40.haftada doğum

amorfatimsi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
Merhabalar
Ben şu an 39+6 haftadayım. Özel hastaneye gidiyordum son bir buçuk aydır gitmiyorum. Şehir Hastanesinde normal doğum düşündüm. Sadede geleyim. Bugün sancım olmamasına rağmen acile gittim. NST'de de sancım çıkmadı. 2 cm açıklık varmış. Doktor doğum başlamış normalde yatırırdım ama yer yok ve ne zaman yer açılır bilmiyorum. O yüzden istersen başka hastaneye git dedi. Bana "kendi isteğimle hastaneden ayrıldım..." gibi şeyler yazdırıp imzalamamı istedi. İmzalayıp eve geldim. Şu durumda evde durmam sakıncalı mı? Doğumum birden başlayabilir mi? Ayrıca vajinal muayeneden sonra kanamam oldu.

Son düzenleme:
3 cm açıklıkta muane olmuştum bı saat sonrada suyum sızmaya basladin hiç belli olmaz

belli olmaz. 5 cm ile 2 hafta doğurmadım suyum gelmedi, sancım hiç olmadı. en son doktorum bebek strese girmedin diye suyumu ğatlatıp doğumu baslattı. yani önemli olan suyunuz geldi mi? bebek hareketli mi? ve sancınız var mı?

vajinal muayene sonrası kan gelmesi de normal. bende de geldi. ertesi gün de nişanım geldi. nişan geldikten 2 gğn sonra doğumum başlatıldı.

doktor sizi yatırsaydı da büyük ihtimalle suni sancı verecekti.

Dolu ne zaman boşalır ne demekmis? Benim sabah lekelenmem.baslsdi 39+6da gittim 3cm açıklık vardı, yürüyüş yap biraz dedi sancım sıklasinca geri geldim, 7cm olmuştu, doluydu ama doğum yapanları seri şekilde çıkarıp odaya aldılar, beni dogumhaneye aldılar, aciliyete göre alıyorlar, sandalyede bekleyen de vardı, benim doğumum hızlı ilerlediği için önce beni aldılar mesela. Hangi şehir hastanesine gitmiştin, tekrar muayeneye git sabah, doğum yapanların dogumhanede yatacak halleri yok ya, o an için göndermişlerdir seni.

Zaten doğum ilerlemediyse yatış yapmazlardi şehir Hastanesi'nde, bende erken gittim, "yatirsam seslerden rahatsız olursun, stresten, beklemekten dogurasin kaçar, çık sen yürüyüş yap" falan diye söyledi ebe

Son düzenleme:
Bursa Şehir Hastanesi. Sancım yok. Suyum da yok. Acil durumun yok vs dedi. Akılsızlık mı ediyorum evde durarak bilemedim. Sancım olunca ya da suyum gelince gideyim diye düşündüm ama sabah gitsem iyi olacak galiba dediğiniz gibi

Bebeğim hareketli suyum sancım vs yok. Muayeneden sonra sağıma çok basamıyorum kasığım ağrıyor. Suni sancı zor oluyor değil mi?

Bebeğim hareketli suyum sancım vs yok. Muayeneden sonra sağıma çok basamıyorum kasığım ağrıyor. Suni sancı zor oluyor değil mi?
zor olduğu söyleniyor bir de sonucta size de ekstra stres oluyor. ben suni sancı almadım, kese patlatıldıktan sonra sancılarım basladı.

Ne güzel Allah bağışlasın. Umarım benim de kolay olur.

Peki sancınız var mıydı? @ahsen0412
Karnıma ishal ağrıları gibi girip çıkan kramplar vardı belde kasıkta bişe yoktu suyum sizmaya baslayacinda yoktu suyum tamamen hastanede boşaldı ondannsonra baladi ama ben sezeryana alındım suyum gelir gelmez o yüzden sanciyida tarif edemeyeceğim

hastaneye bak ya dolu ne zaman boşalır ne demek koca hastane bir kişilik yer yok muymuş

49+1' de uyurken sabah birden suyum geldi. Gece brlim ağrıyordu ama suyum gelirken en ufak bi ağrım sancım yoktu. Saat 9.00 'da hastaneye gidene kadar suyum gelmeye devam etti. O kadar çok geliyordu ki. Muayene vs derken saat 19.00 'a kadar suni sancı, epidural iğne, çömelip ıkınma... O kadar zorlandım ki. Epidural başta iyiydi sonra pek işe yaramadı. Neredeyse suyum bitmişti doğum zor gerçekleşti. . Tam 2 Saat alttan dikiş attılar. İç kısımdaki dikiş çok uzunmuş. Ne yürüyebiliyorum ne hareket edebiliyorum. 2 ünite kan verdiler zar zor taburcu oldum. Annem yanımda olmasa çocuğa da bakamadım. Velhasıl belki faydası olur diye tamamını yazmak istedim. Aklımda sadece şu var keşke sezaryen olsaydım.

Dikiş vs bende de vardi uyusturuyorlar ama asla fayda etmiyor bütün dikişleri tek tek hissettim, iğnenin ipin geçişini vs. İdrarda yanma da oldu sonra bir süre ama sonra hepsi geçti. Kızım 4.5 yaşında ve o doğum sancısını bile özledim, şu an bir bebek daha istiyoruz. İnsan hepsini unutuyor. Kolay bir şey değil çok guclusunuz tebrik ediyorum bebeğinize sağlıkla kavusmussunuz çok şükür. Dikis, ağrı vs çoğu kiside olan normal şeyler, olacağı varmış hayırlısı buymuş diye düşünün lütfen Allah analı babalı büyütsün sağlıklı huzurlu uzun ömrü olsun miniğin

Teşekkür ederim. Umarım çabuk iyileşirim nefes nefese kalıyorum. Kalçama kramp giriyor. Dikişler yüzünden oturmam imkansız. Süt vermekte zorlanıyorum. Umarım dediğiniz gibi geçer hepsi. 49 +1 yazmışım. 40 +1 tabii ki

ben 40+1de sadece bel ağrısıyla gitmiştim. nstde sancım yoktu. ama 6 cm açılma vardı. suyum nişanım gelmedi. ne olduysa hastanede 3 saat içinde oldu. doğum yaptım.
2. doğumda tüm gün sancı çekmişim anlamadım. yine aynı ne nişan ne suyum vardı. gece korkudan gittim hastaneye yine doğuma girdim.
inanın öyle dayanılmaz birden doğurmak filan olmuyor. benim doktor yüzünden dikişim oldu. ıkınmayı bilmeyen hadi doğur diye beklerse illaki müdahale ediyor. her kadın her doğum bambaşka.

`