40 kontrolüne gitmemek

Ayysssko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
801
Puanlar
53
Kızlar ya sezaryen oldum ben kızım 5 buçuk aylık şu an. Doğumdan 1 hafta sonra kontrole gittim rahimde bi sorun olmadığını toparlanmaya başladığını söyledi doktorum kesi yerimde de bir sorun yoktu. Bebeğim emmedi 40ım çıkınca da direkt regl oldum zaten o zamandan beri düzenli oluyorum 28 günde bir. Ama ben 40 kontrolüne gitmedim o ara kızım hiç uyumuyordu çok bulanıktı kafam gitmesem de olur diye düşündüm. Bugün bi şey gördüm kırk kontrolünde smear falan almışlar birinden bunlar hiç aklıma gelmedi. Bi sorun olur mu sizce şu an gitmeli miyim

Allahım bebeğinizi sağlıklı mutlu analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Ben de gidememiştim,iyi değildim,toparlanınca gittim.

Sizin yerinizde olsam toparlayınca giderim,doktor kontrolü iyidir.

Gidin bence mutlaka. Evet smear aliniyor, benim doktorum da almisti.

Allahım bebeğinizi sağlıklı mutlu analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Ben de gidememiştim,iyi değildim,toparlanınca gittim.

Sizin yerinizde olsam toparlayınca giderim,doktor kontrolü iyidir.
Baya geç olacak sanırım 6 aylık olacağız ama genel kontrol olarak gideyim o zaman teşekkür ederim siz de sağlıkla büyütün inşallah

Sezaryen icin ekstra birsey var mi bilmiyorum, ancak ben 2 kez 40 kontrolune gittim.

Henuz regl gormemistim, ultrasonla yumurtlama durumuma bakildi.
Smear alindi.
Rahmimin kuculup kuculmedigi kontrol edildi hala dogum sonrasi kanamam devam ettigi icin doktorum buna ozellikle bakmisti, kanamamin durumu kontrol edildi, kotu koku, kahverengi akinti, parca dususu gibi seyler olup olmadigini sorguladi doktorum, ikisindede yaklasik 50 gunluk olana dek kanamam surdu ve sonra kesildi.

Sezaryendede ekstra sanirim ic dikislerin yeri kontrol ediliyordur, cunku bazen rahme yapisiklik olusuyormus (bir arkadaşımın basina gelmisti), bu durumda sezaryenliler icin bu kontrol sanirim daha onemli, siz ilk firsatta bi kontrole gidin.

Saglicakla buyutun

Geç kalınmış bı durum yok, yine de müsait oldugun da bı rutin kontrole git, aklında da kalmaz, muayene de olmuş olursun, 40tan önce gittim sonrası için gerek görmediler gitmedim ama benim vajinaldi. Yine de 9ay oldu bı gideceğim bende oyle rutin kontrol için

Bende hiç gitmedim 4 aylığız doğumdan 1 hafta sonra dikişlere bakmak için gittim o kadar

Gidin mutlaka ne olur ne olmaz. Evet smear alınıyor ve dikişlere falan iyice bakılır. Bende 40 ta gidememiştim bebeğim 2.5 aylıkken gittim sanırım şuan 5 aylık

Benden smear alınmadı. Sezaryen dikişlerime bakıldı sadece.

`