Davranış Bozuklukları 4 yasinsaki oglum tirnak yiyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

azra53

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
1.908
566
373
İzmir
Merhaba oğlum kardeşi olduktan sonra tırnak yemeye başladı kizdikca daha çok yapıyor doktor a götür medim tecrübeli anneler in yardımını bekliyoru m.

Merhaba, oglunuzun tirnak yeme davranisinin bebekten sonra basladigini soyluyorsunuz. Oglunuz kardesi ile ilgili yasadigi kaygilar dolayisi ile bu davranisi gelistirmise benziyor. Olumsuz davranislari yok etmede kizmak sıklıkla uygulanan bir yontem olsa da aslinda cozume goturmez. Oglunuz davranisina bir karsilik aliyor ve bu niktada verdiginiz tepkinin olumsuz olmasi cok da onemli degil. Oncelikle yapmaniz gereken, duzeninizi gozden gecirmek. Oglunuza sadece ona ait olan zaman dilimleri ayirabiliyor musunuz mesala? Bu noktada yardim almaniz cok onemli. Bebekle baska biri ilgilenirken siz sadece oglunuza odaklanin ve bu zaman diliminin baska seylerle bolunmesine izin vermeyin. Oglunuz onu hala sevdiginizi ve onun da bebek kadar degerli oldugunu gormek istiyor olabiliyor. Birlikte gecireceginiz zaman diliminin sonlarina dogru onu bitise hazirlayin. ( "5 dakika sonra ben x yapmaya gidecegim, oyunumuzu bitirecegiz." gibi) Bununla birlikte oglunuza yapabilecekleri ile ilgili alternatifler sunabilirsiniz. Onun bebeklik resimlerine bakip eskiden onun da kucuk oldugunu, size fazlaca ihtiyac duydugunu anlatip oglunuzu hala cok sevdiginizi ekleyebilirsiniz. Son olarak turnak yeme davranisini en cok ne zaman gerceklestirdigini takip etmenizi oneririm. Bu zamanlari belirlemeniz de size cok sey anlatacaktir. Tirnak yeme davranisinda bulundugunda kizip uyarmak yerine, ilgisini baska yone cekmeyi ve elini mesgul edecek bir seylere yonelmesini saglayin. Eger sonuc alamazsaniz ya da davranista artis sözkonusu olursa bir uzmandan yardim almaniz saglikli olacaktir.

Mutlaka yiyen birinden görmüştür benim oğlum da birini tırnağini kemirirken görsün hemen kendisi de yapar unutturmaya çalışın.

Bu konuda size en etkileyici yöntem : Eczaneden acı oje alın ve bunu çocuğunuz görmesin, bilmesin, gece o uyurken tüm tırnaklarına sürün, 15 saniyede kurur zaten... Bdn sonucu söylemeyeyim:KK51::KK48:sabah uyanınca tırnağını yerse o size ne olduğunu söyler zaten :KK48::KK48: siz de ona tırnağını yediğin için artık acı pis olmuş dersiniz, bunu alışkanlığı bitene kadar her gece sürün, bana dua edin sonra :KK52:
(Bu ojenin zararı yok,tırnağı besliyor hatta)

Bu konuda size en etkileyici yöntem : Eczaneden acı oje alın ve bunu çocuğunuz görmesin, bilmesin, gece o uyurken tüm tırnaklarına sürün, 15 saniyede kurur zaten... Bdn sonucu söylemeyeyim:KK51::KK48:sabah uyanınca tırnağını yerse o size ne olduğunu söyler zaten :KK48::KK48: siz de ona tırnağını yediğin için artık acı pis olmuş dersiniz, bunu alışkanlığı bitene kadar her gece sürün, bana dua edin sonra :KK52:
(Bu ojenin zararı yok,tırnağı besliyor hatta)
bende oğlum tırnakları yıyor stresse gırdı zaman. aldım ojeyı işi yaramadı

Back
X