40 tane kadın ile aldatılmak

mesmerina

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2011
361
17
318
günümüz kızları veya kadınlar hangi piskoloji ile davranıyor bilmiyorum ama genelde 30 yıldır senaryosu değişmemiş türk filimlerinden etkilenerek ya hemen boşanmayı yada 2. eşi veya manitayı redder oldular.

Mesela bu senaryolar şu şekilde : adamın biri eski sevgilisi ile karşılaşır veya alaksız bi kadın ile tokalaşır tam o anda yeni sevgilisi veya eşi onu görür. yeni olanın bilinç altı mantığını yener ve düşünce patlamaları başlar "beni aldatıyo" ,"ihanet","entrika" vss

peki

"Ahir zamanda ümmetimden 1 erkeğe 40 kadın düşecek" hadisini baz alırsak. Bu kızların yaptığı bu kapris yalan mı yoksa ozaman erkek kıtlığı olacakta herkez razı mı olacak

ahir zaman dediğin kıyametten önceki son günlerimiz,bu konu nerden aklına geldi tatlım:)
kıyamet zamanı gelip çattığında bu olayları düşünecek halimiz olmaz heralde,

günümüz kızları veya kadınlar hangi piskoloji ile davranıyor bilmiyorum ama genelde 30 yıldır senaryosu değişmemiş türk filimlerinden etkilenerek ya hemen boşanmayı yada 2. eşi veya manitayı redder oldular.

Mesela bu senaryolar şu şekilde : adamın biri eski sevgilisi ile karşılaşır veya alaksız bi kadın ile tokalaşır tam o anda yeni sevgilisi veya eşi onu görür. yeni olanın bilinç altı mantığını yener ve düşünce patlamaları başlar "beni aldatıyo" ,"ihanet","entrika" vss

peki

"Ahir zamanda ümmetimden 1 erkeğe 40 kadın düşecek" hadisini baz alırsak. Bu kızların yaptığı bu kapris yalan mı yoksa ozaman erkek kıtlığı olacakta herkez razı mı olacak

Kırmızı ile işareetlemiş olduğum cümleni kesinlikle anlamadığımı belirtmek isterim.
Pozitif bir cümle mi yoksa negatif bir cümle kurduğun anlaşılmıyor.
"Reddeder oldular" derken neyi kast ediyorsun?
Aldatılmayı ve/veya 2. eş (tabirinle manitayı) kabul mü etmeliyiz?? :44:

Verilen hadis tarafından araştırılmadan cımbızlandığını düşünüyorum.
Her hadisin verilmesinde bir sebep vardır, Ahir zamanda bir erkeğe kırk kadının düşme sebepleri savaş, katliam, doğa olayları vs. sebebiyet verebilir.
Peygamberimiz (s.a.v.)'in de 4 evlilik yapmasındaki esas husus zaten budur.
Fakat her daim erkekler bunu "dinimiz 4 eşi caiz kılmıştır" der keser atar.
Halbu ki kadınların zor durumda kalmamaları, başlarına kötü şeyler gelmemeleri, ki o zamanları yaşamadık şartları ancak bize ulaşan bilgiler ile biliyoruz, yağmalanıp, tecavüze uğramamaları için bulununan bir çözümdür.
Ayrıyeten, eğer ki bir erkek 4 eş alacaksa hepsine eşit miktarda ilgi alaka, samimiyet, maddiyat ve maneviyat vermek zorunluluğu vardır.
4 kadına bunu 1 erkek günümüzde sağlayamazken, 40'a nasıl sağlayacak merak ederim doğrusu...

Böyle hadislerin "cımbızlanması"nı doğru bulmuyorum...
İyi araştırılmamış ve net verilmemiş bilgiler insanı nifaka dahi sokar....
İnsanları yanlış bilgiye ve yanlış düşüncelere sevk eder.
Hele ki bunun bir kadın tarafından yapılmış olması gayet enteresan.
Kendi kendine hendek açmak gibi birşey.... :19:

Son düzenleme:
Ahir zamanın ilk alameti olan "allah zamandan berekit kaldıracak" zaten var çünkü "günlersaatler gibi ;haftalargünler gibi,aylar haftalar gibi,seneler aylar gibi geçiyor."

sorduğum şu o kadınlara ne olacak ta artık 39 rakibi kabul edecek

Of sacmalamayın inanmayın böyle seylere 4 kadın farz dı simdi 40 mı oldu?Abuk subuk düsünceler yaa kur-an da yazsa bile ben dogru bulmuyorum böyle seyleri arkadasım!
Günümüzde kadınlar niye böyle davranıyorlar demissin kızım kendindemisin sen aldatıldıgında yarabbi sükürmü diyosun bozmayın kafayı böyle seylerle!

Of sacmalamayın inanmayın böyle seylere 4 kadın farz dı simdi 40 mı oldu?Abuk subuk düsünceler yaa kur-an da yazsa bile ben dogru bulmuyorum böyle seyleri arkadasım!
Günümüzde kadınlar niye böyle davranıyorlar demissin kızım kendindemisin sen aldatıldıgında yarabbi sükürmü diyosun bozmayın kafayı böyle seylerle!

1 erkeği iki kadın seviyosa ve o erkek iki kadınıda seviyosa sonuç ne olacak sence? yani senin düşüncen ne dir

1 erkeği iki kadın seviyosa ve o erkek iki kadınıda seviyosa sonuç ne olacak sence? yani senin düşüncen ne dir
Kalp 2 kişiyi sevemez güzelim 1 kişiyi sever, ha madem bosboğazlık edip ikisinide begenmis aralarında secim yapacak baska yolu yok.
Bana baksana senin iliskini cok merak ediyorum grup mu takılıyorsunuz siz?

Ahir zamanın ilk alameti olan "allah zamandan berekit kaldıracak" zaten var çünkü "günlersaatler gibi ;haftalargünler gibi,aylar haftalar gibi,seneler aylar gibi geçiyor."

sorduğum şu o kadınlara ne olacak ta artık 39 rakibi kabul edecek

Cımbızlamaya devam...

Ben araştırdım ve araştırmalarıma göre senin cımbızlamış olduğun bölümler "kıyamet alametleri"nde geçmekte.
Bu durumda 39 kadının ne olacağını değil de, (erkeklerin uçkuru ve çarpık ilişkileri sorgulayacağınıza) amel olarak ne olacağız onu sorgulamakta fayda var. Zira verilen bu bilgiler, kişilerin dini açıdan amellerine yönelip, Allah'a ibadet edilmesi için verilmiş olan bilgiler/hadislerdir.

Konuya bakış açınız ve ele alış tarzınız bana çok ters.
O günki günde kimsenin 39 kadının ne olacağını düşüneceğini sanmıyorum.
Savaş, hırs, zulüm olacağı için insanlar can derdinde olacaktır.

Bahsettiğin hadis ise şu şekildedir:
2. (3261)- Ebu Mûsa (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Muhakkak ki insanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, o vakit kişi altından sadaka ile (çarşı pazar) dolaşır da bunu kendisinden sadaka olarak kabul edecek tek kişi bulamaz. O zaman, tek bir erkeğe kırk tane kadının tâbi olduğunu ve kadınların çokluğu ve erkeklerin azlığı sebebiyle ona sığındıklarını görürsün." [Buharî, Zekât 9; Müslim, Zekât 59, (1012).]

AÇIKLAMA: kimsenin kalmayacağını haber vermektedir. Hadîste zekat malı olarak altın kelimesinin zikri, mânayı te'kid içindir. Çünkü insanlar arasında tedavül eden kıymetli eşyaların en değerlisi, taşınma ve saklanması en kolay olanı altındır. İnsanlar sunulan altına bile istiğna gösterirlerse, gözleri, gönülleri son derece doymuş demektir. Bu da o devirde bolluğun fevkalâde artacağını ifâde eder. Bu mâna birçok hadislerde ifâde edilmiştir. Aynî'ye göre, bu hal fitnelerin artması ve insanlar arasında öldürme hadiselerinin çoğalmasıyla hâsıl olur. Elli kadının bir erkeğe sığınmaya çalışmaları da aynı devrenin vasıfları olarak zikredilmiş olması da bu mânayı te'yid eder. Zira fitnelerde daha ziyade erkekler hayatını kaybeder. Geriye kalan zevceler, yakınlarının himâyeye muhtaç kadın ve kızları epeyce bir yekûn tutar. Hadisler, bu hâlin Kıyamete yakın vâki olacağını, bu esnâda bolluğun, sadaka kabul edecek kimse kalmayacak derecede artacağını belirtir. Bazı hadisler, bu bolluğun Hz. İsâ'nın zuhur edip, Deccal'ı öldürmesinden sonra vukua geleceğine işaret eder.

Zamanın yaklaşması ile ilgili hadis şudur:

Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Zaman yaklaşıncaya hatta bir yıl bir ay gibi, bir ay bir hafta gibi, bir hafta bir gün gibi, bir gün bir saat gibi, bir saat de ateşte kuru otun yanması gibi oluncaya dek kıyamet kopmaz!’ buyurdu.”
Tirmizi 2434

Zamanın yaklaşması hakkında âlimlerin birçok görüşleri vardır:

Birinci Görüş:

Bununla kastedilen, zamanda bereketin azalmasıdır. İbni Hacer (Rahmetullahi Aleyh) şöyle demiştir:
“Bu olay bizim zamanımızda meydana gelmiştir. Günlerimiz o kadar hızlı geçiyor ki daha önceki asırlarda zamanın böyle hızlı geçtiğini duymadık.”

İkinci Görüş:

Burada kastedilen, Mehdî ve İsa (Aleyhisselam) zamanıdır. İnsanların hayattan zevk almaları, emniyetin yaygınlaşması ve adaletin galip gelmesidir. Çünkü insanlar bolluk günlerini uzun olsa da kısa görür, zor günleri kısa olsa da uzun sayarlar.

Üçüncü Görüş:

Dinin azlığından dolayı insanların hallerinin birbirine yakın olmasıdır. Nihayet günahların aleniliği, günahkârların çokluğu sebebiyle onlardan iyiliği emreden, kötülükten alıkoyan kimse bulunmaz.

Dördüncü Görüş:

Hadiste kastedilen mana; Uzakları yakın eden ulaşım araçlarının, hızlı hava ve kara taşıtlarının çoğalmasıyla insanların birbirlerine yakın olmalarıdır.

Beşinci Görüş:

Burada kastedilen gerçek manada zamanın hızlanması ve kısalmasıdır. Bu da ahir zamanda olacaktır.

İbni Ebi Hamza şöyle demiştir:
“Hadiste zamanın yaklaşması ile kastedilen, ‘Bir yıl bir ay gibi olana kadar kıyamet kopmaz!’ şeklinde buyrulduğu üzere zamanın kısalması madden yahut manen olabilir.
Madden kısalması, henüz zuhur etmemiştir ve muhtemelen kıyamete yakın zamanda meydana gelecek işlerdendir. Manen kısalmasına gelince, zahir olduğundan beri üzerinden bir süre geçmiştir. Bunu, ilim sahipleri ve dünyevî bilgi sahiplerinden kıvrak zekâlılar bilirler. Daha önceleri yapa geldikleri miktarda işleri şu anda yapmaya güç yetiremiyorlar. Bundan hep şikâyet ediyorlar ve bunun sebebini bilmiyorlar.

Muhtemelen bu, birçok yönden dine zıt işlerin meydana çıkmasından kaynaklanan iman zayıflığından olmaktadır. Bundan daha kötüsü, sırf haram olan yahut içerisinde haram katkısı açık olan gıda maddeleridir ki insanların çoğu bunu fazla önemsemiyorlar, elde etmeye ne zaman güçleri yetse hemen alıyorlar. Vakıa şudur ki, zamanda, rızıkta ve nebatta bereket, ancak imanın kuvvetlenmesi, emredilene uyma ve yasaklanandan kaçınma yolundan geçer.
Bu sözümüze Yüce Allah’ın şu buyruğu şahitlik eder:
“Eğer o beldelerin ahalileri iman etmiş ve sakınmış olsalardı elbette onların üzerine yerin ve göğün bereket kapılarını açardık!”
Araf 96

Karakter ve mezhep genişliği meselesi.
Ben bunu kabul edemem..
Bir kadının da bunu normalmiş gibi öne sürmesi pek kabul edilir bir durum değil. :19:

Senin amacın nedir çok merak ettim...
Öncelikle bunu dile getirirsen belki insanlar bir nebze ne yapmaya çalıştığını anlayabilirler...

Çok saçma bence
Tam tersi bi durum olsa nasıl erkekler kabullenemezse
Biz de kabullenemeyiz tabi

Ya birini seviyosundur ya diğerini
Ne demek ikisini seviyosa ?

Oldu olacak üçüncüde gelsin, birden çok nasılsa..

cevap vermeyince dümen mi kırıyon ;=))

iyimisin sen anam yasın kac?
Sen böyle kafayla gidersen cok aldatılırsınn ben sana diyiim senin gibi insanı aldatmayıpta napcaklar onlarda haklı düsüncelere bak yaa kimse 2 kişiyi sevemez cevrendende görmüssündür birini severken gözü baskasına kayar yalnızca yapar bi hata sonra pisman olur esas sevdiğine koşar.. hicmi görmedin?

Ya bu nasıl bı sacmalık arkadasım? daha önemli konular var.. bunedir yani sibel uresini getirdi aklıma..

peki

iyimisiniz siz. ne demek 2ci eşi reddeder oldular. ne yapacaklardı kabulmü edeceklerdi. erkekmisiniz siz yoksa.

peki

Nasıl bir konu bu! mantığı ne anlamadım.. Gerçekliği tartışılır bir hadisden yola çıkarak nasıl olsa böyle olacak,kabul edeceksiniz,şimdiden kabul edine mi getiriyorsunuz anlamadım!! :ssz:
2.eşi kabul etmek!! Bu kadar her şeyi işine geldiği gibi alan bir toplum daha yoktur..

Bu satırları yazanın bir kadın olduğuna inanmak istemiyorum.. :ssz:

Yine bir din tartışmasına giden konu..Fazla bulaşmamak lazım..

bu erkekler çok ilginç bütün hadisler onların uçkurunu rahatlatmak için mi çıkmış! PES!

başlığı ve mantığı anlamadımda şunu belirtmek isterim düz mantık 1 erkeğe 40 kadın düşecek oo erkekler o zaman 40 kadınlar olsun mu
bunun birçok sebebi olabilir savaşlar kıtlık vs. ölümlerden dolayı erkek nüfusundaki azalma ve şuda kastedilior olabilir (burada hadisi tamamen mecaz düşünüyorum) 1 erkek birden çok kadınla olacak kadar çirkinleşecek direk düzünden düşünmeyin bazı hadislerin varlığıda net değildir sonuçta bunlar peygamberimizin ölümünden sonra yazılmıştır zaten hadislerde 3e ayrılırlar kesin olanlar kesinliği net olmayanlar ve tartışmaya açık olanlar diye bunların ayrı isimleri varda ben onlar aklımda olmadığı için açıklamalı şekilde yazdım)

başlığı ve mantığı anlamadımda şunu belirtmek isterim düz mantık 1 erkeğe 40 kadın düşecek oo erkekler o zaman 40 kadınlar olsun mu
bunun birçok sebebi olabilir savaşlar kıtlık vs. ölümlerden dolayı erkek nüfusundaki azalma ve şuda kastedilior olabilir (burada hadisi tamamen mecaz düşünüyorum) 1 erkek birden çok kadınla olacak kadar çirkinleşecek direk düzünden düşünmeyin bazı hadislerin varlığıda net değildir sonuçta bunlar peygamberimizin ölümünden sonra yazılmıştır zaten hadislerde 3e ayrılırlar kesin olanlar kesinliği net olmayanlar ve tartışmaya açık olanlar diye bunların ayrı isimleri varda ben onlar aklımda olmadığı için açıklamalı şekilde yazdım)

Katılıyorum..

Zaten kıyametin yaklaşması demek toplumların bozulması, ahlakın bozulması, insanların iğrençleşmesidir.. hadis ve ayetlerin çoğu ana fikri olan mecaz olarak yaklaşarak özüne bakılması gereken yazılardır ama bizim millet düşünmeye zahmet etmez,işine geldiği gibi almaya bakar,o nedenle bu haldeyiz.. :ssz:

Back
X