40 yaşından sonra yurtdışı....

Ülke Fransa.teklif eden adamın inşaat sektöründe işleri var.hastane okul AVM gibi buyuk binaların yangın yalıtım ve havalandırmalarını yapıyorlar.eşimde inşaat sektöründe.şantiye şefi.alanlar farklı olsada aynı sektörde.bu adamın çiflik evini yapmışlardı daha önce.ordan samimiyetleri arttı eşimle.adamın bi ayagı Türkiye'de çok sık gelip gidiyor ve biraz orda daha çok burda yaşıyor.orada o yokken kızı işin başında imiş.ama zorlanıyormuş.kızı ile birlikte işlerin başında olacakmış eşim.şimdilik konuşulanlar bunlar.haftaya tekrar Türkiye'ye dönecekler.detaylı konuşuruz demiş.ama eşim fazla hevesli.sanki adam ne teklif etse kabul edecek gibi.buda beni korkutuyor.
Eşinizin kendi işi miydi yoksa çalıştığı şirkette mi tanıştılar güvenilir biri mi

Ülke Fransa.teklif eden adamın inşaat sektöründe işleri var.hastane okul AVM gibi buyuk binaların yangın yalıtım ve havalandırmalarını yapıyorlar.eşimde inşaat sektöründe.şantiye şefi.alanlar farklı olsada aynı sektörde.bu adamın çiflik evini yapmışlardı daha önce.ordan samimiyetleri arttı eşimle.adamın bi ayagı Türkiye'de çok sık gelip gidiyor ve biraz orda daha çok burda yaşıyor.orada o yokken kızı işin başında imiş.ama zorlanıyormuş.kızı ile birlikte işlerin başında olacakmış eşim.şimdilik konuşulanlar bunlar.haftaya tekrar Türkiye'ye dönecekler.detaylı konuşuruz demiş.ama eşim fazla hevesli.sanki adam ne teklif etse kabul edecek gibi.buda beni korkutuyor.
Git tabi ki de
Kendini düşünmüyorsan çocukları düşün
Biraz heyecanlı bir süreç ama atlatınca keyifli olur gibime geliyor

Endişe etmeyin en kötü hayat tecrübesi olur. Fransızca için çocuklar ile beraber kolay öğrenirsiniz yaklaşık 2 yıl sürer. Onlar akıcı hemen konuşurlar sizin mutlaka iş hayatına girmeniz gerekecek. İngilizce ile ancak karşıdakinin keyfine kalırsınız veya cafelerinde genelde konuşan garsonlar oluyor ama adamlar yabancı müzikleri bile Fransızca dinleyebiliyorlar .

İnsan bir düzen kurunca degiştirmek daha zor geliyor sanirim. Benim eşimde de gidip yeniden uğraşma istegi yok. 😬
Bu işler yaşla alakali degil benim annem ve babam toplamda kendi ulkemiz dahil 5 ülkede yaşadilar (ben evlendikten sonra da ulke degistirdiler) 2 ulkede evleri var. Babam duzenini bozmayi sevmiyor ama anneme kalsa daha cok ulkede yasardi. 😂

Benim cocugum yok, bana gore sıkıntı degil ama cocugum olsa ulke degistirirdim. Cocuklar acisindan dusunun.

Patron kızına yardımcı olarak gidecek yani...gel sen bu işin başına geç dese neyse..baba-kız şirketinde kolay mı allah askına...kız buna kıl kapsa cıkarttırır işten..bakalım işine karısacak birini kız istiyor mu?

Bir kadınla çalışmaya gidecek...riskli işler kesinlikle istemezdim...kurumsal bir firma olsa neyse...arkadaş işi...garantisi yok

Ben hayatta böyle fırsatların denenmesi gerektiğini düşünüyorum. En kötü ne olabilir ki? Baktınız sevmediniz, her zaman geri dönebilirsiniz; burası sizin ülkeniz kapısı size hep açık fakat her zaman yurtdışında yaşama şartı yakalayamayabilirsiniz. Çocuklar fransızca öğrenip, ileride orada üniversite okuyabilirler

ikimizin de fransızcası yok ben ve oğlum yeterli derecede İngilizce bilgisine sahibiz.
fransa’da fransızcanız olmadan rahat edemezsiniz. İnsanlar aşırı ırkçı. İngilizce bilseler bile ingilizce konuşmuyorlar. Fransızca öğrenmesi çok kolay bir dil değil ayrıca.
Yurtdışında yaşayacaksanız Ana dili ingilizce olan bir yer seçin.

Merhabalar hanımlar.
Eşim bir iş teklifi aldı birkaçgun önce.hem tanıdıgımız hem eşimin müşterisi olan biri.birkaç sektörde birden farklı iş yerleri var.eşime benim senin gibi bir adama ihtiyacım var.benimle yurtdışında çalışmayı düşünürmüsün demiş.eşim 42 ben 39 yaşındayım.bugune kadar böyle bişey hiç aklımızda yoktu.fırsatımızda yoktu zaten.öğrendiğim günden beri kafam çok karışık.bu saatten sonra tekrar sıfırdan başlamak istemiyorum.burada belli standartlarımız var.bunun altına düşmek beni korkutuyor.öte yandan biri lise iki biri Ana sınıfında olan iki çocugum var.onlar için buyuk bir fırsat bu.eşim çok hevesli.gerçi henüz şartlar konuşulmadı.bize ne vaat edecegini bilemiyorum.ama şimdiden kafamda onlarca soru var.siz ne düsünürsünüz bu konuda.bu yaştan sonra yapabilir miyiz oralarda.yoksa kurulu düzene devammı etmeliyiz.
Turkiye iflas etti, hersey daha da kotuye gidiyor. Bence firsatiniz varsa arkaniza bilr bakmadan gidin. Cocuklarinizin yuzune bakamazsiniz ilerdr

Valla yaş olayina takilmazdim sonucta 40da yasli degil elden ayaktan düsmemissinizdir daha. Ama liseye giden cocuk icin biraz zor olabilir türkiyede cevresi vardir arkadaslari okuluna alismistir. Zor bir karar cocuk icin

fransa’da fransızcanız olmadan rahat edemezsiniz. İnsanlar aşırı ırkçı. İngilizce bilseler bile ingilizce konuşmuyorlar. Fransızca öğrenmesi çok kolay bir dil değil ayrıca.
Yurtdışında yaşayacaksanız Ana dili ingilizce olan bir yer seçin.

+1

Bence de bu firsati degerlendirin 😊

Back
X