4 yaşındaki oğlum çok akıcı konuşmuyor

SkylineStar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2018
183
23
98
35
4 yaşındaki oğlum alfabedeki bir çok harfi çıkaramazdı şimdi çıkaramadığı bir
Kaç harf kaldı ondan hariç kelimeleri yuvarlıyor.Aslında çok soru soruyor sorulan sorulara cevap veriyor annene nerede diyorum ite ditti diyor (işe gitti) kardeşine özür dilerim deyip öper ama yuvarlıyor kelimeleri.Kardeşine mesela oyunu bozmasını istemeyince Eda o benim
Çekil oradan diyor sevdiği insanlarla güzel ilgilenir bebeklerle ayıcıklarla oynar ve bu aralar çizgi dizide mesela üzücü bir şey görünce odaya gidiyor gözleri dolduğu İçin bizden utanıyor duygusal yanını göstermek istemiyor.Adeda setimiz var 4 yaş yapamadığı tek tik şeyler var renkler şekiller kavramlar bilir sayı sayarken karışık sayar ? Oğlumu çok yıprattım zamanında aşırı üstüne düştüm.Sizce bir sıkıntı var mı? Oğlumun yaşındakiler şakır şakır konuşuyor ben mi
Yetersizim diyorum bazen

Lütfen linçlemeyin kreşe gidiyordu orada maruz kaldığı şeylerden dolayı asla göndermiyorum anaokuluna başlatmak istiyorum direkt.Yapanileceğim neler var deneyimli annelerden fikir istiyorum

Kardeşi ile arasında kaç yaş var?
Bir uzmandan destek mi alsanız?
Çocuğu fazla bunaltıp her şeyi yüklemeye çalışmayın biraz rahat bıraksanız belki kardeşi ile düzene girebilir.

Doktora götürmediniz mi, anlamadım?
Sizce doktorluk bir şey var mı çok kez götürdüm 2,5 3 yaşlarında konuşur dedi zaten 5 Li kelimeleri de var soruya cevap veriyor ama kelimeler bazen net çıkmıyor aşırı tembel bir çocuk duygusal akıllı kendini güzel koruyan temkinli bir çocuk ama konuşma konusunda aşırı akıcı değil.Ameliyat oldum hastane yatağında yatıyorum anne sen buraya gel burada yat diyor gitme kal bırakma diyor vs ne yapmalı bilemedim ki.

Benim ki 5,5 yaşında hala yuvarlıyor bazı harfleri. Okumaya başlayınca düzelir diye düşünüyorum
Okumaya başlayınca duzeliyor evet. Oğlum da bazı kelimeleri düzgün söyleyemezdi. Portakala ,porkatal demek gibi. Okumaya başladıktan sonra düzeldi kelimeleri.

Düzelmeye baslamasaydi öğretmeni dil terapistine gitmesi gerektiğini söylemişti. Ama bizim sikintimiz kalmadi

4 yaşında bir çocukta bazı harfler eksik olabilir özellikle r gibi. Ancak içinizde bir şüphe olduğunda çocuğun üzerine gidip daha çok etkinlik bir çözüm değil. Bir uzman yardımı almak gerek. Belki bir sorun doğru yolu gösterecek belki hiç bir sorun yok sizi rahatlatacak.

Benim ki 5,5 yaşında hala yuvarlıyor bazı harfleri. Okumaya başlayınca düzelir diye düşünüyorum
Çevrem çok abartıyorsun diyor acaba cidden abartıyor muyum? Sizin çocuğunuz kreşe gidiyor
Mu? Mesela sayıları karışık sayar adı soy adı yaşı renkler kavramlar bilir neler yapmalı başka sohbet ediyoruz neler beklemeliyim bu yaş İçin bilmiyorum

Sizce doktorluk bir şey var mı çok kez götürdüm 2,5 3 yaşlarında konuşur dedi zaten 5 Li kelimeleri de var soruya cevap veriyor ama kelimeler bazen net çıkmıyor aşırı tembel bir çocuk duygusal akıllı kendini güzel koruyan temkinli bir çocuk ama konuşma konusunda aşırı akıcı değil.Ameliyat oldum hastane yatağında yatıyorum anne sen buraya gel burada yat diyor gitme kal bırakma diyor vs ne yapmalı bilemedim ki.

Çok kez götürdünüz ama çocuk şu an 4 yaşında? 3 yaşında konuşur demesinin üstünden bir koca sene geçmiş ya hani. Zaten çocuğunuz hiç konuşamıyor değilmiş. Bence bir şey yok anlattıklarınızda ama içinizin rahatlaması için forum sitesinde tanımadığınız kişilerden akıl istemek yerine doktora götürmeniz daha doğru değil mi? Belki dil terapisine yönlendirebilir.

Anne olarak yetersiz misiniz bilemem ama çocuğunuz kreş yaşında ve siz elbette bir öğretmene kıyasla yetersizsiniz, neticede öğretmen değilsiniz. Kreşe maruz kaldığı şeylerden ötürü göndermiyorsunuz ama yaşadığı her neyse anaokulunda/ilkokulda maruz kalmayacağının garantisi var mı? Öyle olursa gitmesin evde mi kalsın diyeceksiniz?

Okumaya başlayınca duzeliyor evet. Oğlum da bazı kelimeleri düzgün söyleyemezdi. Portakala ,porkatal demek gibi. Okumaya başladıktan sonra düzeldi kelimeleri.

Düzelmeye baslamasaydi öğretmeni dil terapistine gitmesi gerektiğini söylemişti. Ama bizim sikintimiz kalmadi
Yani zekadan bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum testleri çözwriz kibar bir çocuk asla kardeşine zarar vermez çok sever aralarını güzel tutmaya çalışıyorum

4 yaşındaki oğlum alfabedeki bir çok harfi çıkaramazdı şimdi çıkaramadığı bir
Kaç harf kaldı ondan hariç kelimeleri yuvarlıyor.Aslında çok soru soruyor sorulan sorulara cevap veriyor annene nerede diyorum ite ditti diyor (işe gitti) kardeşine özür dilerim deyip öper ama yuvarlıyor kelimeleri.Kardeşine mesela oyunu bozmasını istemeyince Eda o benim
Çekil oradan diyor sevdiği insanlarla güzel ilgilenir bebeklerle ayıcıklarla oynar ve bu aralar çizgi dizide mesela üzücü bir şey görünce odaya gidiyor gözleri dolduğu İçin bizden utanıyor duygusal yanını göstermek istemiyor.Adeda setimiz var 4 yaş yapamadığı tek tik şeyler var renkler şekiller kavramlar bilir sayı sayarken karışık sayar ? Oğlumu çok yıprattım zamanında aşırı üstüne düştüm.Sizce bir sıkıntı var mı? Oğlumun yaşındakiler şakır şakır konuşuyor ben mi
Yetersizim diyorum bazen

Siz çocuğunuzla gün içerisinde sözünü kesmeden; basit soru cevap cümleleri dışında konuşuyor musunuz ?

Kardeşi kaç yaşında ? Kardeşiyle ilgilenir, ev işlerini yaparken; bir yandan oğlunuzla da sohbet etmeyi deneyebilirsiniz.

Dört yaşında bir çocuk için bence iyi kızımda böyleydi özellikle hüzünlü olunca odaya kaçması aynıydı. Henüz yaşı küçük bu kadar endişe etmeyin

Benim oglum da öyle az cok. Konusma terapisine götürüyorum simdi cünkü seneye okula baslayacak. Oda bir kac harfi telafuz edemiyor. Bir kac defa gitti simdiden farki belli oluyor. Tavsiye ederim.

Nasıl yıpratıp üstüne düştünüz?
kreşe götürdüm orada bir sıkıntıya maruz kaldı ve travma oldu oğlumda beni kaybetme korkusu oldu şu an kesinlikle istemiyor okul istemiyorum diyor.Bende direkt bu yol başka aktivite düşünüyorum mesela yüzme gibi ya da spor aktivitesi gözümün önünde olabileceği daha sonda ana okulu düşünüyorum yavaş yavaş alıştırmak gibi mesela

Siz çocuğunuzla gün içerisinde sözünü kesmeden; basit soru cevap cümleleri dışında konuşuyor musunuz ?

Kardeşi kaç yaşında ? Kardeşiyle ilgilenir, ev işlerini yaparken; bir yandan oğlunuzla da sohbet etmeyi deneyebilirsiniz.
Konuşuyorum özellikle kızım uyuyunca oğlumu alıp dışarı çıkıp geziyoruz markete giderken baş başa sohbet ediyoruz.Yazın sürekli dışarıdayız bu yıl oyun alanları ya da spor etkinliğine götüreceğim.Kreş istemiyor kesinlikle kaybetme korkusu var oğlumu korkutmuşlar kreşte travma oldu maalesef

Back
X