40+2 Olduk suni sancı almalı mıyım?

40+4 te Suni sancı almalı mıyım?

• Evet

OY: 2 66,7%
  • Hayır

OY: 1 33,3%

• Ankete Katılan
    3

Lifeisbetter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
193
124
103
Merhaba hanımlar, son adet tarihim 24 ekim 2017 muhtemel doğum yapacağım tarih 31 temmuz 2018 olarak hesaplanıyordu. Gelin görün ki 40 hafta 2 günlük olduk hala doğuma dair bi belirti yok. Doktor 2 cm açılmam olduğunu söyledi ama hiç sancım yok. Ve doktorum iki gün sonrası için yatış raporu verdi daha fazla beklemeyelim bebek için tehlikeli olabilir dedi, yani bu demek oluyor ki iki gün içinde doğum normal yollarla başlamazsa suni sancı verecekler. Benim ilk doğumum da erkenden suyumun gelmesi sebebiyle suni sancıyla olmuştu ve çok çok zorlandım toplam 14 saat sürdü ve sancılar beni perişan etti. Şimdi yine aynı sancıyı çekmekten çok korkuyorum. Önemli olan bebeğimin sağlıklı doğması tabi mecbur kalırsam yine suni sancı alırım ama acaba biraz daha beklesek mi diye de düşünmeden edemiyorum. Sizce ne yapmalıyım doktoru dinlemeli miyim yoksa beklemek istediğimi mi söylemeliyim tecrübelerinizi paylaşarak bana fikir verebilir misiniz?

Ben 42 haftada doğumun başlamaması üzerine suni sancı aldım. 40+2 biraz erken değil mi. 2 cm açilma da iyi aslında. Normal dogum istiyorsanız suni sancı alın tabii. Sağlıkla alın kulağınıza

Merhaba hanımlar, son adet tarihim 24 ekim 2017 muhtemel doğum yapacağım tarih 31 temmuz 2018 olarak hesaplanıyordu. Gelin görün ki 40 hafta 2 günlük olduk hala doğuma dair bi belirti yok. Doktor 2 cm açılmam olduğunu söyledi ama hiç sancım yok. Ve doktorum iki gün sonrası için yatış raporu verdi daha fazla beklemeyelim bebek için tehlikeli olabilir dedi, yani bu demek oluyor ki iki gün içinde doğum normal yollarla başlamazsa suni sancı verecekler. Benim ilk doğumum da erkenden suyumun gelmesi sebebiyle suni sancıyla olmuştu ve çok çok zorlandım toplam 14 saat sürdü ve sancılar beni perişan etti. Şimdi yine aynı sancıyı çekmekten çok korkuyorum. Önemli olan bebeğimin sağlıklı doğması tabi mecbur kalırsam yine suni sancı alırım ama acaba biraz daha beklesek mi diye de düşünmeden edemiyorum. Sizce ne yapmalıyım doktoru dinlemeli miyim yoksa beklemek istediğimi mi söylemeliyim tecrübelerinizi paylaşarak bana fikir verebilir misiniz?
Bu konuyu ben açtım gibi olmuş, aynı durumdayız pazartesi muhtemelen yatış yapılacak ve üçüncü bebeğim diğerleri de suni sancı ile oldular =(

Bende aynı durumdayim pazartesi 40+3 olucam. Sizin doğumlar illk olmadığı için daha kolay olur bence. Benim ilk dogum neyle karsilascagimi bilmiyorum

Bana da suni sancı için erken gibi geliyor ama doktoruma da güveniyorum, doğumun kendiliğinden başlaması için uğraşıyorum. Belki ikinci doğumum olacağı için suni sancının da etkisini daha az hissederim bilemiyorum ama doğal olan yollarla doğum yapmak çok daha doğru bence. Bol yürüyüş, merdiven çıkıp inmek, günde beş hurma yemeye çalışıyordum dün 7 bugün 9 tane yedim çok faydası olduğunu söylüyorlar ve sıcak duş alıyorum sabah akşam. Şimdiden olumlu sonuç almaya başladım sanki, bu sabah doğum nişanım geldi kanlı akıntı şeklinde ve ondan sonra sancılarım hafif hafif başladı hemen kontrole gittim 3 cm olmuş açıklık. Bugün ara ara sancılarım devam etti şu an da 10 15 dakikada bir geliyor sancılar. Yarın sabah yatışım olucak bakalım inşaallah açılmaların devamı gelir de suni sancı almadan doğurabilirim.

Bu arada doğumun ilk olması zor olacağı anlamına gelmiyor canınızı sıkmayın bu şekilde düşünerek. Biraz kısmet işi gibi geliyor bana, ilk doğumumdan önce de çok yürümüştüm ama 39. Haftanın başında bi anda suyumun gelmesiyle başladı doğumum 14 saat sonra kucağıma alabildim oğlumu. Ama ilk doğumu olmasına rağmen bir iki saatte çok az sancıyla doğum yapan arkadaşlarım da var. Biz elimizden geleni yapalım kolay olması için artık gerisi kısmetimize kalıyor diye düşünüyorum.

Back
X