinç altına benimle ilgili olumsuz şeyler yerleşmesi ve ilerde iletişime engel olabilir bu durum belki de çok ince düşünüyorum bilmiyrum :) inşallah düzelir

belki de eşimden bile kıskanıyor olabilir çünkü oyun oynarken hala sen gelin ol ben de damat olayım diyor genelde kuzum benim.

hamile olduğun için kıskançlıktan öyle yapıyordur.
benim de 4 yaşında gözünün içine baktığım bir yeğenim var
telefonda bana siz kimsiniz tanımıyorum deyip suratıma kapatınca aynı gün akşamı soluğu abimlerde aldım
kapıdan kovdu beni.
sonra anladık derdi bebek:1:
karnının neresinde, burda mı, vursam ağlar mı? gibi tehlikeli soruları duyunca meseleyi çözmüş oldum.
hala mesafeliyiz ama yumuşak karnını buldum çok merhametli bir çocuktur normalde.
o ufacık olacak onu koruması için bir abiye ihtiyacımız var sen abisi olur musun dedikçe iyice abi havalarına girdi.
oyuncaklarının bir kısmını poşetlere koymuş bunlar minik arabalar
ali oynar bunlarla doğunca, ben abiyim artık babam bana gamyon olacak diyince içimin yağları eridi.
seni çok sevdiğinden bu şekilde davranıyordur. çok üstüne varma.

ama işte hamile olduğumu daha ben bile öğrenmeden başlamıştı bu tepkileri bende buna şaşırıyorum anne ve babasına bile o tepkilerden sonra söyledik.bilemiyorum hissediyor belki de.yalnız bize en son geldiğinde bir bebek yastığı vardı Batuhan al bu yastıkta sen yatabilirsin dedim hayır dedi sonra annem aldı ve kafasını yastığa koyunca tepki gösterdi ''halanın bebeği yatacak onda sen yatma babanne!'' dedi donup kaldım daha ortada bebek bile yoktu aslında bu korumacı tavrı hşuma gitmişti ama o günden sonra bebeğimin olacağını mı düşündü acaba o zaman o yüzden kıskandı

hamile olduğun için kıskançlıktan öyle yapıyordur.
benim de 4 yaşında gözünün içine baktığım bir yeğenim var
telefonda bana siz kimsiniz tanımıyorum deyip suratıma kapatınca aynı gün akşamı soluğu abimlerde aldım
kapıdan kovdu beni.
sonra anladık derdi bebek:1:
karnının neresinde, burda mı, vursam ağlar mı? gibi tehlikeli soruları duyunca meseleyi çözmüş oldum.
hala mesafeliyiz ama yumuşak karnını buldum çok merhametli bir çocuktur normalde.
o ufacık olacak onu koruması için bir abiye ihtiyacımız var sen abisi olur musun dedikçe iyice abi havalarına girdi.
oyuncaklarının bir kısmını poşetlere koymuş bunlar minik arabalar
ali oynar bunlarla doğunca, ben abiyim artık babam bana gamyon olacak diyince içimin yağları eridi.
seni çok sevdiğinden bu şekilde davranıyordur. çok üstüne varma.

anne ve babası akşam dışarı çıkarken hep bize bırakırlar tüm eş dost akraba sizin bebeğiniz olunca bu çocuk sizi paylaşamaz diyordu zaten şimdi bebeği öğrenince kim bilir ne yapacak ama sizin taktiği uygulamayı düşünüyorum sen abi olacaksın dicem :)

Benimde 3 yaşında bir yeğenim var kasımda 4üne girecek
Oda ben hariç herkese böyledir .
Annesine babasına der bi tek bana demez .
Ama çok önemsemeyin derim bebek daha :)
Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin .
Ona küçük küçük hediyeler almayı da unutma herkesin dediği gibi bebeği duyup kıskanıyordur muhtemelen :)

Duymamazlıktan gelin.Neden sevmiyorsun,neden böyle yapıyorsun diye üstelemeyin.
Sevmiyorum deyince,ama ben seni çok seviyorum deyip geçin:) Sonra normal davranın,mesela gel bak sana ne göstericem gibi...

düzeleceğine eminim arkadaşım cunku kuzenim de boyleydi gecen sene sakın sıkma canını :) şimdi 5.5 yaşında ve pesimden ayrilmaz. :)

benimde bir yiğenim var ablamın oğlu ilkimiz bizim. 4 yaşını bitirdi. ama 2 yaşında seni sevmiyorum demeye başlamıştı zaten. üstelik üzerine titreriz. her dediği olur hatta demeden bile olur. bende bazen üzülürüm ama hem çocuk hemde şımarık işte. takma kafana canım sen tüm çocuklarda oluyor

Bnce uzme kendini fazla elbet zoruna gidiyordur ama zamanla duzelir insallah.

ben bu başlığı açtıktan sonra yeğenim beni görmek istedi arkadaşlar.burada yazışırken annem aradı ''Batuhanı parka götürdük seni istiyor'' dedi . halamı ara çağır gelsin demiş ufaklık :)) bende koşa koşa gittim tabi bana sımsıkı sarıldı hiçbişi olmamış gibi.çok şaşırdım.nasıl birdenbire beni görmek istedi diye.3 haftadır benden nefret ediyordu.birlikte oynadık hasret giderdik sonra evlere dağıldık.ama bakalım abimlere gittiğimde eskisi gibi tepki verecek mi bunu merak ediyorum dışarda iyiydik ama bakalım evde nasıl olacak.burası uğur getirdi sanki :)

Haha sanki benim.yegenimi.anlatmissini 4 yas cuvarlari bizim.kizda oleydi ki aikede bir dedihini iki etmeme ragmen bizim.oldukca uzun surdu
Ben seni sevmiyorum sen cicinsin diyordu
Hele topuklu ve etek giyidiysem ofkesi daha da artiyordu
Simdi.benim.minik.kusum.buyidu liseye gidiyor 14 yasinda anlatip guluyoruZ
Insalla barismaniz uzun vadeli olur cocuk olsada insan etkileniyor

Yas ozelligi cok normal.. Bir okuloncesi ogretmeni olarak ciddiye almamanizi öneririm.

Back
X