Davranış Bozuklukları 4 yaşındaki oğlum,yeni doğan bebeğimi hiç sevmiyor...neden

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

ASXIXYXIXM BEN

topiğin ilk annesi.01.07.
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
683
2
96
41
Antalya
arkadaşlar .benim 4 yaşında bir oğum var 4ay önce doğum yaptım.. büyük oğlum küçüğünü hiç sevmiyor....aslında zarar vermeyede kalkmıyor .....ama 2 kere bebek ağladığı için bebeğin yüzüne yastık bastırırken yakaladım....nedenini soruncada bebek ağlamıştı ben sadece susturmak istemiştim dedi.....bidahada yapmadı....ama hiç istemiyor ,sevmiyor, bebeğin olduğu tarafa bile bakmıyor bu böyle devam edcek diye çok korkuyorum..mafoldumbenmafoldumben

böyle devam etmeyecek tabiki..sevginizi paylaştıgınız için bunu kaldıramıyor.ben merkezci dönemde;tüm ilginin onun üstünde olmasını istiyor ve ondan yapıyor.4 kardeşiz her birimiz kendimizden sonra geleni kıskanmışız;gece işemeleri baslamış.bende erkek kardeşimi ısırıp canını yakmaya çalışıyormuşum(annem söylüyor)
yani bu bir süreç ama daha rahat atlatmak adına;doktora götürebilirsiniz.internette bu durumla ilgili makaleler ve yazılar vardır;nasıl davranmanız gerektiği konusunda bilgi alabilirsiniz.

çok üzülüyorum ....bu ana kadar bekledim ama endişelerim başladı.....bu sabah onu bi kerecik kardeşine dokunmasını istedim dokunmadı bende sinirlendim bağırıp çağırdım.....üzülmemin diğer bir nedeni...küçük olan ona nasıl bakıyor gözleriyle nereye gitse takip ediyoronun hareketlerine gülüyor....diyorum oğlum bir bak kardeşin sana gülüyor sana bakıyor diyorum o yana bakmıyor bile

ben bağırınca ağladı ..bunu götürün ,ben kız bebek istemiştim..kız bebek getirin diye....geçer demi bir gün kardeşini sevmeye başlar demi...bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar bir şeyler yazarsa çok sevinirim.

Bebeğin bakımına onu da katmaya çalışın."gel beraber altını değiştirelim,bezini getirebilir misin?gibi...Kardeşi uyuduğunda da onunla beraber oyunlar oynayın,zamanla aşacaktır,daha 4 ay olmuş alışma evresindedir henüz...

bebeğe bakacak biri olduğunda siz bebeği bırakıp biraz onunla vakit geçirin..tüm ilgi onun üstündeydi oysa şimdi ilgi dağıldı ve sevilmediğini sanıyor..o korku kaplamış onu ve ters davranarak ilgiyi kendi üstüne çekmeye çalışıyor..sakin zamanlarında ona sıcakça yaklaşıp sarılıp ben oğlumu çok seviyorum beni m oğlum bi tane yeri çok ayrı,yakında kardeşinde büyüyecek ve benim oğlum kocaman abisi olarak onunla oyun oynayacak.artık canı hiç sıkılmayacak gibi cümleler kurun..umarım herşey düzelir...

Bebeğin bakımına onu da katmaya çalışın."gel beraber altını değiştirelim,bezini getirebilir misin?gibi...Kardeşi uyuduğunda da onunla beraber oyunlar oynayın,zamanla aşacaktır,daha 4 ay olmuş alışma evresindedir henüz...

canım yaa..ben bebekten çok onunla ilgileniyorum....gönül rahatlığıyla bebeği sevemiyorum bile ...o etkilenecek diye..nasılsa bebek henüz anlamaz ama o anlar diye..onuda kucağıma alıyorum öpüyorum onu çok sevdiğimi ve hep seveceğimi söylüyorum ama bebekten tarafa dönüp bakmıyor bile

bebeğe bakacak biri olduğunda siz bebeği bırakıp biraz onunla vakit geçirin..tüm ilgi onun üstündeydi oysa şimdi ilgi dağıldı ve sevilmediğini sanıyor..o korku kaplamış onu ve ters davranarak ilgiyi kendi üstüne çekmeye çalışıyor..sakin zamanlarında ona sıcakça yaklaşıp sarılıp ben oğlumu çok seviyorum beni m oğlum bi tane yeri çok ayrı,yakında kardeşinde büyüyecek ve benim oğlum kocaman abisi olarak onunla oyun oynayacak.artık canı hiç sıkılmayacak gibi cümleler kurun..umarım herşey düzelir...

biraz öncede yazdım..ondan ilgimi hiç eksiltmedim...abisi oğluma yürümeyi ..çiş yapmayı ,konuşmayı öğretecek diye yaklaşıyorum sürekli

Bir pedagogdan yardım almanızı öneririm.
Belkide nedeni kardeşi değildir..
bazen ben bebekten utandığınıda düşünüyorum...bazende küçük bir şey olduğu için korkuyor olabilirmi? diyede düşündüm olabilirmi böyle bir şey...çünkü benim oğlum başkalarının yanında utangaç olabiliyor

cnm madem hiç tepki vermiyor ve olumlu yaklaşmıyor o zaman bir pedogoga danış derim ben..bu kadar endişeliysen ,en azından yol gösterir..

allah yardımcın olsun üzülme arkadaşım
sen çokmu uzun sürecek bu durum derken
çabucak bitiyo yada sevecekmi diye düşünme sevecek tabii bence sen büyük olanla ilgilen eşinde tabii bebk zaten henüz farkında olmadıgından büyük olan çok yıpranabilir kafaya takabiilir kardeşinin ona ve size ihtiyacı oldugunu konuşamadıgını yemek yiyemedigini giyinemedigini siz olmadan hiç bişey yapamayacagını hepinize ihtiyacı oldugunu anlatın bence üzülme sabırlı ol ama bu arda bebege dikkat et yalnız bırakma ilgiyi büyügün üzerinde toplayın bu arada kardeşinide anlatın ona
büyüdügünde neler yapabileceklerini
onu koruyacak olanın abisi oldugunu ikisinide çok sevdiginizi sık sık tekrarlayın ve beraber bişeyler yapın yalnız olmadıgını ve ilgisiz olmadıgını düşünecektir güvenini kazanın
derim üzülme bitecek benimde 6 yaşında oğlum var soronlar bitmiyo guclubacismile

güçlü olmalısın

tabikide bu böyle gitmeyecek sonunda alışacak ve sevecek kardeşini,bence çokta üzerine gitmeyin kardeşini sevip ilgilenmesi için. Bırakın bir müddet hiç lafını etmeyin,belki böylelikle kendiliğinden ilgilenir.

canım öncelikle bebeğin ananalı babalı büyüsün daha yeni öğreniyorum bebeğin olduğunu oğlun kardeşini kıskanıyor kayet normal ama psikoloğa gidin destek alın möylesi daha mantıklı bence öptüm by:80:

ayyyy bir an benim yasadiklarimi hatirladim:15:ne zor gunlerdi yaaa...hic yardimcimda yoktu...sukur azalmalar oldu:52::52:buyuduler ayyy darisi sana git 3.mucuncu dusunme kizzz sakin amaaaaaa:53:

yeni doğan kardeşini kıskanması çok doğal, yalnız sürekli kardesını sevdırmeye calısmak kıskanclıgını körükleyebilir. bunu yerıne onunla bırebır ılgılenen. ona sevgınızı gosterın yaptıgı işlerle ılgılenın oyunlar oynayın bazen bebegınızıde katarak yapabılırsınız. sürekli sen onun abisisin büyüksün şöyle yap böyle yap demek, ona gereksız sorumluluk duygusu katabilir. sankı hayatı degısıyormus gıbı algılayıp daha da ınatcı olabılır. onun özel oldugunu ve kardesı olasada onu hala cok sevdıgınızı gostermek gerekır. eger durum cok ciddiyse, uzmandan yardım almakta fayda var.

Son düzenleme:
Back
X