• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji 40 dolmadan adet

zathara

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
2.767
7.047
358
İzmir
evet hanımlar 40 dolmadan adet olunurmu? 28 gün oldu sezeryan doğum yapalı son iki gündür adet görüyor gibi kanamam geliyor (yani adet gördüğüm zamanlarda ki miktarda) doğumun ilk haftası yoğun kanmam vardı ama son iki güne kadar leke şeklinde azalarak geliyordu şuan iki gündür baya adet gibi kanama var

Ben emin değilim ama sanki max.40 gün. Daha erken de bitebilir gibime geliyor.

Yani dünyadaki bütün kadınların 40 gün sürmesi bence beklenmez. Olamaz yâni öyle bi şey.

Muhtemelen normal bir aralık vardır.

Mesela atıyorum 21 gün ile 40 gün arasında bitmesi normaldir gibi. Reglde de 4 ile 7 gün normal kabul edilir ve üst sınır 10 gündür ya. Onun gibi normal bir aralık vardir. Onu bilen deneyimli hanımlar da yazacaktır illaki ama bana anormal gelmedi.

En iyisi bir doktora sormak bence

Olabilir kimininki 15 gunde bitiyo ertesi gun adet oluyolar. Kimi 2 yil olmuyo. Net bisey yok malesef

Başlığı anlamadığım için geldim. Dolmayı yemek olan dolma anladım, ortada 40 adet dolma var ve olaylar gelişti diye düşündüm 😂

Evet regl olabilirsiniz kırk günden önce de, normal.
başlığı bi okudum da hakikaten öyle anlaşılıyor😅 düşünmeden konuşulmazmış tekrar okumadan da konu açmayım birdaha 😅

Üevet hanımlar 40 dolmadan adet olunurmu? 28 gün oldu sezeryan doğum yapalı son iki gündür adet görüyor gibi kanamam geliyor (yani adet gördüğüm zamanlarda ki miktarda) doğumun ilk haftası yoğun kanmam vardı ama son iki güne kadar leke şeklinde azalarak geliyordu şuan iki gündür baya adet gibi kanama var
Olabilir benim tam 40 gün kanamam devam etmişti. Bebeğim 18 aylıkken regl olmuştum

Daha 40 gününüz dolmamış, bence adet değil lohusa kanaması devam ediyor.
Bu birçok değişkene ve hormonlara baglıdır tabii ama mantığıma göre özellikle de yoğun emziriyorsanız hadi kırktan önce adet olsanız bile lohusalığın bitip adetin başlama arası iki gün kadar kısa olmaz bence.

Yine de bir doktora danışmakta fayda var.

bi aç ikimiziz galiba😅
40 adet dolma var diye geldim🤦‍♀️

Yok bende açım valla. Hangi etkinlik için 40 dolma gerekiyor diyerek girdim. KudrAlobar KudrAlobar
Kalkın yemek yiyelim bence kızlar :D
Konu sahibi geçmiş olsun. Önemsiz bir şeydir umarım. Doğum yapmadım bilemiyorum o yüzden.

40 gün dolmadan gelen lohusalıktandır, sadece anne sütü alıyorsa bebeğiniz 1 yıla kadar bile adet görmeyebilirsiniz

Benim de bugün 34. Günüm 2 3 gündür bitmeye yakındı sarıya dönmüştü ama dün gece baya kıpkırmızı kan gelmeye başladı şimdi kahverengi kırmızı karışık geliyor böyle ara ara kırmızı renge dönmesi normal mi acaba ? İnternete bakıyorum ilk günler kırmızı sonra kahverengi sonra sarımsı akıntıya döner ve biter diyor benimki akintiya döndü şimdi tekrar kırmızı oldu ve hafif karnımda ağrı oluyor başına gelen var mı hiç 😕

Meh
Benim de bugün 34. Günüm 2 3 gündür bitmeye yakındı sarıya dönmüştü ama dün gece baya kıpkırmızı kan gelmeye başladı şimdi kahverengi kırmızı karışık geliyor böyle ara ara kırmızı renge dönmesi normal mi acaba ? İnternete bakıyorum ilk günler kırmızı sonra kahverengi sonra sarımsı akıntıya döner ve biter diyor benimki akintiya döndü şimdi tekrar kırmızı oldu ve hafif karnımda ağrı oluyor başına gelen var mı hiç 😕rhsns
Merhaba konunun üstüne baya bi zaman geçmiş bende sizin gibiyim şuan doğumdan sonra 30. Günüm ve sararıp azalan akıntım bi anda adet tarzı kanamaya döndü sütümü etkilemesinden korkuyorum siz adet mi görmüştünüz lohusalık kanaması mıydı ? Sütünüzde bi sorun olmuş muydu

Meh

Merhaba konunun üstüne baya bi zaman geçmiş bende sizin gibiyim şuan doğumdan sonra 30. Günüm ve sararıp azalan akıntım bi anda adet tarzı kanamaya döndü sütümü etkilemesinden korkuyorum siz adet mi görmüştünüz lohusalık kanaması mıydı ? Sütünüzde bi sorun olmuş muydu
Dogum sonrasi kanama azalir artar sararir koyulasir cok cok azken bitti sanirken bi anda cok yogunlasir. Benim 25 26 gun gibi sarilasip kesilir gibi olmustu. Sonra bi hafta daha cok yogunlasti . 32. Gun bitti. Oglum 4 aylik daha olmadim adet falan. 50 muayenesine gidince doktor kontrol eder yakinda adet olursun veya uzun sure adet olmayacak gibi duruyosun diye bilgilendiriyolar

Back
X